• ΗΛΕΙΑ
  • Δήμος Πύργου: Σχετικά με τα δημοσιεύματα…

Δήμος Πύργου: Σχετικά με τα δημοσιεύματα…

Σχετικά με τα δημοσιεύματα στον Τοπικό Τύπο έντυπο και ηλεκτρονικό ,που ακολούθησαν της σύλληψης των δύο υπαλλήλων της Υπηρεσίας Καθαριότητας ,που αφορούν την εναπόθεση απορριμμάτων σε δημόσια έκταση, θέλουμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

Όπως όλοι οι πολίτες γνωρίζουν, από τον Ιούνιο 2016 λειτουργεί η μονάδα μηχανικής διαλογής στην Τριανταφυλλιά και έκτοτε όλα τα οικιακά απορρίμματα που συλλέγονται από την Υπηρεσία Καθαριότητας , μεταφέρονται στη Μονάδα αυτή.

Είναι σε όλους γνωστό ότι σε πολλά σημεία του Δήμου κυρίως απομακρυσμένα , οι δημότες αυθαίρετα έχουν δημιουργήσει μικρούς ΧΑΔΑ . Η Υπηρεσία Καθαριότητας με αυταπάρνηση των υπαλλήλων της ,κατάφερε να καθαρίσει τα σημεία αυτά σε ποσοστό τουλάχιστον 95%.

Για τα λίγα εναπομείναντα σημεία , σχεδόν σε καθημερινή βάση , υπάρχει συνεργείο που φροντίζει για τον καθαρισμό τους .

Ακόμη και σήμερα κάποιοι δημότες ,απορρίπτουν σε δημόσιες εκτάσεις διάφορα προς απόσυρση αντικείμενα όπως ογκώδη κλαδιά στρώματα και μπάζα, ρυπαίνοντας το περιβάλλον ,αντί να ενημερώσουν την Υπηρεσία Καθαριότητας ,προκειμένου να προβεί  στη σωστή απομάκρυνση τους.

Σε μια τέτοια επιχείρηση απομάκρυνσης   κλαδιών προέβαιναν οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι που συνελήφθησαν από την αστυνομία και σε καμία περίπτωση δεν έκαναν εναπόθεση απορριμμάτων σε δημόσια έκταση , αφού οι ίδιοι υπάλληλοι θα καλούνταν να  συλλέξουν πάλι τα απορρίμματα αυτά. Τη συγκεκριμένη περιοχή η Υπηρεσία Καθαριότητας είχε καθαρίσει πολλές φορές στο παρελθόν.

Η Διεύθυνση Καθαριότητας θα προβεί σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για τη διερεύνηση και διελεύκανση της υπόθεσης αυτής.

Τέλος με αφορμή αυτό το περιστατικό ,η Υπηρεσία Καθαριότητας καλεί τους δημότες για μια ακόμη φορά , να επικοινωνούν με την Υπηρεσία Καθαριότητας , προκειμένου ογκώδη , κλαδιά, στρώματα μπάζα κτλ. να αποσύρονται από την Υπηρεσία και όχι να τα απορρίπτουν σε απομακρυσμένα και απόμακρα σημεία του Δήμου.

Ο ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΘΑΡΙΟΤΗΤΑΣ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗΣ ΚΑΙ ΠΡΑΣΙΝΟΥ  ΖΟΥΜΠΑΚΗΣ ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Παίρνουν από την Πάτρα αν έχουμε κάποιο πρόβλημα να μας το λύσουν – Συνεχίζει την μέθοδο της συναλλαγής ;

Τώρα θυμήθηκε να μας λύσει τα προβλήματα που φεύγει – Τάζει και από τα τηλέφωνα ! “Φωτιά” έχουν πάρει από …

Φοβήθηκε για ακόμα μια φορά τη Δικαιοσύνη ο Λυμπέρης και η παρέα του – Ζητά την ψήφο σας για… να γλιτώσει;

Αναβολή στην εκδίκαση της υπόθεσης, με την οποία κατηγορείται για παράβαση καθήκοντως, ζήτησε και έλαβε ο απερχόμενος δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, …

ΝΤΡΟΠΗ: “Διέλυσαν” και τον Ραδιοφωνικό Σταθμό Αμαλιάδας – Έρχονται πρόστιμα πολλών χιλιάδων ευρώ!!!

Τη δεινή πραγματικότητα στην οποία βρίσκεται ο ιστορικός Ραδιοφωνικός Σταθμός της Αμαλιάδας, ανέδειξε το βράδυ της Παρασκευής, στην διαδικτυακή του …

Γυναίκες κάθε ηλικίας έδωσαν μήνυμα νίκης στον Τάκη Αντωνακόπουλο

Ενωμένοι Αλλάζουμε τον Πύργο: “Η πρόοδος είναι γένους θηλυκού”    –Γυναίκες κάθε ηλικίας έδωσαν μήνυμα  σαρωτικής νίκης στον Δήμαρχο της καρδιάς …