Τρίτη, 24 Μαΐου, 2022
24.6 C
Pýrgos

Δήμος Πύργου: Μελέτη ίδρυσης Τουριστικών και Πολιτισμικών Σπουδών στο ΤΕΙ

spot_img

Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 17 Νοεμβρίου, στο γραφείο του Δήμαρχου Πύργου, στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο, μεταξύ του Δημάρχου Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή, και του καθηγητή του ΤΕΙ Πύργου κ. Γιώργο Παναγιωτόπουλο.

Κατά την διάρκεια της συνάντησης ο κ. Παναγιωτόπουλος, παρέδωσε στον Δήμαρχο Πύργου μελέτη που έχει εκπονήσει ο ίδιος και αγορά στην ίδρυση Σχολής Τουριστικών και Πολιτισμικών Σπουδών.

Στην συνάντηση συμμετείχε και ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Δημήτρης Μεσσαλάς. Όπως τόνισε ο κ. Παναγιωτόπουλος η μελέτη παραδίδεται για περαιτέρω αξιοποίηση, διαβούλευση και κριτική και με την προοπτική να αποτελέσει ένα εργαλείο για την δημιουργία μια νέας πραγματικότητας και συμμετοχής στον Ακαδημαϊκό χάρτη της χώρας, με στόχο τη δημιουργία μιας αυτόνομης σχολής με τρία τμήματα που θα φέρει τον χαρακτηρισμό Ολυμπιακή.

Ο κ. Λιατσής από την πλευρά του ανέφερε: “Υποδέχτηκα σήμερα τον κ. Παναγιωτόπουλο με τα καλύτερα των αισθημάτων, έναν άνθρωπο γνωστό για την πολιτική αλλά και για την πανεπιστημιακή του δράση. Η μελέτη που μου παρέδωσε έχει σχέση με την ίδρυση σχολής τουριστικών και πολιτισμικών σπουδών και τον ευχαριστώ και πιστεύω ότι η συνεργασία μας θα είναι πολύ στενή τόσο με εμένα όσο και με τον κ. Μεσσαλά.

Τέλος, ο κ. Παναγιωτόπουλος δήλωσε πως η μελέτη στηρίζεται στην αναγκαιότητα της προοπτικής στην Ηλεία και ιδιαίτερα στην πρωτεύουσα με την ίδρυση τουριστικών και πολιτισμικών σπουδών και με διακριτικό τίτλο Ολυμπιακή σχολή και στην κατεύθυνση αυτή είναι η ίδρυση τριών τμημάτων 1 Τουριστικού σχεδιασμού και ανάπτυξης 2 Διαχείρισης και αξιοποίησης πολιτιστικής κληρονομιάς και 3 Γεφύρωσης και μετεξέλιξης της υπάρχουσας υποδομής, ενώ σημείωσε πως η μελέτη έρχεται να απαντήσει σε διαρκές ζητούμενο του Νομού Ηλείας και να στηρίξει τους πυλώνες τουρισμού και πολιτισμού.

 

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα