Δείτε τι καινούργιο βρήκαν για να τα πάρουν από τον Έλληνα φορολογούμενο

Κατασχέσεις και για όσους δεν πληρώνουν κλήσεις του ΚΟΚ!

Πραγματικά δεν υπάρχει αυτό που γίνεται στην Ελληνική κοινωνία με τις οφειλές και τις κατασχέσεις. Διαβάστε και θα καταλάβετε τι συμβαίνει: Τα πάνω – κάτω έρχονται με τον νέο ΚΟΚ καθώς δεν αλλάζουν μόνο τα πρόστιμα για τις παραβάσεις. Συγκεκριμένα όσοι αμελούν να πληρώσουν κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις! Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας ΕΘΝΟΣ τροχαία και Εφορία θα είναι πλέον σε… ανοιχτή γραμμή, αφού το ύψος του προστίμου θα υπολογίζεται με βάση το ατομικό εισόδημα.

Το νομοσχέδιο που ψηφίστηκε πρόσφατα προβλέπει πως η Εφορία θα είναι εκείνη που θα στέλνει το… «ραβασάκι» στο σπίτι των οδηγών που έχουν «συλληφθεί» να παραβιάζουν τον ΚΟΚ. Πλέον, στις κλήσεις δεν θα αναγράφεται το ποσό του προστίμου με το οποίο θα τιμωρείται ο εκάστοτε παραβάτης οδηγός. Η Τροχαία θα είναι εκείνη που θα βεβαιώνει την παράβαση. Αλλά στην κλήση, ακριβές ποσό δεν θα υπάρχει. Το πρόστιμο θα πρέπει να υπολογιστεί από την Εφορία, με βάση το εισόδημα, όπως θα προκύψει από τη διασταύρωση των στοιχείων.

Γι’ αυτό και προβλέπεται η online σύνδεση των μητρώων της αστυνομίας, του υπουργείου Μεταφορών και της ΑΑΔΕ. Όσοι οδηγοί πάρουν κλήση και αμελήσουν να την πληρώσουν, θα το μετανιώσουν. Όχι μόνο δεν θα μπορούν να πάρουν φορολογική ενημερότητα αλλά κινδυνεύουν ακόμη και με κατασχέσεις λογαριασμών, εισοδημάτων κι άλλα αναγκαστικά μέτρα. Αυτό γιατί η εφορία θα βεβαιώνει το πρόστιμο του ΚΟΚ ως δημόσιο έσοδο.

Υπενθυμίζεται ότι τα πρόστιμα θα προσαυξάνονται με βάση το ατομικό κι όχι το οικογενειακό εισόδημα

– Για εισόδημα έως 50.000 ευρώ: καμία προσαύξηση

– Για εισόδημα από 50.001 έως 100.000: διπλασιασμός

– Για εισόδημα άνω των 100.001: τριπλασιασμός

Εκτιμάται ότι το μέτρο θα μπορούσε να τεθεί σε ισχύ από το φθινόπωρο γιατί θα απαιτηθεί ένα διάστημα για να γίνει η διασύνδεση των μητρώων.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.