ΑΝΔΡΙΤΣΑΙΝΑΣ-ΚΡΕΣΤΕΝΩΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ

Δήμος Ανδρίτσαινας-Κρεστένων: Ολοκληρώνεται η δημιουργία “Πράσινου Σημείου”


Έως τα μέσα Νοεμβρίου αναμένεται να είναι έτοιμο το “Πράσινο σημείο”, στον Δήμο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, με τις εργασίες να είναι εντατικές προκειμένου να λειτουργήσει το “Πράσινο Σημείο”.

Ειδικότερα, ο χώρος όπου θα δημιουργηθεί το “Πράσινο Σημείο”, έχει αγοραστεί από τον Δήμο και βρίσκεται στη περιοχή Λάκκες-Σκιλλουντίας-Πλουτοχωρίου, με τον Δήμαρχο Ανδρίτσαινας-Κρεστένων, κ. Σάκη Μπαλιούκο, να τονίζει ότι ο  Δήμος έχει στα χέρια του όλες τις απαραίτητες αδειοδοτήσεις για την διαχείριση των ανακυκλώσιμων υλικών καθώς και τον μεγάλων αντικειμένων και κλαδεμάτων.

Ακόμα, επεσήμανε πως στόχος είναι να υπάρχει ένα πράσινο σημείο στο κάθε οικισμό και οι εγκαταστάσεις θα ενισχυθούν με τμήματα διαλογής, επισκευής διαφόρων ειδών που μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν, καθώς και αποθηκευτικός χώρος όλων των ειδών ανακύκλωσης.

Επίσης, ο κ. Μπαλιούκος, υπογράμμισε ότι λόγω της μεγάλης απόστασης προς την Τριανταφυλλιά και λόγω του μεγάλου κόστους μεταφοράς, για να γίνει λιγότερη μεταφορά των σύμμεικτων απορριμμάτων, θα γίνει προμήθεια κατάλληλων οχημάτων για την μεταφορά κοντέινερ για τα υλικά που θα συγκεντρώνονται στο “Πράσινο Σημείο”, ενώ τόνισε πως ο χώρος των 3,5 στρεμμάτων θα είναι έτοιμος στις 15 Νοεμβρίου, με την συνολική έκταση που διαθέτει ο Δήμος να είναι 40 στρέμματα και επίσης επεσήμανε πως η Δημοτική Αρχή σκέφτεται να δημιουργήσει μια μονάδα παραγωγής μπρικέτας και πέλλετ από τα κλαδέματα και άλλα υλικά.