35.7 C
Pýrgos
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Δ. Κωνσταντόπουλος: Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος χαρακτήρας του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

“Αδιαπραγμάτευτος ο δημόσιος χαρακτήρας του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδας. Οποιαδήποτε άλλη σκέψη ή σχεδιασμός θα αποτελέσει το μέγα σκάνδαλο και τη μεγαλύτερη μπίζνα όλων τον εποχών στο Δήμο Ήλιδας…”

Παρακολουθώ με ιδιαίτερη προσοχή από το 2014 τον τρόπο λειτουργίας του Γενικού νοσοκομείου Αμαλιάδας σε δημοτικό και πολιτικό επίπεδο αλλά και τις-για πολλοστή φορά- δηλώσεις για την επανεκκίνηση του γενικού νοσοκομείου Αμαλιάδος καθώς και τη λειτουργία της νέας πτέρυγας επειγόντων περιστατικών και μετά και τις τελευταίες δηλώσεις και δεσμεύσεις, κατόπιν και της επίσκεψής του Περιφερειάρχη στο Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδος την Παρασκευή 8 Μαΐου 2020, καθίσταται -βασει των λεγομένων -δεδομένη η επιστροφή των γιατρών από το νοσοκομείο του Πύργου,η λειτουργία του αξονικού τομογράφου και η παράδοση και λειτουργία της νέας πτέρυγας επειγόντων περιστατικών τον Ιούνιο.

Πράγματι αν ισχύσουν τα ανωτέρω οι υπηρεσίες υγείας που θα παρέχονται θα είναι υψηλής ποιότητας και συνάμα θα δοθεί τέλος με όσα τραγελαφικά έχουν διαδραματιστεί τα τελευταία χρόνια.

Καταρχήν επειδή το 2015 και 2016 σε προσωπικό επίπεδο και ως δημοτικός σύμβουλος είχα ασχοληθεί εκτενέστερα με το “φαινόμενο” έργο της περάτωσης- παράδοσης προς λειτουργία της νέας πτέρυγας του Γενικού Νοσοκομείου Αμαλιάδος που με οδήγησε το 2017 να καταθέσω μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία Αμαλιάδος, εύχομαι και ελπίζω να δοθεί επιτέλους ένα τέλος και οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας αλλά και της ευρύτερης περιοχής να απολαμβάνουν τις υπηρεσίες υγείας που αξίζουν και που απαιτείται να τους παρέχονται.

Σε ένα έργο όμως που κόστισε 4.500.000 ευρώ και ξεκίνησε το 2004 και το 2007 έπρεπε να έχει δοθεί στις υπηρεσίες των πολιτών, φθάσαμε παραμονές των δημοτικών εκλογών του 2014 να “χλευάζεται” η τοπική κοινωνία μας με εγκαίνια “παρωδία” παρασύροντας τότε μέχρι και τον τότε Υπουργό Υγείας να παραστεί σε αυτά και αυτό να σφραγίζεται την επόμενη μέρα καθώς δεν είχαν περατωθεί οι εργασίες και συνεπώς δεν παραδόθηκε ποτέ προς λειτουργία.

Και παρέμεινε -όπως εύστοχα ανέφερε ο Περιφερειάρχης κ. Φαρμάκης- κλειστό και “αραχνιασμένο”…

Και σήμερα το 2020 γίνεται επαναχρηματοδότηση με το ποσό των 200.000 ευρώ επιπλέον, από την Περιφέρεια αυτή τη φορά, για να περατωθούν οι εργασίες και να λειτουργήσει επιτέλους.

Δεν χρειάζονται λοιπόν ούτε τυμπανοκρουσίες ούτε κορώνες και δηλώσεις ούτε ψευδή κι ανακριβή δημοσιεύματα για το ποιος έβαλε δήθεν πλάτη είτε ώμο……., για εντυπωσιασμό και ψηφοθηρία γιατί όσοι έχουμε ασχοληθεί πραγματικά γνωρίζουμε τι έχει συμβεί και αντί αυτών απαιτείται από όλα τα εμπλεκόμενα μέρη διαχρονικά μία μεγάλη συγγνώμη, με χαμηλωμένα τα μάτια και σεβασμό στους πολίτες..

Διότι από το 2004 που χρηματοδοτήθηκε και άρχισε η κατασκευή της νέας πτέρυγας στο νοσοκομείο μας από το Υπουργείο υγείας με την ευθύνη και φορέα υλοποίησης του έργου να ορίζεται η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Ήλιδας έως και σήμερα, τα ίδια πρόσωπα βρίσκονται στο “τιμόνι” του Δήμου. Τόσο ο κ. Λυμπέρης όσο και ο κ. Χριστοδουλόπουλος.

Επειδή παρακολούθησα κάποιες δηλώσεις δημοτικών παραγόντων και στη ζωή μου δεν υπήρξα ποτέ μηδενιστής ή λαϊκιστής, κάτι που απεχθάνομαι, το 2016 που βρέθηκα και επισκέφθηκα τη νέα πτέρυγα ήδη η διάβρωση και οι σκουριές ήταν έντονες από το υπόγειο ως τον όροφο από την εγκατάλειψη που δεν δημιουργήθηκαν προφανώς μόνο την τελευταία πενταετία.

Επίσης, θα συμφωνήσω ότι παρά τις πολλαπλές συνεδριάσεις στο δημοτικό συμβούλιο από το 2014 έως το 2019 δεν κατέστη δυνατόν ο τότε Δήμαρχος κ. Χριστοδουλόπουλος να βρει λύση και να δώσει ένα τέλος.

Προσωπικά δεν είμαι της αρχής ό,τι έγινε έγινε , διότι μιλάμε για έργο εκατομμυρίων και μάλιστα από χρήματα του φορολογούμενου ελληνικού λαού, χωρίς ποτέ να γίνει έλεγχος από το Υπουργείο για το πώς και με ποιο τρόπο δαπανήθηκαν αυτά αλλά και γιατί επί 13 χρόνια η νέα Πτέρυγα επειγόντων περιστατικών παρέμεινε σφραγισμένη….

Και ενώ είχαν δαπανηθεί περίπου 4,5 εκατομμύρια ευρώ απαιτούνταν 200.000 ευρώ ακόμα και επί 13 χρόνια δεν κατέστη δυνατό να βρεθούν ούτε σε επίπεδο Δήμου ούτε Υπουργείου άραγε;;

Αυτή τη στιγμή όμως προέχει να δοθεί ένα τέλος και να επαναλειτουργήσει το Νοσοκομείο με υπηρεσίες πράγματι υψηλής ποιότητας για τους πολίτες και να υπάρξει εμπιστοσύνη ότι από τον Ιούνιο θα ξεκινήσει μία νέα εποχή για το νοσοκομείο μας.

Προσωπικά όμως συγχαίρω και το αξίζουν όλους όσους στηρίζουν και κράτησαν το νοσοκομείο μας ανοιχτό, με όσα βιώσαμε την τελευταία πενταετία και δεν γονάτισαν και αναφέρομαι στο προσωπικό του νοσοκομείου.

Επίσης, θα πω ένα ευχαριστώ και μπράβο στον κ. Παπαδάκο για τις δωρεές του που αποτελούν πράξεις αγαθοεργίας και προσφορά υψίστης σημασίας.

Θέλω να πιστεύω ότι ζούμε για τελευταία φορά τον κύκλο των δηλώσεων και τυμπανοκρουσιών και τον Ιούνιο θα λάβουν ” σάρκα και οστά” όσα δεσμεύτηκαν και το νοσοκομείο θα μπει σε πλήρη λειτουργία.

Προσωπικά θα ευχαριστήσω τον Δήμαρχο κ. Λυμπέρη που διόρθωσε όσα διαδραματίστηκαν και εξελίχθηκαν όλα αυτά τα χρόνια δίνοντας οριστική λύση.

Επίσης, επειδή το 2017 είχα προσωπικά μεταβεί στον ΟΠΑΠ καταθέτοντας πρόταση για την χρηματοδότηση των 240.000 ευρώ όπου κατόπιν ελέγχου που έγινε σχετικά με την κατάσταση που επικρατούσε στο νοσοκομείο δεν εγκρίθηκε η χρηματοδότηση, συγχαίρω τον κ. περιφερειάρχη κ Φαρμάκη που προέβη στην έγκριση και χρηματοδότηση σήμερα των 200.000 ευρώ για την περάτωση της νέας πτέρυγας επειγόντων περιστατικών, κλείνοντας μία εκκρεμότητα του παρελθόντος που είναι δεδομένο ότι αποτελούσε σκάνδαλο.

Απευθυνόμενος προς πάσα κατεύθυνση σήμερα, ξεκαθαρίζω κατηγορηματικά ότι το Γενικό Νοσοκομείο Αμαλιάδας πρέπει να κρατήσει το δημόσιο χαρακτήρα του παρέχοντας υπηρεσίες υγείας, προς τους πολίτες, υψηλής ποιότητας.

Αυτά που ενημερώνομαι για ΣΔΙΤ(σύμπραξη δημοσίου και ιδιωτικού τομέα), αυτά περί πληρωμής συμμετοχής των πολίτων για τις υπηρεσίες υγείας που θα τους παρέχονται με μπλοκάκια και οτιδήποτε άλλη σκέψη, θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμαρχος και αναπληρωτής Δήμαρχος κ. Παπαδάκος είναι αταλάντευτα αντίθετοι και δεν θα επιτρέψουν αλλά και δεν θα επιτραπεί γενικότερα να συμβούν.

Σε ό ,τι υπάρχει ως σκέψη είτε ως υπόγεια διαδρομή και τέτοιου είδους σχεδιασμός καλό είναι να τεθεί ταφόπλακα και να κλείσει οριστικά τώρα.

Διότι αν οδηγείται προς τέτοια κατεύθυνση η λειτουργία του Γενικού Νοσοκομείου μας, τότε θα μιλάμε για μέγα σκάνδαλο στο Δήμο Ήλιδας με υπεύθυνους με ονοματεπώνυμο, διαχρονικού σχεδιασμού, χωρίς σεβασμό και έλεος της ανθρώπινης ζωής μετά τα όσα έχουν συμβεί με τη λειτουργία του νοσοκομείου μας τα τελευταία χρόνια και τις υπηρεσίες υγείας που ήταν “επικίνδυνα ανύπαρκτες” για τους πολίτες με απώτερο σκοπό να στηθεί τελικώς κάτι τέτοιο.

Θεωρώ ότι αν υπάρχει έστω κάποια αλήθεια στα όσα συζητούνται χαμηλοφώνως, τότε δεν μιλάμε για δωρεές, προσφορές και επαναλειτουργία του γενικού νοσοκομείου μας αλλά μιλάμε για ένα σχεδιασμένο σκάνδαλο, για τη μεγαλύτερη επιχειρηματική μπίζνα όλων των εποχών στο Δήμο Ήλιδας..

Πιστεύω ότι ο Δήμαρχος κ. Λυμπέρης μεταξύ των δηλώσεων και τοποθετήσεών του για τη λειτουργία του νοσοκομείου μας, θα πρέπει δημόσια και κατηγορηματικά να κλείσει τέτοιες συζητήσεις και σκέψεις.

Προσωπικά, θα παρακολουθώ έντονα και θα προβώ σε ενημέρωση τόσο σε επίπεδο Πρωθυπουργού όσο και της πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου ασκώντας με κάθε τρόπο ότι απαιτείται για να αποτρέψω τέτοια εξέλιξη…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα