ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Δεν έγινε η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Πύργου

  • 18
    Shares

Δήλωση Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου Νώντα Κυριαζή

(για τη μη συνεδρίαση της 15/12/2020)

“Η προγραμματισθείσα για τις 15/12/20 συνεδρίαση “δια περιφοράς” των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου δεν πραγματοποιήθηκε λόγω της έλλειψης της απαιτούμενης από το νόμο, απαρτίας.

Για μια ακόμα φορά η αντιπολίτευση λειτούργησε παρελκυστικά και τακτικιστικά και έλαμψε δια της απουσίας της, τορπιλίζοντας έτσι τη λειτουργία του Δήμου.

Με την αποχή τους ορισμένοι, νομίζουν ότι προβάλλονται και γίνονται …σπουδαίοι.

Η δια περιφοράς συνεδρίαση παρέχει τη δυνατότητα στους συμμετέχοντες να διατυπώσουν εγγράφως τη γνώμη τους καθώς και τυχόν προτάσεις τους επί των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, και να θέσουν και θέματα εκτός ημερήσιας διάταξης.

Είχαν το δικαίωμα να υποβάλουν τη διαφορετική τους πρόταση και ικανό χρόνο γι’ αυτό, αφού η πρόσκληση τους είχε επιδοθεί πριν από πέντε μέρες.

Αυτή η νόμιμη διαδικασία είναι μορφή δημοκρατικού διαλόγου, θεσπισμένη από την Πολιτεία λόγω των ειδικών συνθηκών που διαμορφώθηκαν από την πανδημία.

Αντί γι’ αυτό, βρήκαν χρόνο να διαβουλευτούν μεταξύ τους προκειμένου να ματαιώσουν τη συνεδρίαση.

Η δικαιολογία τους ότι δήθεν επιθυμούν να γίνει τηλεδιάσκεψη δεν αντέχει σε κριτική. Στις 15/4/20 που πραγματοποιήθηκε συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη, απέτυχε παταγωδώς!

Μιλούσαν όλοι μαζί χωρίς να ζητούν το λόγο, οι ομιλητές διακόπτονταν συνεχώς, οι τοποθετήσεις ήταν κατά κανόνα εκτός θέματος, τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ. δεν παρακολουθούσαν τη συνεδρίαση, δεν ήταν δυνατή η ανεύρεση τους κατά τις ψηφοφορίες, και γενικά η όλη διαδικασία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως παιχνίδι στην παιδική χαρά, που διήρκεσε μάλιστα 7 – 8 ώρες γιατί έπρεπε να εκτονωθούν πολλοί!

Όμως η σημερινή στάση της αντιπολίτευσης είχε ως αποτέλεσμα να μη ληφθούν αποφάσεις μεταξύ άλλων, που είναι αναγκαίες, για την προμήθεια καυσίμων θέρμανσης, μισθοδοσία υπαλλήλων του Κέντρου Κοινότητας, μισθοδοσία των σχολικών τροχονόμων, καθώς και για αποδοχή χρηματοδότησης προς κάλυψη εκτάκτων και επιτακτικών αναγκών που προκλήθηκαν από την εμφάνιση του κορωνοϊού.

Μήπως τελικά αυτό το αποτέλεσμα επιδίωκαν;

Με αίσθημα ευθύνης και ευλαβική προσήλωση στους δημοκρατικούς θεσμούς θα επιχειρήσουμε να πραγματοποιηθεί νέα “δια περιφοράς” συνεδρίαση με τα κατεπείγοντα θέματα αλλά και συνεδρίαση με τηλεδιάσκεψη την επόμενη εβδομάδα, ελπίζοντας ότι δεν θα επαναληφθεί η πολύ κακή εικόνα της προηγούμενης διαδικασίας”.


  • 18
    Shares