ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΑ

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Ασφαλιστικά μέτρα για κεραία κινητής τηλεφωνίας


Χθες Τετάρτη 20 Σεπτεμβρίου, ξεκίνησε στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ηλείας, η εκδίκαση της αίτησης των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσε ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπία για την απομάκρυνση κεραίας κινητής τηλεφωνίας από το κτίριο του ΟΤΕ στην Ολυμπία και στο Πελόπιο.

Να σημειωθεί, πως από τον περασμένο Φεβρουάριο κάτοικοι και επαγγελματίες, είχαν προχωρήσει σε διαμαρτυρίες για την τοποθέτηση της κεραίας ζητώντας παράλληλα από την Δημοτική Αρχή του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, να βρει λύση.

Από την πλευρά του δικηγόρου του Δήμου, κ. Γιάννης Ιωάννου, τόνισε πως ζητείται η προσωρινή διακοπή λειτουργία της κεραίας και η προσωρινή απομάκρυνση της καθώς η ηλεκτρονική ακτινοβολία θα έχει επιπτώσεις στην υγεία των κατοίκων, σύμφωνα πάντα με τις γνωματεύσεις έγκριτων επιστημόνων.

Οι δικηγόροι της εταιρείας, επεσήμαναν πως η ακτινοβολία της κεραίας συμβαδίζει με τα όρια που έχει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας και ότι από πρόσφατες μετρήσεις η κεραία εκπέμπει εντός των επιτρεπόμενων ορίων.

Ο κ. Ιωάννου, απάντησε ΄το τα επιτρεπόμενα όρια δεν είναι απαραίτητα ασφαλή και ότι η επιστημονική αβεβαιότητα με την εκπεμπόμενη ακτινοβολία πρέπει να καθιστά επιφυλακτικούς, καθώς και ότι από το 2012 η Υπουργική Απόφαση απαγόρευσης της κεραίας κοντά σε σχολεία και νοσοκομεία, τεκμηριώνει το αίτημα του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας για την προσωρινή απομάκρυνσή της.