30.2 C
Pýrgos
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Τα πάνω-κάτω στον Κανονισμό Λειτουργίας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας – «Άδειασμα» στον Μπακέλα

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

-Αντιλήφθηκε το λάθος ο Δήμαρχος ;

-Ή αναγκάστηκε ;

– Νίκη των σωματείων του Δήμου.

-Δικαιώθηκε η αντιπολίτευση.

Νίκη των αθλητικών σωματείων της Αμαλιάδας και της αντιπολίτευσης του Δήμου Ήλιδας αποτελεί η απόσυρση του τελευταίου άρθρου του Κανονισμού Λειτουργίας του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Αμαλιάδας. Λίγο πριν το θέμα έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο προς έγκριση, η δημοτική Αρχή, φρόντισε να αποσύρει το «επίμαχο» άρθρο του Κανονισμού, το οποίο προέβλεπε τα ποσά που θα εισπράττει το νομικό πρόσωπο από τα αθλητικά σωματεία που κάνουν χρήση των εν λόγω δομών.

Ο νέος Κανονισμός του ΔΑΚ Ήλιδας, ψηφίστηκε, πλην της παράταξης του Άγγελου Κολόσακα, ωστόσο όπως προαναφέραμε, δεν εγκρίθηκε η τιμολογιακή πολιτική, η οποία έστω και την ύστατη ώρα, αποσύρθηκε από τη δημοτική Αρχή, η οποία αφουγκραζόμενη την κατάσταση, δεν προχώρησε στη συζήτησή της.

 

«Άδειασμα» στον Μπακέλα που αναμένονται παραιτήσεις   

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος», Γιώργος Μπακέλας, δεν μετείχε. Ο εμπνευστής αυτής της τιιμολογιακής πολιτικής, η οποία και προκάλεσε τη σφοδρή αντίδραση των σωματείων, (τα οποία βλέπουν εν μέσω μιας δύσκολης συγκυρίας να αυξάνονται κατακόρυφα τα ποσά που απαιτούνται, σε αντίθεση με γειτονικούς Δήμους (Πύργος), όπου αποφασίζεται ειδικά γι’ αυτή τη συγκυρία, να μην πάρει ο Δήμος χρήματα από τα σωματεία), όχι απλά δεν εισηγήθηκε (ο Μπακέλας) τον νέο Κανονισμό και την τιμολογιακή πολιτική, αλλά δεν συμμετείχε καν στην τηλεσυνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ενδεικτικό της δυσφορίας του για την απόσυρση του επίμαχου 28ου άρθρου του νέου Κανονισμού, αυτού το οποίο αναφέρεται στην τιμολογιακή πολιτική.

 

Αντιδράσεις από τον Ζαχαρόπουλο

Την ίδια ώρα που κάποια σωματεία κάνουν λόγο για δυο διαφορετικά πράγματα, δηλαδή Κανονισμό Λειτουργίας και τιμολογιακή πολιτική, και πως κακώς η τιμολογιακή πολιτική, ενσωματώθηκε μέσα στον Κανονισμό, είχαμε και την αντίδραση του Βασίλη Ζαχαρόπουλου, από την παράταξη Λυμπέρη, ο οποίος δεν ψήφισε καθόλου τον Κανονισμό.

Ο λόγος ήταν ότι διαφώνησε με τη διαδικασία, θεωρώντας ότι δεν έπρεπε να έρθει καθόλου προς έγκριση ο Κανονισμός, καθώς δεν θα μπορούσε να απαλειφθεί ένα μόνο άρθρο (ο Κανονισμός συντάσσεται από την «Ηλείο» και έρχεται προς έγκριση ή όχι από το Δημοτικό Συμβούλιο).

Αυτό το παραπάνω, δηλαδή το κατά πόσον νομικά μπορεί το Δημοτικό Συμβούλιο να εγκρίνει έναν Κανονισμό, απορρίπτοντας ένα μεμονωμένο άρθρο αυτού, αποτελεί ένα θέμα το οποίο εξετάζεται. Από εκεί και πέρα, το ΔΑΚ Αμαλιάδας λειτουργεί πλέον με έναν νέο Κανονισμό, θέμα για το οποίο ουδείς έφερε αντίρρηση επ’αυτού  (ανέκαθεν υπήρχε Κανονισμός και ο συγκεκριμένος είναι επικαιροποιημένος), χωρίς όμως να τίθεται σε εφαρμογή του το άρθρο 28, το οποίο αναφέρεται στην τιμολογιακή πολιτική. Με άλλα λόγια, υπάρχει ένας Κανονισμός με 27 άρθρα, έχοντας αφαιρεθεί το τελευταίο, το οποίο προβλέπει να καταβάλλουν συγκεκριμένα ποσά τα αθλητικά σωματεία, οι παράγοντες αυτών, αλλά ακόμα και οι… περαστικοί από το αθλητικό κέντρο, οι οποίοι θα καλούνταν να καταβάλλουν 5 ευρώ ετησίως για την προμήθεια κάρτας εισόδου από τις ηλεκτρονικές θύρες (!!). Πρόκειται αναμφίβολα για μια νίκη των συλλόγων της Αμαλιάδας, των παραγόντων τους, των φιλάθλων, αλλά και των αντιπολιτευτικών παρατάξεων του Δήμου,  οι οποίες και αυτές αφουγκράστηκαν τις δυσκολίες που διέρχονται οι σύλλογοι, οι οποίοι κανείς δεν γνωρίζει αν θα υπάρξει «αύριο» γι’ αυτούς, με όλα όσα συμβαίνουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Μάλιστα αντιπολιτευτικοί κύκλοι μετά από αυτό, έκαναν λόγο για «νίκη των σωματείων», για πλήρη παραγκωνισμό του Γιώργου Μπακέλα από την δημοτική Αρχή, η οποία δεν έφερε το άρθρο 28 προς έγκριση, εκτιμώντας ότι δεν υφίσταται πλέον θέμα εφαρμογής της εν λόγω τιμολογιακής πολιτικής, καθώς κάποιοι φρόντισαν να δώσουν στον Δήμαρχο να καταλάβει ότι θα επρόκειτο για ένα σοβαρότατο λάθος…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα