18.3 C
Pýrgos
Πέμπτη, 28 Οκτωβρίου, 2021

Δείτε τι δεν πρέπει να κάνετε στην ευαίσθητη περιοχή σας – 21 απαγορευμένες συνήθειες

spot_img

Προτεινόμενα

Κάθε γυναίκα θα έπρεπε να ανησυχεί για την υγεία του κόλπου της. Ένας υγιής κόλπος είναι εγγενώς όξινος και περιλαμβάνει πολλά βοηθητικά βακτήρια που συμβάλλουν στην καταπολέμηση των λοιμώξεων και στην διατήρηση ενός υγιούς επιπέδου pH. Ένας υγιής κόλπος εκκρίνει μικρές ποσότητες υγρών για να διατηρείται καθαρός, με τον ίδιο τρόπο που το σάλιο καθαρίζει το στόμα.

Οποιαδήποτε παρεμβολή μπορεί να προκαλέσει ενόχληση ή λοίμωξη στην ευαίσθητη περιοχή. Δείτε τι πρέπει να αποφεύγετε να κάνετε στον κόλπο σας για να παραμείνει υγιής:

 

Μην χρησιμοποιείτε σπιτικές θεραπείες

Ο κόλπος έχει πολύ ευαίσθητες ισορροπίες και η χρήση σπιτικών θεραπειών μπορεί να προκαλέσει πόνο, ακόμη και λοίμωξη. Επιπλέον, οι θεραπείες μπορεί να μην είναι καν αποτελεσματικές, γι’αυτό καλύτερα να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

Μην φοράτε κολλητά τζιν

Δεν εννοούμε να τα πετάξετε, αλλά να τα φοράτε λιγότερο συχνά. Επιλέξτε καλύτερα βαμβακερά παντελόνια που αναπνέουν καλύτερα. Τα κολλητά ρούχα μπορεί να προκαλέσουν ακμή εξαιτίας της πίεσης ή μυκητιάσεις.

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα με άρωμα

Ο κόλπoς είναι πολύ ευαίσθητος και τα προϊόντα με άρωμα μπορεί να διαταράξουν τις ισορροπίες του και να προκαλέσουν λοίμωξη.

 

Μην ξύνετε τον κόλπ0 σας

Όλες οι γυναίκες αισθάνονται φαγούρα στον κόλπ0, ωστόσο καλό είναι να αποφύγετε τον πειρασμό και να το κοιτάξετε, γιατί μπορεί να πρόκειται για κάτι σοβαρό, όπως βακτηριακή κολπίτιδα.

 

Μην φοράτε σκουλαρίκια

Καλό είναι να αναλογιστείτε τα θετικά και τα αρνητικά σε αυτή την περίπτωση. Σκεφτείτε τι μπορεί να συμβεί αν το σκουλαρίκι μπει στη μέση την ώρα της ερωτικής συνεύρεσης. Ίσως είναι καλό να το αποφύγετε, ή τουλάχιστον να επιλέξετε κάποιον ειδικό για να σας κάνει την τρύπα.

 

Μην διακοσμείτε τον κόλπ0 σας με βαφές και κοσμήματα

Ο κόλπ0ς σας είναι μια χαρά στην φυσική του κατάσταση. Είναι ένα από τα πιο ευαίσθητα όργανα του σώματος και οι χημικές ουσίες των βαφών και των κοσμημάτων μπορεί να προκαλέσουν εξανθήματα ή φαγούρα.

 

Μην τον πλένετε

Πλένοντας τον κόλπ0 σας διώχνετε τα βακτήρια που είναι απαραίτητα για την λειτουργία του και στην ουσία τον αφήνετε απροστάτευτο απέναντι στις λοιμώξεις. Περιοριστείτε σε ένα άοσμο σαπουνάκι για την εξωτερική περιοχή.

 

Μην πάτε σε κακόφημα μέρη για αποτρίχωση

Κάντε μία έρευνα σχετικά με το μέρος όπου πάτε για αποτρίχωση. Για παράδειγμα, δεν πρέπει να ανακυκλώνουν το κερί που χρησιμοποίησαν σε άλλες πελάτισσες, γιατί υπάρχει κίνδυνος ανταλλαγής μικροβίων και καλό είναι η αισθητικός σας να έχει εμπειρία και να ξέρει τι κάνει.

 

Μην φοράτε βρόμικα εσώρουχα

Πάντα να φοράτε καθαρά εσώρουχα για να προστατεύετε τον κόλπ0 σας από λοιμώξεις. Αλλάζετε εσώρουχο τακτικά – καλύτερα να γεμίζει το καλάθι με τα άπλυτα, παρά να χρειαστεί να επισκεφτείτε τον γιατρό σας.

