ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΥΓΕΙΑ

“Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε ασθενείς για άλλους ασθενείς”

 • 24
  Shares

«Επίσημη ενημέρωση για το περιστατικό την Παρασκευή 4/10/2019 για την μετακίνηση του Διευθυντή Παθολογικής κλινικής Νοσοκομείου Αμαλιάδας”

“Δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε ασθενείς για άλλους ασθενείς”

Με αφορμή διάφορα δημοσιεύματα και δηλώσεις, που περιπλέκουν τα γεγονότα και την κατάσταση, που δημιουργήθηκε την Παρασκευή 4/10/2019 στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, σας ενημερώσουμε τα εξής:

 1. Το πρωί της Παρασκευής 4/10/2019 ενημερώθηκε ο Ιατρός κ. Αλεξόπουλος, Διευθυντής της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Αμαλιάδας, να μετακινηθεί άμεσα το πρωί της ίδιας μέρας, μόνο για το πρωί, στη Ν.Μ. Πύργου. Το φαξ είχε σταλεί την προηγούμενη ημέρα, στο πρωτόκολλο της Διεύθυνσης του Ν.Μ. Αμαλιάδας, κατά τις 2.45 το μεσημέρι της Πέμπτης 3/10/2019.
 2. Άμεσα ενημερώσαμε εγγράφως το πρωί της Παρασκευής τη Ν.Μ. Πύργου οτι ο Ιατρός έχει περιστατικά στη Ν.Μ. Αμαλιάδας και δεν μπορεί να αφήσει στη μέση και να μεταβεί σε άλλη Νοσηλευτική μονάδα, καθώς και οτι ο Ιατρός εμφανίζει σημάδια κούρασης και στρες, από τις συνεχείς εφημερίες και μετακινήσεις στη Ν.Μ. Πύργου. Μετά από επικοινωνία με τον Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Πύργου, δεν φάνηκε να αλλάζει η απόφαση της μετακίνησης. Επίσης στάλθηκε νέο έγγραφο με ΕΝΤΕΛΕΣΘΑΙ στον Ιατρό να μεταβεί άμεσα στη Ν.Μ. Πύργου.
 3. Κατά τις 10.15-10.30 κατέφθασε το υπηρεσιακό όχημα της Ν.Μ. Πύργου να παραλάβει τον Ιατρό κ. Αλεξόπουλο. Προσπαθήσαμε να εξηγήσουμε με συνεχείς επικοινωνίες οτι δεν είναι δυνατόν να αφήνουμε ασθενείς για άλλους ασθενείς και οτι όλη η ενέργεια μετακίνησης περιέχει μεγάλο κίνδυνο. Στη σκηνή αποχώρησης από τη Ν.Μ. Αμαλιάδας ήταν δημοσιογράφοι, ασθενείς και συνοδοί και ο Δήμαρχος Δήμου Ήλιδας κ. Ιωάννης Λυμπέρης μαζί με τον Αναπληρωτή Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παπαδάκο, οι οποίοι θα ερχόντουσαν για προγραμματισμένη εργασία στη νέα πτέρυγα και στην εγκατάσταση των Ιατρικών μηχανημάτων που είναι δωρεά Παπαδάκου.
 4. Ο Ιατρός αποφασίζει να ακολουθήσει την εντολή του Διοικητή του Γ.Ν. Ηλείας παρά τις παροτρύνσεις και τις προτάσεις των συναδέλφων Ιατρών και του Δημάρχου οτι η νομική και διοικητική κάλυψη είναι δεδομένη. Ο κ. Λυμπέρης ενημέρωνει την εισαγγελία στην Αμαλιάδα. Ο Ιατρός αποχωρεί τελειώνοντας κυριολεκτικά στον αύλειο χώρο Ιατρικές πράξεις ασθενών.
 5. Μετά από λίγη ώρα ο Ιατρός κ. Αλεξόπουλος επιστρέφει στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας, συνοδεύοντας τραυματίες τροχαίου που έγινε στην Αμαλιάδα, καθώς έφευγε ο Ιατρός από την πόλη. Οι τραυματίες του τροχαίου εισέρχονται στα Τ.Ε.Π., ενώ ο Ιατρός ξαναμπαίνει στο υπηρεσιακό αυτοκίνητο και πάει κυριολεκτικά για 2 με 3 ώρες στη Ν.Μ. Πύργου. Παράλληλα στέλνεται έγγραφο του Διευθυντή Ιατρικής Υπηρεσίας της Ν.Μ. Πύργου, που ενημερώνει οτι αν υπάρχουν σοβαρά περιστατικά να μεταφερθούν στη Ν.Μ. Πύργου ή σε Ν.Μ. της Πάτρας.

Η απαρίθμηση των γεγονότων δείχνει το τραγελαφικό της κατάστασης, που εκτυλίσσεται όλο αυτόν τον καιρό ανάμεσα στις δύο Νοσηλευτικές Μονάδες. Ενώ στην Αμαλιάδα προσπαθούμε να φέρουμε Ιατρούς Παθολόγους (με απόσπαση – με σύμβαση Ιδιώτη) στον Πύργο οι ενέργειες είναι μόνο να έρθουν Ιατροί από την Αμαλιάδα. Όλα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργηθεί φιλοδοξίες και καλλιεργηθεί συμπεριφορές, που επιμένουν να μετατραπεί το Νοσοκομείο Αμαλιάδας σε αποθήκη Ιατρών και προσωπικού, για κάλυψη κενών του Νοσοκομείου Πύργου. Την προηγούμενη εβδομάδα εκτιλύχθηκε άλλη μία τέτοια ιστορία να κλείσει η εφημερία Νομού της Ορθοπεδικής κλινικής, όμως την τελευταία στιγμή ο Διευθυντής της και οι Ιατροί αποσόβησαν το κλείσιμο και κανονικά θα λειτουργήσει- ξανατονίζω λόγω των Ορθοπεδικών Ιατρών- τον Οκτώβριο. Επίσης η  Χειρουργική πάλι την τελευταία στιγμή, λειτούργησε κανονικά την Κυριακή 6/10/2019.
Όμως από την Τετάρτη 9/10/2019 και κάθε Τετάρτη θα εφημερεύει Παθολόγος στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας. Θα ξεκινήσει άμεσα η πρόκηρυξη Ιδιωτών Ιατρών με μπλοκάκι με στοχοθεσία και Ιατρική επιστημονικότητα, που θα εκπλήξει. Πιστεύουμε οτι οι Ιατροί στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας θα δικαιωθούν, που μαζί με το υπόλοιπο προσωπικό κράτησαν το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ανοικτό τις δύσκολες ημέρες. Οι δύσκολες μέρες όμως είναι πίσω μας, όσο και αν δεν αρέσει σε πολλούς φίλους και εχθρούς. Άλλωστε τα αποτελέσματα μετράνε και αυτό θα διαπιστώσουν και οι πολίτες της Ηλείας,  στους οποίους οφείλουμε να δίνουμε τον καλύτερο εαυτό μας.


 • 24
  Shares