Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Δήμος Πύργου: Στην τελική ευθεία το ΣΧΟΟΑΠ

spot_img

Πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 1 Νοεμβρίου, Συνέντευξη Τύπου στο “Πολύκεντρο” του Πύργου, από τον Δήμαρχο Πύργου κ. Γαβρίλη Λιατσή και του Δημοτικού Συμβούλου και μέλος του ΤΕΕ Ηλείας, κ. Βασίλη Παναγόπουλου, για το Σχέδιο Χωρικής και Οικιστικής Οργάνωσης Ανοικτής Πόλης (ΣΧΟΟΑΠ), μετά και την κίνηση από τον Γενικό Διυεθυντή της Διεύθυνσης Χωροταξίας και Περιβάλλοντος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου κ. Διονύσιο Παναγιωτόπουλο, να βάλει την υπογραφή του που εκκρεμούσε, ώστε να τρέξουν οι διαδικασίες ανάπτυξης του ΣΧΟΟΑΠ.

Ο κ. Λιατσής, δήλωσε πως η υπόθεση έγκρισης των μελετών ΣΧΟΟΑΠ είναι ένα καλό παράδειγμα συνδυασμένων ενεργειών και συνέχειας ενεργειών. Η υπόθεση έχει ξεκινήσει από το 2006 έχει εξαιρετικά μεγάλη σημασία για την περιοχή μας, αλλάζει όλη τη φιλοσοφία της χρήσης γης και λύνει προβλήματα που είναι στο συρτάρι πάρα πολλά χρόνια.

Ακόμα ο κ. Λιατσής τόνισε πως ο κ. Παναγιωτόπουλος, είναι ένας υπεύθυνος άνθρωπος και έβαλε την υπογραφή του και ξεμπλοκάρισε το θέμα και σημείωσε την ικανοποίησή του για την εξέλιξη αυτή.

Από την πλευρά του κ. Παναγόπουλος, δήλωσε πως “πραγματικά αισθάνομαι πολύ όμορφα γιατί ο κ. Παναγιωτόπουλος αφενός κράτησε το λόγο του και θεώρησε ο ίδιος τη μελέτη, η οποία είχε κολλήσει καιρό τώρα. Αφετέρου είμαι ικανοποιημένος από αυτά που άκουσα από τον Δήμαρχο”.

Παράλληλα ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε πως θα λυθούν πολλά προβλήματα όπως το πρόβλημα του 1ου Λυκείου, του Ξυστρή, του Νοσοκομείου, του κέντρου φιλοξενίας στην Σκαφιδιά κ.α., ενώ επεσήμανε ότι αυτή η μελέτη είναι το μεγαλύτερο αναπτυξιακό εργαλείο για την περιοχή.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα