Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Δεκαέξι ομάδες της Γ΄ Εθνικής καταγγέλλουν ΕΠΟ και Βασιλειάδη  

spot_img

Δεκαέξι ομάδες της Γ΄ Εθνικής καταγγέλλουν ΕΠΟ και Βασιλειάδη

Την παγκόσμια πρωτοτυπία να ξεκινούν Πρωταθλήματα χωρίς κανείς να γνωρίζει πόσες ομάδες ανεβαίνουν και πόσες πέφτουν, αλλά και την επίσης πρωτοτυπία καμία ομάδα να μην προβιβάζεται στα αλήθεια, ενώ όποια υποβιβάζεται, να χάνει όχι μία, αλλά δυο κατηγορίες, καταδεικνύουν οι 16 σύλλογοι της Γ΄ Εθνικής, οι οποίοι συναντήθηκαν στη Θεσσαλονίκη και εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση σήμερα.

Οι σύλλογοι κάνουν λόγο για πραξικοπηματική αναδιάρθρωση που παραβιάζει ευθέως τον ΚΑΠ.

Παράλληλα, όπως αναφέρει η metrosport.gr,  καταγγέλλουν τη διοίκηση της ΕΠΟ για εξυπηρέτηση των συμφερόντων του επαγγελματικού ποδοσφαίρου και πως η επιχειρούμενη αναδιάρθρωση οδηγεί στη βέβαιη καταστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων και των πρωταθλημάτων.

Από τη συγκέντρωση των ομάδων της Γ Εθνικής, εξουσιοδοτήθηκε τριμελής επιτροπή αγώνα αποτελούμενη από τους Παύλο Ανδρώνη (Μακεδονικός), Δημήτρη Κεραϊλίδη (Πιερικός) και Πέτρο Πασσαλή (Εδεσσαϊκός).

Αναλυτικά το κείμενο του ψηφίσματος:

 

«Όπως γνωρίζετε, το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής κατηγορίας έχει ήδη ξεκινήσει, χωρίς οι συμμετέχουσες ομάδες να τελούν σε γνώση όλων των αγωνιστικών όρων που σύμφωνα με το ισχύον Αθλητικό Δίκαιο, τους νόμους και τους κανονισμούς που πρέπει να διέπουν την διοργάνωση ενός αξιόπιστου, φερέγγυου, δικαίου και άρτια οργανωμένου πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα με απόλυτη ευθύνη της διοίκησης της ΕΠΟ και κατά παράβαση του ΚΑΠ έγιναν δεκτές οι μονομερείς ενέργειες του Υφυπουργού Αθλητισμού με κύκλους της SUPER LEAGUE για την αιφνίδια αναδιάρθρωση των επαγγελματικών κατηγοριών ,χωρίς να συνυπολογισθούν οι αλυσιδωτές παρενέργειες σε ολόκληρη την εθνική πυραμίδα του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου.

Για πρώτη φορά έχει ξεκινήσει πρωτάθλημα, με προκήρυξη πλήρη από αστερίσκους και παραπομπές και με ουσιαστικές ελλείψεις όσον αφορά τον αριθμό των ομάδων και την τύχη τους στα φετινά Πρωταθλήματα.Η προκήρυξη του πρωταθλήματος μας στα  άρθρα 14 και 15 περί προβιβασμού και υποβιβασμού ,Δεν καθορίζει επακριβώς την θέση των ομάδων μας μετά την επικύρωση της βαθμολογίας αλλά κατά παγκόσμια πρωτοτυπία ΠΑΡΑΠΕΜΠΕΙ ΣΕ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΣΕ ΝΕΩΤΕΡΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΕΠΟ ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΜΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΑ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ Γ’ΕΘΝΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΤΗΣ FOOTBALL LEAGUE.

Είναι αδιανόητο να εξαρτάται το αγωνιστικό μέλλον των ομάδων μας από αόριστα και αδιαφανή κριτήρια δήθεν αναλογικότητας με τους αριθμούς που θα αποφασιστούν για την FOOTBALL LEAGUE.Και αν ισχύσει η φημολογούμενη αναδιάρθρωση είναι βέβαιη η καταστροφή όλων των ομάδων και όλων των ερασιτεχνικών πρωταθλημάτων.Αναμένεται να τιναχθεί στον αέρα το φετινό πρωτάθλημα της Γ Εθνικής, καθώς οι πρώτες ομάδες ουσιαστικά δεν θα ανέβουν κι όσες υποβιβασθούν θα χάσουν δύο κατηγορίες”.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα