ΑΡΧ.ΟΛΥΜΠΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ

Δήμος Αρχ. Ολυμπίας: Ένταξη έργου αποχέτευσης λυμάτων στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος»


Το έργο αποχέτευσης λυμάτων των οικισμών Πελόπιου, Πλάτανου και Φλόκα, του κεντρικού αποχετευτικού αγωγού και σύνδεση με το Βιολογικό Καθαρισμό Αρχαίας Ολυμπίας, εντάχτηκε στο πρόγραμμα «ΦιλόΔημος», προϋπολογισμού 4.765.074 ευρώ.

 

Πρόκειται για τα  πρώτα 13 έργα των δύο νέων Προσκλήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης, , υπέγραψε ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης., συνολικού προϋπολογισμού 31.867.775,94 ευρώ.

Φορέας υλοποίησης του έργου είναι η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Αρχαίας Ολυμπίας.

Ο «ΦιλόΔημος», αποτέλεσμα της συνεργασίας των Υπουργείων Εσωτερικών και Οικονομίας και Ανάπτυξης, έχει εξασφαλίσει συνολικά 400 εκατ. ευρώ για έργα ύδρευσης και αποχέτευσης, εντός του 2018, με 200 εκατ. ευρώ ανά κατηγορία, όπως προβλέπουν οι αντίστοιχες Προσκλήσεις που υπέγραψαν ο ΥΠΕΣ Πάνος Σκουρλέτης και ο Αναπληρωτής Υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, Αλέξης Χαρίτσης.

Πρόκειται για έργα πολλά από τα οποία είχαν επί χρόνια τεθεί σε «κατάσταση αναμονής» και τώρα δρομολογούνται με ευεργετικές επιδράσεις και για τις τοπικές οικονομίες, καθώς ενισχύουν τις παραγωγικές – αναπτυξιακές δυνατότητες, ενώ θα αξιοποιηθούν  κυρίως τοπικές δυνάμεις για την εκτέλεσή τους.

Η διαδικασία αξιολόγησης των υποβληθέντων προτάσεων συνεχίζεται με εντατικούς ρυθμούς, δημιουργώντας νέα θετικά δεδομένα στην ανταπόκριση των υπηρεσιών προκειμένου να προωθούνται το ταχύτερο ανάλογα έργα.