ΗΛΕΙΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ

Δίβρη: Το κλίμα της σε προκαλεί χειμώνα-καλοκαίρι


Χτισμένο αμφιθεατρικά σε υψόμετρο 900 μέτρων στις πλαγιές του Λάμπειου όρους [Δίβρη] εντυπωσιάζει με τα όμορφα, πετρόκτιστα σπίτια, την πλούσια βλάστηση και τα πολλά νερά του.

Το χωριό απλώνεται σε επτά ξεχωριστές γειτονιές και τα σπίτια κατεβαίνουν μέχρι την καταπράσινη ρεματιά. Γύρω του υπάρχουν πολλές πηγές, που είναι ονομαστές για τα πεντακάθαρα νερά τους.

Στην περιοχή υπήρχε κατά την αρχαιότητα η αρχαία κώμη Λαμπεία, της οποίας ελάχιστα λείψανα έχουν βρεθεί.

Με δροσερό κλίμα το καλοκαίρι και συχνά χιονισμένο τον χειμώνα το χωριό προσφέρεται για χειμερινό και θερινό τουρισμό και είναι πόλος έλξης πολλών επισκεπτών. Λειτουργεί ξενοδοχείο, ξενώνας και υπάρχουν ενοικιαζόμενα δωμάτια. Οι κάτοικοι ασχολούνται με την κτηνοτροφία και αγροτικές εργασίες. Η περιοχή έχει πολλά ποίμνια και φημίζεται για τα καλά κρέατα και τα τυροκομικά της προϊόντα.

Στη Δίβρη υπάρχουν ιστορικά μοναστήρια όπως της Χρυσοπηγής και του Πορεστού. Στον περίβολο χώρο του Πορεστού υπάρχει δεντροστοιχία με πλατάνια που σύμφωνα με μελέτες ειδικών έχουν 3.000 χρόνια. Στη Δίβρη υπάρχουν πολλοί νερόμυλοι και πετρόχτιστα γεφύρια.