Δήμος Ήλιδας: 263.000 ευρώ περιμένουν… καταλογισμό! (βίντεο)

spot_img

Προτεινόμενα

Ένα αρκετά σημαντικό θέμα, που συζητείται εδώ και αρκετούς μήνες στα «πηγαδάκια» των αιρετών και αφορά σε ένα τεράστιο ποσό που «κρέμεται» πάνω από τον δήμο Ήλιδας, έφερε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας ο επικεφαλής της ελάσσονος αντιπολίτευσης κ. Δημήτρης Κράλλης.

Ο λόγος για την απόφαση 522 /2001 του τότε Δημοτικού Συμβουλίου Αμαλιάδας, στην πρώτη τετραετία του νυν δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη. Σύμφωνα με την απόφαση αυτό, το τότε Δημοτικό Συμβούλιο αποφάνθηκε ότι η λειτουργία του εργοστασίου «Κύκνος» στη Γαστούνη είναι εποχική και όχι ετήσια. Έτσι, βάσει και της απόφασης αυτής, διαμορφώθηκε το ύψος των δημοτικών τελών κ.α. του εργοστασίου προς τον δήμο.

Ωστόσο σήμερα, το Ελληνικό Δημόσιο, υποστηρίζει ότι η λειτουργία του εργοστασίου «Κύκνος» είναι ετήσια, διεκδικώντας διαφυγόντα κέρδη που αγγίζουν, μαζί με τις προσαυξήσεις, τα 263.038,85 ευρώ.

Απορίας άξιο βέβαια είναι γιατί το Ελληνικό Δημόσιο προχώρησε κατευθείαν, έστω και αν είναι μετά από 19 χρόνια, στον προσδιορισμό και στον καταλογισμό του ποσού και δεν «μοίρασε» αργίες, όπως έγινε στον δήμο Ανδραβίδας – Κυλλήνης, όπου η δικαστική διερεύνηση δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα. Βέβαια αυτό, είναι θέμα του νομοθέτη και της ερμηνείας του νόμου.

Σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα, το τότε Δημοτικό Συμβούλιο καλείται να πληρώσει αυτό το ποσό στο Ελληνικό Δημόσιο, παρέχοντας όμως τη δυνατότητα στον δήμαρχο, όπως ανάφερε και στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο κ. Κράλλης, να καταλογίσει το ποσό στην ίδια την επιχείρηση που φέρεται ότι δημιούργησε την οφειλή, δηλαδή στο εργοστάσιο «Κύκνος».

Σε αντίθετη ωστόσο περίπτωση, το ποσό των 263.038,85 ευρώ θα κληθούν να το πληρώσουν… τα μέλη του τότε Δημοτικού Συμβουλίου!

Συγκεκριμένα, η ερώτηση του κ. Κράλλη ήταν: «Η απόφαση 522 του 2001 του Δημοτικού Συμβουλίου Αμαλιάδας έκρινε ότι η λειτουργία του εργοστασίου Κύκνος ήταν εποχιακή. Εξελίχθηκε σε μια διαδικασία και αυτή την ώρα επίκειται ένας καταλογισμός στα μέλη εκείνου του Δημοτικού Συμβουλίου του ποσού των 263.000 ευρώ. Το δια ταύτα είναι ότι το Υπουργείο Οικονομικών δίνει εντολή στον δήμαρχο να το πληρώσει και να το βεβαιώσει στον Κύκνο. Πως αντιμετωπίζουμε αυτό το θέμα ;».

Από την πλευρά του πάντως ο δήμαρχος κ. Γιάννης Λυμπέρης, αφού εξήρε τον σημαντικότατο ρόλο του εργοστασίου «Κύκνος» στην τοπική οικονομία του δήμου Ήλιδας και ολόκληρης της πεδινής Ηλείας τόνισε ότι είναι γνώστης του θέματος, το παρακολουθεί και ότι δεν θα υπάρξει θέμα καταλογισμού του ποσού στους τότε δημοτικούς συμβούλους.

Η ανησυχία ωστόσο των μελών του τότε Δημοτικού Συμβουλίου του δήμου Αμαλιάδας είναι τεράστια. Ας ελπίσουμε ότι το θέμα θα λήξει σύντομα και… «αναίμακτα»!

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα