ΑΜΑΛΙΑΔΑ

Δήμος Πύργου: Συνάντηση για την πλατεία της ΤΚ Ωλένης


Συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες μεταξύ του  ο Δημάρχου Πύργου Γαβρίλης Λιατσής με τον Πρόεδρο της ΤΚ Ωλένης, την Πρόεδρο του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Ωλένη» Αγγελική Δημητρακάκη και τον Αντιπρόεδρο του ίδιου Συλλόγου Ιωάννη Θεοδωρόπουλο, όπου συζήτησαν την  αγορά του ακινήτου που βρίσκεται στο κέντρο του χωριού και έχει χαρακτηριστεί ως το ιδανικότερο σημείο για την δημιουργία πλατείας.

Στην συνάντηση συμμετείχαν, επίσης,  ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Δημήτρης Μεσσαλάς και ο Αντιδήμαρχος Πύργου Ανδρέας Σκαρτσιάρης.

Στη συνάντηση ακόμη συμμετείχαν ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου κ. Δημήτριος Μεσσαλάς και ο Αντιδήμαρχος Πύργου κ. Ανδρέας Σκαρτσιάρης.

Ο Δήμαρχος Πύργου σε δηλώσεις του για το θέμα, εκτός των άλλων, ανέφερε πως, «θέλω να δεσμευτώ παρουσία της Προέδρου και του Αντιπροέδρου του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου Ωλένης, ότι απόφαση δική μου είναι στο χωριό να αγοραστεί ο χώρος ο οποίος θεωρητικά πωλείται και μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πλατεία ή να παραχωρηθεί στον Πολιτιστικό Σύλλογο και με τη βοήθεια του Δήμου να δημιουργηθεί ένα λαογραφικό μουσείο που το έχει ανάγκη το χωριό, ώστε να μπορέσει να γίνει και τόπος προορισμού, ύστερα και από την προσπάθεια που κάνουμε για την τουριστική ανάπτυξη της πόλης μας»

Ο αντιπρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Ωλένη» Ιωάννης Θεοδωρόπουλος, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, σήμερα συναντηθήκαμε με το Δήμαρχο Πύργου, παρουσία και των Αντιδημάρχων, και συζητήσαμε για ένα σοβαρό θέμα, για το θέμα της δημιουργίας πλατείας στο χωριό μας. Πραγματικά μείναμε πολύ ικανοποιημένοι και ευχόμαστε όλα αυτά που είπε ο Δήμαρχος να ισχύσουν και τον ευχαριστούμε πολύ. Πιστεύουμε στο άμεσο μέλλον να έχουμε αποτελέσματα ώστε αυτό το όνειρο της δημιουργίας πλατείας στο χωριό μας να γίνει πραγματικότητα».

Η Πρόεδρος του Πολιτιστικού Λαογραφικού Συλλόγου «Η Ωλένη» Αγγελική Δημητρακάκη, στη συνέχεια ανέφερε: «Από μέρους μου θέλω να ευχαριστήσω το δήμαρχο και τους αντιδημάρχους. Είμαστε ικανοποιημένοι με την απάντηση που μας έδωσε και ευχόμαστε να υλοποιηθεί. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος έχει κάνει την προσπάθειά του με τις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί κατά καιρούς. Ευχόμαστε ότι όλος αυτός ο χώρος που εμείς κάνουμε μια γιορτή σε λίγες μέρες στις 7 Οκτωβρίου, συγκεκριμένα την 8η γιορτή Τρύγου, να έχουμε ένα καλό αποτέλεσμα και το χωριό μας να πάρει μια άλλη εικόνα, πιο όμορφη».

Δείτε τα βίντεο με τις δηλώσεις: