Δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων: Σε επιφυλακή για τις πυρκαγιές

spot_img

Προτεινόμενα

Σε επιφυλακή βρίσκεται ο δήμος Ανδρίτσαινας – Κρεστένων με τις εθελοντικές ομάδες σχετικά με την πρόληψη των πυρκαγιών, μετά και τα γεγονότα που σημειώθηκαν την προηγούμενη εβδομάδα.
Ο δήμαρχος Σάκης Μπαλιούκος σε δηλώσεις του αναφέρθηκε στην προετοιμασία που έχει γίνει από τον τομέα Πολιτικής Προστασίας του δήμου και την εθελοντική ομάδα ROMEL που δραστηριοποιείται χρόνια στην περιοχή και τις περιπολίες που πραγματοποιούνται στις επικίνδυνες ζώνες.
Ο κ. Μπαλιούκος ανέφερε ότι «Έχουμε ήδη προχωρήσει στο καθαρισμό όλων σχεδόν των αντιπυρικών ζωνών στα δάση μας και υπολείπονται ακόμα οι εργασίες σε ένα τμήμα. Πιστεύω ότι εάν τα πράγματα πάνε καλά, μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα είμαστε σε θέση να ολοκληρώσουμε το έργο των καθαρισμών, στα σημεία που θεωρούμε επικίνδυνα. Τη περίοδο αυτή, είμαστε σε επιφυλακή, πραγματοποιώντας περιπολίες τόσο με το τμήμα της πολιτικής προστασίας όσο και με την εθελοντική στήριξη των εργαζομένων που έχουμε με προγράμματα. Σημαντική όμως είναι και η συμβολή των εθελοντών μας κυρίως της ομάδας ΡΟΜΕΛ που οι άνθρωποι μας στηρίζουν όπου υπάρχει ανάγκη. Παράλληλα ο δήμος στηρίζει και το έργο των πυροσβεστών με οχήματα όποτε έχει χρειαστεί. Η περίοδος αυτή είναι επικίνδυνη, κάτι το οποίο όλοι γνωρίζουμε κι αυτός είναι ο λόγος που για μία ακόμα φορά θα κάνω έκκληση προς όλους τους συνδημότες μου, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και να προβούν –εάν δεν το έχουν πράξει μέχρι και σήμερα- στον καθαρισμό τόσο των οικοπέδων τους όσο και των αργών τους. Είναι πραγματικά πολύ λυπηρό να έχουμε φωτιές οι οποίες οφείλονται αμέλεια».

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα