«Δεν θα ανεχτούμε κανενός είδους τραμπουκισμού» – «με καουμποιλίκια δεν θα επιβάλλεται εσείς τους κανόνες»

spot_img

Προτεινόμενα

Το αίτημα του πρώην δημάρχου Ήλιδας κ. Γιάννη Λυμπέρη, για την παραχώρηση του κλειστού γυμναστηρίου Ήλιδας την Κυριακή, προκειμένου να πραγματοποιήσει την παρουσίαση του νέου συνδυασμού του, πυροδότησε τη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας με την έναρξή της!

Το κλειστό γυμναστήριο δεν δίνεται, οι τόνοι ανέβηκαν, όπως ανέβηκαν και οι εντάσεις και οι αντεγκλήσεις ανάμεσα σε δημοτικούς συμβούλους και τελικά… η συνεδρίαση διεκόπη για να συνεχιστεί στη συνέχεια με τα υπόλοιπα θέματα της ημερήσιας διάταξης!

Η συνεδρίαση ξεκίνησε με τον δήμαρχο κ. Χρήστο Χριστοδουλόπουλο να εισηγείται, στην κατάμεστη από πολίτες και υποψηφίους αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, τα όσα προηγήθηκαν του Δημοτικού Συμβουλίου, στην συνεδρίαση του ΝΠΔΔ «Ο Ηλείος», όπου κατατέθηκε το αίτημα για την παραχώρηση του κλειστού, αλλά και στην «φωνή βοηθείας» του κ. Χριστοφόρου, για όσα ισχυρίζεται ότι του καταλόγισε το «site», αναδημοσιεύοντας την απόφαση της «Διαύγειας» και του επίσημου πορίσματος για την καθαίρεσή του από τη Γ. ΚΟΠ!

«Δεν θα ανεχτούμε κανενός είδους τραμπουκισμού» είπε ο δήμαρχος κ. Χρήστος Χριστοδουλόπουλος, αναφερόμενος στην ένταση που προηγήθηκε στην συνεδρίαση του «Ηλείου».

«Θέλω να καταδικάσω τον τρόπο με τον οποίο εισέβαλαν μέσα στην αίθουσα, αποκαλώντας Φασίστες και Χουντικούς τα μέλη που δεν ψήφισαν να γίνει η παραχώρηση του κλειστού» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χριστοδουλόπουλος και συνέχισε: «Θα σεβαστούμε τη νομιμότητα.

Με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου στις 26 του μήνα θα συσταθεί η διαπαραταξιακή επιτροπή και αμέσως μετά θα αποφασιστούν οι χώροι που θα δοθούν για τις εκδηλώσεις και τις προεκλογικές συγκεντρώσεις στις παρατάξεις. Και σε αυτό το σημείο, θέλω να καλέσω όλες τις παρατάξεις, να μας στείλουν τους εκπροσώπους τους».

Σε ότι αφορά στο κάλεσμα του κ. Χριστοφόρου με την προχθεσινή του ανακοίνωση να πάρει θέση ο δήμαρχος και οι γύρω του απέναντι στα δημοσιεύματα, ο δήμαρχος είπε: «Είναι κανείς δίπλα μου ο οποίος έχει σχέση με όλα αυτά; Αν υπάρχει να μου τον κατονομάσετε για να τον διώξω αυτή τη στιγμή. Μακριά από εμάς αυτές οι τακτικές. Ότι έχετε να πείτε να το πείτε τώρα, διαφορετικά να ανακαλέσετε».

«Ποια νομιμότητα επικαλείστε; Όλη η Ελλάδα τότε παρανομεί. Σε όλη την Ελλάδα γίνονται συγκεντρώσεις ανέφερε χαρακτηριστικά ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γιάννης Λυμπέρης.

Ο επικεφαλής της «Ανεξαρτησίας» κ. Νίκος Διαμαντόπουλος αναφέρθηκε σε θέματα της πόλης αρνούμενος να εμπλακεί σε οποιαδήποτε αντιπαράθεση, ενώ ο επικεφαλής της «Λαϊκής Συσμπείρωσης» κ. Άγγελος Κολόσακας τόνισε ότι δεν υφίσταται θέμα παραχώρησης ή μη, καθώς την πόλη την καίνε άλλα θέματα, όπως αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Νωρίτερα, ο κ. Αναστάσιος Σμέρος έδωσε δίκιο και στον κ. Λυμπέρη και τον κ. Χριστοδουλόπουλο, ζητώντας όμως από τον δήμαρχο να βρεθεί μια συναινετική λύση.

Ένταση δημιούργησε η τοποθέτηση του Δημοτικού Συμβούλου της αντιπολίτευσης κ. Βασίλη Ζαχαρόπουλου, καταλογίζοντας στη δημοτική αρχή μια σειρά από παράτυπες και παράνομες πράξεις, προκαλώντας βέβαια στη συνέχεια την απάντηση από την αντιδήμαρχο κα Ρούλα Γκουβίτσα μέσα από έναν τεταμένο διάλογο.