 

Μην σπάτε τα σπυράκια

Αποφύγετε να σπάτε τα σπυράκια που βγάζετε στην ευαίσθητη περιοχή, γιατί μπορεί να προκαλέσετε λοίμωξη.

 

Μην χρησιμοποιείτε άρωμα

Όταν οι γυναίκες μαθαίνουν ότι πρέπει να αποφεύγουν τα προϊόντα με άρωμα, αρχίζουν να χρησιμοποιούν κολόνια για να αρωματίσουν τον κόλπ0 τους. Ωστόσο, αυτό μπορεί να προκαλέσει ερεθισμούς και φαγούρα στην ευαίσθητη περιοχή.

 

Μην κάνετε διάγνωση μόνες σας

Όταν αισθανόμαστε πόνο ή ενόχληση, το ψάχνουμε κατευθείαν στο διαδίκτυο. Ωστόσο, αυτό είναι επικίνδυνο, γιατί αυτά που διαβάζουμε μπορεί να μην έχουν ελεγχθεί και να μην ισχύουν. Το καλύτερο είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.

 

Μην αφήνετε την ευαίσθητη περιοχή υγρή

Αποφύγετε το καυτό νερό, όταν πλένετε την ευαίσθητη περιοχή σας. Επίσης, είναι σημαντικό να στεγνώνετε καλά το σημείο πριν ντυθείτε, γιατί διαφορετικά μπορεί να προκαλέσετε βακτηριακή λοίμωξη ή μυκητίαση.

 

Μην χρησιμοποιείτε προϊόντα που δεν έχουν απολυμανθεί

Οι γυναίκες συχνά έχουν την τάση να χρησιμοποιούν ερωτικά βοηθήματα. Ωστόσο, είναι σημαντικό να τα απολυμαίνετε σωστά και καλό είναι να χρησιμοποιείτε ένα καινούριο προφυλακτικό για να αποφύγετε τις λοιμώξεις.

 

Μην φοράτε σερβιετάκια κάθε μέρα

Οι περισσότερες γυναίκες φοράνε σερβιετάκια καθημερινά για να απορροφούν τις κολπικές εκκρίσεις. Ωστόσο, έτσι δημιουργείται ένα υγρό και ζεστό περιβάλλον, ιδανικό για τα βακτήρια. Καλό είναι να αποφεύγετε να φοράτε σερβιετάκια συχνά ή τουλάχιστον να τα αλλάζετε κάθε 4 ώρες.

 

Μην χρησιμοποιείτε βαζελίνη

Η βαζελίνη περιέχει πετρέλαιο, το οποίο μπορεί να διαταράξει το επίπεδο pH του κόλπ0υ. Αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε λιπαντικό, προτιμήστε ένα με ουδέτερο pH.

 

Μην εκθέτετε τον κόλπ0 σας στον ατμό

Στα σπα χρησιμοποιείται συχνά ο ατμός στον κόλπ0, γιατί δημιουργεί όμορφη αίσθηση και βοηθά να μειωθούν οι πόνοι της περιόδου. Ωστόσο, δεν υπάρχει απόδειξη για την αποτελεσματικότητα αυτής της θεραπείας και ο ατμός μπορεί να προκαλέσει εγκαύματα στον κόλπo.

 

Μην σκουπίζεστε λάθος

Είναι σημαντικό να σκουπίζεστε μετά την ούρηση, αλλά οι περισσότερες γυναίκες το κάνουν λάθος. Αν σκουπίζεστε από πίσω προς τα μπροστά, τότε μπορεί να μεταφέρετε βακτήρια από πρωκτό στον κόλπo. Ο καλύτερος τρόπος είναι να σκουπίζεστε από μπροστά προς τα πίσω και να αλλάζετε χαρτί κάθε φορά.

 

Μην χρησιμοποιείτε ουσίες για να ανακουφίσετε τον πόνο της περιόδου

Ο πόνος της περιόδου μπορεί να είναι πολύ άσχημος και πολλές γυναίκες φτάνουν στα άκρα για να ανακουφιστούν. Η εταιρία Foria κυκλοφόρησε κάψουλες μαριχουάνας οι οποίες μπαίνουν στον κόλπ0 και ανακουφίζουν από τους πόνους. Καλό είναι να αποφεύγετε τέτοια μη πιστοποιημένα φάρμακα.

 

Μην ουρείτε πριν το σ#ξ

Η ούρηση μετά το σ#ξ είναι πολύ βοηθητική, αλλά η ούρηση πριν μπορεί να προκαλέσει λοιμώξεις στο ουροποιητικό. Καλύτερα να κρατηθείτε.

 

Μην φοράτε εσώρουχα όταν κοιμάστε

Όταν κοιμάστε, πρέπει να αφήνετε την ευαίσθητη περιοχή να αναπνεύσει. Φορέστε κάτι πιο χαλαρό και αεράτο.

 

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα