ΑΓΡΟΤΙΚΑ ΗΛΙΔΑΣ

Δήμος Ήλιδας: Χωρίς ζωοτροφές οι κτηνοτρόφοι


Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι κτηνοτρόφοι του Δήμου Ήλιδας και συγκεκριμένα στις περιοχές που πριν από ενάμιση μήνα περίπου, ξέσπασαν οι καταστροφικές πυρκαγιές στο Γεράκι, στο Κρυονέρι, στην Ανάληψη, στο Περιστέρι και στην Δαφνιώτισσα.

Οι κτηνοτρόφοι των καμμένων περιοχών βλέπουν τα κοπάδια τους να λιμοκτονούν, αφού η φωτιά δεν άφησε τίποτα στο πέρασμά της, με την πολιτεία να καθυστερεί για ενίσχυση των κτηνοτρόφων με ζωοτροφές, ενώ η εικόνα από τα καμμένα είναι καταστροφική και τα ζώα δεν μπορούν να βοσκήσουν.

Ακόμα, οι κτηνοτρόφοι τονίζουν πως αν δεν βρεθεί άμεσα λύση τα ζώα θα πεθάνουν από ασιτία και παράλληλα δεν έχουν πλέον την οικονομική ευχέρεια ώστε να αγοράζουν σανό για τα κοπάδια τους, ενώ επισημαίνουν πως αν δεν πεθάνουν τα ζώα η παραγωγή γάλακτος θα είναι περιορισμένη, όπως και η ανάπτυξή τους.

Τέλος, οι κτηνοτρόφοι κάνουν λόγο ότι η πολιτεία δεν έχει ανταποκριθεί και κωλυσιεργεί, ώστε να υπάρξει άμεση λύση στο πρόβλημα και επισημαίνουν ότι δεν έχουν άλλη αντοχή και χρήματα.

 

http://amaliadanews.gr