Δήμος Πύργου: Δυναμικά και ουσιαστικά, στηρίζει όλους τους δημότες από τη πρώτη στιγμή της πανδημίας

spot_img

Προτεινόμενα

Ξεκινά σήμερα  από τις υπηρεσίες Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Πύργου, η διανομή των  διατακτικών αγοράς  προϊόντων διατροφής και ειδών πρώτης ανάγκης αξίας 50 ευρώ για κάθε δικαιούχο, στο δήμο μας.  Το πρόγραμμα υλοποιείται από το Δήμο Πύργου, σε συνεργασία με τη Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, η οποία έχει συμβάλλει οικονομικά.  Οι διατακτικές θα παραδοθούν στους δικαιούχους με όλα τα κριτήρια που προβλέπει ο νόμος.

Παράλληλα γίνεται διανομή τροφίμων και άλλων άκρως απαραίτητων ειδών οικιακής χρήσης από τη δράση του «Καλαθιού αλληλεγγύης /Δήμος Πύργου» στα super market της πόλης μας. Επίσης, αν και ο δήμος μας δεν έχει την υποδομή για την παρασκευή φαγητού εν τούτοις ύστερα από ευγενή χορηγία συμπολίτη μας επιχειρηματία,  παραδίδουμε μερίδες φαγητού σε πολίτες που έχουν ανάγκη . Αναμένουμε άλλωστε από το Υπουργείο Εσωτερικών σχετική χρηματοδότηση προκειμένου να επεκταθεί το πρόγραμμα σε ευρύτερο κύκλο.

Από τις πρώτες μέρες επιβολής των μέτρων στη χώρα, ο Δήμος προέβη στην ενίσχυση του προγράμματος «Βοήθεια στο σπίτι», προκειμένου να εξυπηρετηθούν ευπαθείς ομάδες, άποροι, κοινωνικά και οικονομικά αδύναμοι πολίτες, στο πλαίσιο εφαρμογής των μέτρων για την προστασία του κοινωνικού συνόλου από τη διάδοση του ιού COVID-19 και λειτουργεί  με συνεχές ωράριο μέχρι τις 20:00 το βράδυ

Ειδικότερα, η Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου αναλαμβάνει την παροχή υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας σε άτομα που δεν μπορούν ή δεν επιτρέπεται να μετακινηθούν από το σπίτι τους και αδυνατούν να εξυπηρετηθούν, όπως οι ηλικιωμένοι, άτομα ΑμεΑ χωρίς υποστηρικτικό περιβάλλον και χρόνιοι πάσχοντες από νοσήματα που απειλούνται από τον κορωνοϊό.  Οι αρμόδιοι υπάλληλοι της Κοινωνικής Υπηρεσίας  δίνουν λύσεις σε θέματα, όπως π.χ. παράδοση φαρμάκων, τροφίμων, ζητήματα άμεσης διεκπεραίωσης με δημοτικές υπηρεσίες κ.α.  Ταυτόχρονα είμαστε από τους πρώτους δήμους που ενεργοποιήσαμε τηλεφωνική γραμμή παροχής υπηρεσιών κοινωνικής φροντίδας από τον Δήμο Πύργου.

Η Λειτουργία γραμμής τηλεφωνικής ενημέρωσης και υποστήριξης – “2621200210 “, καθώς και ηλεκτρονική πλατφόρμα #menoumespitidimospirgou προκειμένου να σταθεί δίπλα σε κάθε συμπολίτη στη δύσκολη και πρωτοφανή συγκυρία που διέρχεται η χώρα, είναι ήδη στην διάθεση όλων, με μεγάλη συμμετοχή. Σκοπός του Δήμου είναι να παρέχει πληροφορίες και οδηγίες σε άμεσο χρόνο, από εξειδικευμένο επιστημονικό προσωπικό, προκειμένου να απαντώνται ερωτήσεις, να δίνονται κατευθύνσεις και να βρίσκει ο κάθε συμπολίτης ψυχολογική υποστήριξη, συμβουλές και τρόπους να διαχειριστεί το άγχος και την αγωνία που προκαλεί η εξάπλωση του κορωνοϊού. Βασική προτεραιότητα είναι να υποστηριχτούν οι εργαζόμενοι, οι τοπικές επιχειρήσεις και οι άνεργοι συμπολίτες, να βρουν άμεση και έγκυρη ενημέρωση και υποστήριξη.

Συνεχίζοντας το έργο του ο Δήμος και  έπειτα από αίτημα του, η κα Μαριάννα Λάτση, προέβη στη δωρεά  ιατρικού εξοπλισμού ( απινιδωτής, καρδιογράφος, βηματομετρητής κλπ) , προκειμένου το Ιατρείο Κατακόλου να καταστεί ενεργό και να καλύψει τις υγειονομικές ανάγκες τόσο των επιβατών της κρουαζιέρας όσο και των κατοίκων της τοπικής κοινότητας. Εχει επίσημα ζητηθεί και η παρουσία ιατρού σε μόνιμη βάση, από τις αρχές της Υγειονομικής Περιφέρειας.

Ο Δήμος έδωσε στήριξη τις ιατρικές δομές του νοσοκομείου Πύργου, με σκοπό να ξεπεραστεί η κρίση του νέου κορονοϊού, με τις λιγότερες δυνατές απώλειες προχώρησε  στην προμήθεια αναπνευστικών συσκευών τύπου BIPAP καθώς και ;ένα μεγάλο αριθμό αξιόπιστων, γρήγορων και μαζικών τεστ διάγνωσης test Rapid  της νόσου Covid-19 ,που προκαλεί ο νέος κορονοϊός SARS-CoV-2. Τα τεστ επιτρέπουν την ανίχνευση των κρουσμάτων και την έγκαιρη απομόνωση των φορέων.

Ο Δήμος Πύργου από την πρώτη στιγμή προέβη  στην απολύμανση όλων των δημοτικών κτιρίων ( δύο φορές τουλάχιστον) καθώς και σε όλες τις δομές των Ν.Π.  Ταυτόχρονα με την πολιτική προστασία του Δήμου, έγινε απολύμανση όλων των κοινόχρηστων χώρων του δήμου Πύργου και όλων των τοπικών κοινοτήτων.

Από τις πρώτες στιγμές επιβολής των κυβερνητικών μέτρων για τη πανδημία του νέου κορονοϊού και με το δεδομένο πως το φαινόμενο βρίσκεται σε εξέλιξη , ο Δήμος είναι δίπλα στους οικονομικά δοκιμαζόμενους επαγγελματίες της πόλης. Με συνεχής επικοινωνία, -με τηλεδιασκέψεις και τηλεφωνικά,- τόσο με τη διοίκηση του Επιμελητηρίου Ηλείας, όσο και με τον Εμπορικό Σύλλογο Πύργου εξετάζουν από κοινού τα μέτρα ανακούφισης των επιχειρήσεων. Άλλωστε ο Δήμαρχος Πύργου – πολύ νωρίς, ακόμα πριν η κυβέρνηση ανακοινώσει τα μέτρα που ισχύουν – συγκάλεσε συνέλευση στο Επαρχείο με δεκάδες ενδιαφερόμενους επαγγελματίες και πήραν από κοινού αποφάσεις. Προτάθηκε η μη χρέωση κοινοχρήστων για το διάστημα των ημερών που διαρκεί η κρίση (το ίδιο να  ισχύει και για το Κατάκολο ) καθώς και η οριστική διαγραφή χρεών προς το Δήμο, ακολουθώντας κάθε νόμιμη διαδικασία.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα