25.8 C
Pýrgos
Πέμπτη, 23 Σεπτεμβρίου, 2021

Δεν λύνονται τα προβλήματα του Δήμου μας με φιέστες σε συνεντεύξεις τύπου

  • 16
    Shares
spot_img

Προτεινόμενα

Συνελήφθη μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές σε σούπερ μάρκετ

Συνελήφθη μέλος εγκληματικής ομάδας που διέπραττε κλοπές σε σούπερ μάρκετ Ταυτοποιήθηκαν τα στοιχεία ακόμη τριών μελών της που αναζητούνται Εξιχνιάστηκαν συνολικά (20) περιπτώσεις σε Αχαΐα, Πύργο, Καλαμάτα, Φωκίδα,...

«Δεν λύνονται τα προβλήματα του Δήμου μας με φιέστες σε συνεντεύξεις τύπου»

Σκληρή ανακοίνωση του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για τα έργα σε Ανάληψη και Γεράκι.

«Μετά την παρέμβασή μου σχετικά με τα έργα στον οικισμό Ανάληψη και κυρίως με την εγκατάλειψη που επικρατεί επί σειρά ετών στον οικισμό, φαίνεται ότι η δημοτική αρχή και ο Δήμαρχος να θεωρεί ότι ο παλαιοκομματικός τρόπος με φιέστες σε συνεντεύξεις τύπου, πως αρκεί ως απάντηση. Προσωπικά όταν παρεμβαίνω, ή σχολιάζω οποιοδήποτε θέμα, δεν έχω στη σκέψη μου μικροπολιτικό προσωπικό συμφέρον, ούτε η κριτική μου έχει το χαρακτήρα του λαϊκισμού, αντιθέτως διακατέχομαι από μεγάλη υπομονή και αναμένω  από τους αρμόδιους να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την λύση ενός θέματος.

Θεωρώ ότι οι συμπολίτες μου όλα αυτά τα χρόνια έχουν διαπιστώσει αυτή τη ποιοτική διαφορά των προθέσεων μου.

Με λύπη, παρακολούθησα τη συνέντευξη τύπου του  Δήμαρχου και όλων των άλλων που έλαβαν μέρος σε αυτή τη φιέστα για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα, όταν η πραγματικότητα είναι αδιάψευστος κριτής στον οικισμό Ανάληψη.

Έτρεξαν μετά την παρέμβαση μου να εκτεθούν για μια ακόμα φορά με την ανεπάρκεια τους, ενώ αρκούσε μια συγγνώμη, να ανεβάσουν τα μανίκια, να ασχοληθούν επιτέλους πραγματικά και να τελειώσουν κάτι στον οικισμό.

Με ενδιαφέρει το αποτέλεσμα και όχι να βλέπουμε ως πολίτες τον έναν μπροστά στις κάμερες να ευχαριστεί τον άλλον, για κάτι που δεν υπάρχει ως αποτέλεσμα. Κουραστήκαμε από μελέτες και συμβάσεις, μετά να βλέπουμε αστοχίες σε μελέτες χωρίς κανένας να απολογείται και άντε πάλι από την αρχή και ο χρόνος περνά και οι αρμόδιοι να σφυρίζουν αδιάφορα.

Σίγουρα ως Δήμος έχει τη δυνατότητα στα τοπικά μέσα ενημέρωσης να παρουσιάζει πρωτοσέλιδα και ολοσέλιδα εικονικής ευημερίας με παχιά λόγια του αέρα. Ο νοών νοείτω. Αλλά αυτό δεν φτάνει. Απαιτείται υλοποίηση έργων και παρουσίαση αποτελεσμάτων, πράγμα που δεν υπάρχει μέχρι αυτή τη στιγμή στον οικισμό Ανάληψη και στο Τ.Κ. Γερακίου, όπου και εκεί εκκρεμεί το τεράστιο θέμα του αντιπλημμυρικού έργου της Σοχιάς, με κατοικίες οι οποίες βρίσκονται στο χείλος του γκρεμού, να  κινδυνεύουν να παρασυρθούν στη πρώτη πλημύρα.

Δεν μηδενίζω τις προσπάθειες κανενός, απεναντίας αναγνωρίζω τη προσπάθεια και συμβολή του Δημάρχου στη χρηματοδότηση του έργου, αλλά δεν μπορώ να παραβλέψω ότι χρειάστηκαν τρία χρόνια για ένα έργο αντιστήριξης, το οποίο ακόμα δεν έχει  ολοκληρωθεί και παραδοθεί στον οικισμό Ανάληψη. Επίσης ότι χρειάστηκε το αντίστοιχο χρονικό διάστημα  για να γίνει η υπογραφή σύμβασης και ανάθεσης του δεύτερου σκέλους των έργων στον οικισμό Ανάληψη και στο Τ.Κ. Γερακίου. Όλο αυτό το μεγάλο χρονικό διάστημα οι παρεμβάσεις μου, οι τοποθετήσεις και σε τελική ανάλυση η πίεση που άσκησα,  ήταν συνεχής στις συνεδριάσεις του δημοτικού συμβουλίου και στο τοπικό τύπο.

Και ρωτώ: ότι δεν έγινε σε 3 χρόνια θα επιδιωχθεί να γίνει σε 4 μήνες, καθώς το Μάιο έχουμε δημοτικές εκλογές; Τί είδους έργα θα γίνουν;

Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος δεν θα προβεί σε έργα με προχειρότητα απλά για να τα κάνει, αλλά θα αντιμετωπίσει τη κατάσταση με τη σοβαρότητα που της αξίζει.

Εδώ είμαστε και θα το δούμε».

  • 16
    Shares
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα