ΔΑΚ Αμαλιάδας: Σφοδρή αντίδραση των σωματείων – Ο Λυμπέρης “αδειάζει” τον Μπακέλα ;

spot_img

Προτεινόμενα

Ο Μπακέλας «μοιράζει» πόρτες χιλιάδων ευρώ με απευθείας αναθέσεις και καταστρέφει δέντρα χωρίς καν να έχει αποφασίσει το δημοτικό συμβούλιο ,που απ’ ό, τι φαίνεται δεν συμφωνεί κανένας και χωρίς να ξέρει αν θα ειναι τις επόμενες μέρες στην θέση του προέδρου του Ηλείου…

Όλοι φαίνεται ότι το έχουν αντιληφθεί.

Πρώτα τα σωματεία, χωρίς τα οποία δεν έχει νόημα η ύπαρξη του αθλητικού κέντρου, εν συνεχεία οι δημοτικές παρατάξεις.

Αλλά το κυριότερο όλων, φαίνεται ότι το αντιλήφθηκε και ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης.

Η σφοδρή αντίδραση των εκπροσώπων των σωματείων, στη σημερινή συνάντηση, κατέστησε σαφές ότι η τιμολογιακή πολιτική έχει πολλά κενά, δημιουργεί προβλήματα και η αποτελεσματικότητά της, που είναι η βιωσιμότητα του αθλητικού κέντρου, κρίνεται επισφαλής.

Μια συγκέντρωση, στην οποία συμμετείχαν και οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, οι οποίοι άκουσαν τις θέσεις των σωματείων. Τα σωματεία, εξήγησαν ότι η μείωση της προσέλευσης μαθητευόμενων αθλητών λόγω του κορωνοϊού, υπολογίζεται γύρω στο 40%, ποσοστό το οποίο θα αυξηθεί με τις ηλεκτρονικές θύρες και τη νέα τιμολογιακή πολιτική. Μάλιστα όπως υπολογίζουν, το ποσοστό αύξησης των χρημάτων που ζητάει το ΝΠΔΔ από τα σωματεία, ανέρχεται περίπου στο 500%. Είναι σαφές ότι τα σωματεία αντιδρούν, δεν υπάρχει κανένα πεδίο συμφωνίας, το αντίθετο, λόγω του κορωνοϊού τα σωματεία προσδοκούν σε μείωση. Επιπλέον, τόνισαν ότι αν τους γίνει έξωση χωρίς νόμιμη αιτία, θα προσφύγουν στη Δικαιοσύνη. Τοποθέτηση στην οποία όλοι οι σύλλογοι ήταν σύμφωνοι.

 

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης

Ο Δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης, υπογράμμισε ότι οι οφειλές του αθλητικού κέντρου είναι μεγάλες και αν δεν ενταχθούν στις ληξιπρόθεσμες, το αθλητικό κέντρο θα κλείσει. Ζήτησε λοιπόν να κατανοήσουν όλα τα σωματεία ότι πρέπει να πληρώσουν, ωστόσο δέχθηκε ότι θα πρέπει να συζητηθούν οι λεπτομέρειες, πριν παρθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο. Γι’ αυτό το λόγο, ζήτησε γραπτώς αναλυτικά από κάθε σωματείο μια έκθεση της κατάστασης, ώστε να διαπιστωθεί, αυτή η μεγάλη αύξηση 500%  που αναφέρουν, πώς και από πού προκύπτει.

 

Οι επικεφαλής παρατάξεων

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, ανέφερε ότι πριν η παράταξή του ψηφίσει, θα πρέπει να γίνει διάλογος ανάμεσα στα σωματεία και να βρεθεί η χρυσή τομή.

Ο Δημήτρης Κράλλης, ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει την τιμολογιακή πολιτική, αν πρώτα δεν ολοκληρωθεί η ενεργειακή αναβάθμιση ώστε να εξοικονομηθούν χρήματα, αλλά και να γίνει η κοστολόγηση της κάθε δομής, ώστε να είναι δίκαιη η εφαρμογή της. Επίσης ανέφερε ότι δεν θα ψηφίσει την εφαρμογή των ηλεκτρονικών θυρών.

Ο Νίκος Λοχοβίτης, εκπρόσωπος της παράταξης του Άγγελου Κολόσακα, επανέλαβε την πάγια θέση της παράταξης ότι σε δημόσια αθλητικά κέντρα, δεν θα πρέπει να πληρώνουν οι πολίτες, ενώ κατήγγειλε και το γεγονός ότι ο Πρόεδρος του ΝΠΔΔ Γιώργος Μπακέλας, ζήτησε από τα μέλη του Δ.Σ. του νομικού προσώπου, να ψηφίσουν την τιμολογιακή πολιτική, χωρίς να τους την έχει δώσει πρώτα να τη διαβάσουν. Και όταν του τη ζήτησαν γραπτώς, άρχισε να τη διαβάζει προφορικά.

 

Χωρίς συναίνεση των συλλόγων

Το δια ταύτα της συγκέντρωσης αυτής των σωματείων, είναι ότι δεν υπάρχει αποδοχή της τιμολογιακής πολιτικής, αλλά και του τρόπου με τον οποίο πάει να εφαρμοστεί. Ο σωματειακός αθλητισμός, είναι όπως περιγράφει το άρθρο 1 του κανονισμού λειτουργίας του αθλητικού κέντρου, ένας από τους βασικούς σκοπούς λειτουργίας του. Χωρίς σωματεία λοιπόν, η ύπαρξη του αθλητικού κέντρου χάνει έναν από τους βασικούς σκοπούς ύπαρξής του. Η άποψη των σωματείων, όταν μάλιστα είναι και ομόφωνη, αποκτάει διπλή σημασία. Και βέβαια, η προσπάθεια του κ.Μπακέλα, να πείσει ότι η πολιτική αυτή έχει την πλήρη αποδοχή των σωματείων, όταν άρον-άρον επιχειρούσε να ζητήσει τη συναίνεση του Δ.Σ. του ΝΠΔΔ,  πέφτει στο κενό. Διότι μπορεί το Δ.Σ. του ΝΠΔΔ να υπερψήφισε (πλην Ανδρουτσόπουλου, Λοχοβίτη) τον νέο κανονισμό, ωστόσο όπως αποδείχθηκε, αυτό έγινε εν πλήρη αγνοία των συλλόγων.

 

Ερωτήματα που προκύπτουν

Από όλα αυτά επίσης, προκύπτει το ερώτημα για ποιο λόγο ο κ. Μπακέλας ξεκίνησε να γκρεμίζει τη μάντρα για να τοποθετήσει ηλεκτρονικές θύρες, με απευθείας ανάθεση του έργου, για ποιο λόγο κόπηκαν δέντρα δεκαετιών που βρίσκονταν εκεί, αφού δεν έχει ακόμα ληφθεί απόφαση από το Δημοτικό Συμβούλιο και αφού όλοι οι εμπλεκόμενοι συμφωνούν ότι πρέπει να γίνει τουλάχιστον επαρκής διάλογος.

Στο σημείο αυτό, θα πρέπει να επισημανθούν και ακόμα ορισμένες λεπτομέρειες τις οποίες έθιξαν τα σωματεία, ερωτήματα ως προς το πρακτικό σκέλος της υπόθεσης. Πώς θα λειτουργήσουν οι ηλεκτρονικές θύρες, χωρίς επαρκές προσωπικό στο στάδιο, πώς θα μπαίνουν και θα βγαίνουν από εκεί εν μέσω κορωνοϊού, από μια πόρτα η οποία καθημερινά θα καλείται να εξυπηρετήσει εκατοντάδες εισερχόμενους-εξερχόμενους πολίτες. Όπως χαρακτηριστικά είπαν, πώς ένας γονιός θα αφήσει το παιδί του έξι χρονών μόνο του και πώς θα το στείλει για προπόνηση στις 3μ.μ., όταν θα πρέπει να βρίσκεται εκεί είκοσι λεπτά νωρίτερα για να πάρει σειρά να μπει μέσα.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα