ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δεν είναι δική μας ευθύνη η απώλεια της γαλάζιας σημαίας» 


«Δεν είναι δική μας ευθύνη η απώλεια της γαλάζιας σημαίας» 

 

Αποστάσεις από… την «απώλεια» της γαλάζιας σημαίας στην παραλία της Κουρούτας το φετινό καλοκαίρι κράτησε, με δηλώσεις του, ο πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων του δήμου Ήλιδας κ. Χρήστος Παλυβός. 

Ο κ. Παλυβός επεσήμανε ότι η απώλεια της γαλάζιας σημαίας έχει να κάνει με τις μετρήσεις των νερών που έγιναν από το 2016 έως το 2019, τα οποία έδειξαν αυξημένες συγκεντρώσεις εντερόκοκκων και κολοβακτηριδίων που καθιστούσαν τα νερά κατάλληλα για κολύμβηση, αλλά χωρίς να είναι εξαιρετικά. 

Ο πρόεδρος της Εταιρείας Ακινήτων τόνισε ότι η σημερινή δημοτική αρχή παρακολουθεί το θέμα από κοντά, με την πρώτη μέτρηση που έγινε στις 25 Μαίου να έχει εξαιρετικά αποτελέσματα, ενώ η επόμενη μέτρηση είναι και πάλι στα τέλη Ιουνίου. 

Παράλληλα τόνισε ότι η Εταιρεία Ακινήτων θα φροντίσει ο χώρος της Κουρούτας να είναι καθαρός, να τοποθετηθούν κάδοι απορριμμάτων, ανακύκλωσης και γυαλιού, κουβαδάκια για τα σκουπίδια σε όλα τα καταστήματα κ.α. ενώ συνέστησε στους αγρότες της περιοχής που ποτίζουν να μην κάνουν αλόγιστη χρήση νερού για να μην πηγαίνουν τα νερά με στα κανάλια και μετά στη θάλασσα, μεταφέροντας διάφορες ουσίες. 

Τέλος, ο κ. Παλυβός ανακοίνωσε ότι έχουν προχωρήσει όλες οι απαραίτητες διαδικασίες και έχει ανάψει το «πράσινο φως» για την παραχώρηση του Δημοτικού Κάμπινγκ της Κουρούτας στον δήμο, για τα επόμενα δύο χρόνια.