«Ζήτησα να πάρετε θέση για όσα γίνονται στην πόλη, δεν είπα κάτι για εσάς. Είναι ξεκάθαρη η ανακοίνωση» είπε ο κ. Βαγγέλης Χριστοφόρου και συνέχισε: «Τα δημοσιεύματα αυτά δεν με αγγίζουν. Απολογήθηκα και απολογούμαι μόνο στους κυνηγούς, πήρα 43 από τις 47 συνολικά ψήφους και αυτό με κάνει υπερήφανο. Ο κόσμος της Αμαλιάδας με ξέρει».

Νωρίτερα ο κ.Λυμπέρης για τα δημοσιεύματα είπε ότι ειναι «Fakenews ,αναληθής και ψεύτικα» και ότι ο κ.Χριστοφόρου έχει πέσει θύμα εκβιασμού και θα προσφύγει στην δικαιοσύνη…

Από τη πλευρά του, ο πρόεδρος του «Ηλείου» κ. Αλέξης Μανωλόπουλος αναφέρθηκε στην συνεδρίαση του ΝΠΔΔ και στην επίθεση που δέχθηκαν τα μέλη του, ζητώντας να ανακληθούν οι χαρακτηρισμοί «φασίστες» και «χουντικοί».

Η Απάντηση που πήρε από τον κ.Χριστοφόρου ήταν ότι λέει ψέματα και δεν έγιναν ποτέ αυτά που επικαλούνται τα μέλη της συνεδρίασης του Ηλείου ,με αποτέλεσμα να «γελά» όλη η αίθουσα αφού ήταν όλοι οι μάρτυρες του συμβάντος εκεί και τον άκουγαν.

Ο ανεξάρτητος πλέον Δημοτικός Σύμβουλος Χαράλαμπος Ντάνασης απάντησε στα όσα είπε στο προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο, όπου αναγνώστηκε η επιστολή ανεξαρτητοποίησής του, ο κ. Ζαχαρόπουλος, τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Τη θέση αυτή μου τη χάρισε η κοινωνία και κανένας άλλος».

Ο κ. Χρήστος Παναγόπουλος αναφέρθηκε στο ζήτημα των αδέσποτων σκυλιών στην πλατεία Αγίου Αθανασίου, κατηγορώντας τη Δημοτική Αρχή για εγκληματική αμέλεια.

Άστραψε και βρόντηξε η αντιδήμαρχος κα Ρούλα Γκουβίτσα απαντώντας στον κ. Ζαχαρόπουλο: «Μιλάτε εσείς για παρανομίες όταν αυτή τη στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη δικαστική διερεύνηση από άτομο που όρισε ο κ. Λυμπέρης;».

Ο δημοτικός σύμβουλος Χρήστος Φωτόπουλος συνέστησε να πέσουν οι τόνοι γιατί, όπως τόνισε: «Την επόμενη των εκλογών πάλι εδώ θα είμαστε».

«Από τα μικρά θέματα αναδεικνύεται η κακή συμπεριφορά κάποιων ανθρώπων, ειδικά ανθρώπων που έχουν λειτουργήσει την Τοπική Αυτοδιοίκηση επί σωρεία ετών» είπε ο αντιδήμαρχος κ. Νώντας Παναγιωτόπουλος, ενώ απαντώντας στον κ. Χριστοφόρου είπε: «Ο καθένας μας οφείλει να προστατεύσει τον εαυτό του. Άλλα site βρίζουν εμάς, αλλά δεν είδαμε ποτέ να πάρετε θέσεις».

«Το θέμα Χριστοφόρου δεν αφορά το Δημοτικό Συμβούλιο, τι είμαστε εδώ, Δικαστήριο;» είπε με τη σειρά του ο αντιδήμαρχος κ. Σπύρος Τζουλέκης.

«Δεν θα γίνουμε βωρά κάθε δημοσιογραφίσκου» απάντησε ο κ. Αντώνης Πατρινός, ενώ στη συνέχεια ο Μάκης Παπαγιαννόπουλος αναφέρθηκε στον αυταρχισμό της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής και είπε «με καουμποιλίκια δεν θα επιβάλλεται εσείς τους κανόνες».

«Θα αποφασίσει η πόλη που θα τοποθετήσει τον καθένα μας, και να τους αφήσετε να αποφασίσουν δημοκρατικά» είπε απευθυνόμενος στον κ. Λυμπέρη ο δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος στη δευτερολογία του. Η συνεδρίαση διεκόπη και συνεχίστηκε με τον δήμαρχο να επαναλαμβάνει την αρχική του τοποθέτηση, για τη σύσταση της διαπαραταξιακής επιτροπής που θα διανείμει στη συνέχεια τους χώρους για τις εκδηλώσεις κάθε παράταξης.

Αξίζει να σημειωθεί αφού συζητήθηκε το θέμα με την Παραχώρηση του κλειστού Γυμναστηρίου ,όπως κάνουν πάντοτε σε ολες τις συνεδριάσεις αποχώρησαν από την αίθουσα η παράταξη Λυμπέρη και οι Θεατές τους.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα