ΗΛΕΙΑ ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΥΓΕΙΑ

Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας: Προληπτική αναστολή λειτουργίας Κέντρου Κοινότητας και προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι» – Απολυμάνσεις στον Δήμο


Ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, στο πλαίσιο λήψης προληπτικών μέτρων, για την αποφυγή περαιτέρω εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού και τη προστασία του συναλλασσόμενου κοινού, ανακοινώνει την προσωρινή αναστολή της λειτουργίας του Κέντρου Κοινότητας και του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», μέχρι την Παρασκευή 13 Μαρτίου 2020. Μετά την παρέλευση της πιο πάνω ημερομηνίας θα επανεκτιμηθεί η κατάσταση και θα υπάρξει νέα ανακοίνωση.

Οι υπόλοιπες υπηρεσίες θα λειτουργήσουν κανονικά λαμβάνοντας τα, από τον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας, απαραίτητα προληπτικά μέτρα. Ωστόσο, προκειμένου να περιοριστεί όσο το δυνατόν περισσότερο ο συγχρωτισμός σε κλειστούς χώρους, συνιστούμε στους δημότες μας να περιορίσουν τις συναλλαγές τους με τις υπηρεσίες του Δήμου στις απολύτως αναγκαίες.

Η επιδημία του νέου κορωνοϊού είναι μια πραγματικότητα την οποία οφείλουμε να αντιμετωπίσουμε με ψυχραιμία και νηφαλιότητα ακολουθώντας πιστά τα μέτρα του Υπουργείου και τις οδηγίες των ειδικών.

 

Απολυμάνσεις στον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας

 

Πρόγραμμα απολυμάνσεων σε δημόσια κτίρια από πιστοποιημένη εταιρία εφαρμόζει ο Δήμος Αρχαίας Ολυμπίας, ως ένα από τα μέτρα πρόληψης που προτείνονται από την Κυβέρνηση (ΦΕΚ A 42 – 25.02.2020) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Το σαββατοκύριακο 7 και 8 Μαρτίου έγινε απολύμανση στο Δημοτικό Μέγαρο Αρχαίας Ολυμπίας, στο παλαιό Δημαρχείο, στο Αστυνομικό Τμήμα, στο κτίριο «Ξένιος Ζευς», όπου στεγάζεται η Υπηρεσία Καθαριότητας, καθώς επίσης στα κτίρια της, της ΔΕΥΑ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Ειρηνοδικείου. Τις επόμενες ημέρες θα γίνει απολύμανση στα Δημοτικά κτίρια των δημοτικών ενοτήτων Φολόης, Λαμπείας και Λασιώνος. Παράλληλα, συνεχίζεται το πρόγραμμα απολύμανσης των σχολείων του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας, τα οποία παραμένουν κλειστά στα πλαίσια της σχετικής απόφασης του Υπουργείου Υγείας.

Στόχος της Δημοτικής Αρχής είναι η διασφάλιση των βέλτιστων δυνατών συνθηκών υγιεινής και ασφάλειας στους πολίτες που συναλλάσσονται με υπηρεσίες του Δήμου ή άλλες δημόσιες αρχές.