35.7 C
Pýrgos
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: «Απαντώ… Ουδείς αναντικατάστατος» – Άρθρο,Ανοικτή επιστολή στους δημότες Ήλιδας

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

– Το μοντέλο «Τα δικά μας, δικά μας και τα δικά σας, δικά μας» πρέπει κάποια στιγμή να τελειώσει…

– «Το κλειδί για το αύριο το κρατούν αποκλειστικά οι ίδιοι οι πολίτες του Δήμου μας…»

– «Δεν στοχεύω σε αρνητική κριτική όταν τοποθετούμαι – Απεναντίας επιθυμώ να υπάρχει ενδιαφέρον για επίλυση προβλημάτων»

 

Φίλες και φίλοι,

Διανύοντας το δεύτερο έτος από τις δημοτικές εκλογές του 2019 μετά από ενημερώσεις που δέχομαι περί πεπραγμένων, κους – κους, κουτσομπολιών και συζητήσεων που επικρατούν τελευταία μεταξύ συνδημοτών μου αλλά κυρίως μεταξύ στελεχών της δημοτικής μας αρχής, νιώθω ιδιαίτερη τιμή που το πρόσωπό μου και το όνομά μου δημιουργεί τόσο άγχος, αγωνία, προβληματισμό και εκνευρισμό στη δημοτική αρχή στη σκέψη και την ιδέα και μόνο ότι θα είμαι  υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας στις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Καταρχήν υπάρχει χρόνος ακόμα έως τις επόμενες δημοτικές εκλογές.

Επίσης κύριο μέλημα της δημοτικής αρχής θα πρέπει να είναι  έργο και πράξεις κυρίως δε μετά από χρόνια διακυβέρνησης του δήμου μας που έχουν στα χέρια τους τα ίδια πρόσωπα σχεδόν και καθορίζουν την τύχη του δήμου, της πόλεως μας της Αμαλιάδος και των τριάντα οκτώ χωριών που ανήκουν στον Δήμο Ήλιδας. Απαιτείται στάση ευθύνης και με σεβασμό επιτέλους υπηρέτηση των πολιτών του δήμου. Το πολυφορεμένο μοντέλο διοίκησης στον Δήμο μας «τα δικά μας δικά μας και τα δικά σας δικά μας» κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει.

Πολλά τα θέματα, ανοιχτά μέτωπα και προβλήματα που απαιτούν οριστική λύση. Έρχονται από το παρελθόν, παραμένουν άλυτα ή εγκαταλελειμμένα και υποδεικνύουν ευθύνες σε συγκεκριμένα πρόσωπα στον δήμο μας.

Ο θεσμικός ρόλος του δημάρχου μας, των αντιδημάρχων και των μελών της δημοτικής αρχής απαιτεί πρώτα αυτοκριτική, δεύτερον σεβασμό απέναντι στους πολίτες και τρίτον έργο και πράξεις προς όφελος των δημοτών.

Η σπατάλη χρόνου και η δημιουργία άγχους συζητήσεων και ερωτημάτων εάν προσωπικά θα είμαι υποψήφιος δήμαρχος Ήλιδας είτε αν και πώς θα στελεχώσω ψηφοδέλτιο και με ποια πρόσωπα που επικρατεί  ως θέμα συζήτησης στη δημοτική αρχή είτε το ειρωνικό στυλερωτήσεις τύπου ποιος είναι αυτός, θέλοντας να καλύψουν τον εκνευρισμό τους, μαρτυρά απλά υπέρμετρο θράσος και αλαζονεία και απαντώ… ουδείς αναντικατάστατος!

 

«ΑΝΑΤΟΛΗ ΤΟΥ ΗΛΙΟΥ»

Γνωρίζω πλέον σε άριστο βαθμό την οργάνωση του δήμου και το προσωπικό του, τη διοίκηση που ασκείται στον δήμο, τα προβλήματα, πρόσωπα και καταστάσεις καθώς και τους τρόπους πολιτικών τακτικών που χρησιμοποιούνται έως σήμερα για να διατηρηθεί η εξουσία του δήμου Ήλιδας ελεγχόμενη…

Αλλά όλα έχουν ένα τέλος κάποια στιγμή και πιστεύω ότι πλέον ήρθε η ώρα που η πλειοψηφία των δημοτών αναζητεί« ανατολή του ηλίου» για τον Δήμο μας και αλλαγή σελίδας οριστικά.

Αρκεί αυτή τη στιγμή που θα έρθει να είσαι με το κεφάλι ψηλά και να μπορείς να κοιτάξεις στα μάτια τους συμπολίτες σου. Και δεν ξέρω πόσοι θα μπορούν να είναι έτσι ως τότε.

Φυσικά σε μία διεκδίκηση πάντα ένας είναι ο νικητής. Θέλω να πιστεύω και το ελπίζω πραγματικά ότι στις επόμενες εκλογές στον δήμο Ήλιδας μετά από πολλές τετραετίες, θα νικήσει το νέο απέναντι στο παλιό και στο κατεστημένο, θα παύσει η στασιμότητα με τη ριζική αλλαγή σελίδας προσώπου και νοοτροπίας. Το κλειδί για το αύριο που θέλουν για τον Δήμο μας όμως κρατούν αποκλειστικά οι ίδιοι οι πολίτες του Δήμου Ήλιδας και πρέπει να το αντιληφθούν και να αναλάβουν τις ευθύνες τους. Αυτοί θα καθορίσουν το  μέλλον του δήμου, το δικό τους τους και των παιδιών τους.

Μέχρι τότε όμως με σεβασμό προσωπικά παρακολουθώ και παρεμβαίνω όταν κρίνω ότι απαιτείται, όχι για να κάνω κριτική και για να μηδενίσω κάποια προσπάθεια της δημοτικής αρχής αλλά να συμβάλω υποδεικνύοντας κάτι στραβό είτε ξεχασμένο.

Σέβομαι και αναγνωρίζω κάθε προσπάθεια και έργο που έχει γίνει είτε πρόκειται να γίνει ως το 2023 στον δήμο μας και το επικροτώ και θα το επικροτώ πάντα με πλήρη αντικειμενικότητα.

Προσωπικά όταν τοποθετούμαι για οποιοδήποτε θέμα ή πρόβλημα δεν στοχεύω σε αρνητική κριτική είτε να στοχεύσω πρόσωπα απεναντίας προτρέπω και εφιστώ την προσοχή και κυρίως επιθυμώ να υπάρξει ενδιαφέρον για την επίλυση του.

Δυστυχώς όμως βλέπω ότι οι παρεμβάσεις μου εκλαμβάνονται ως αρνητική κριτική προς τη δημοτική αρχή.

Τόσο φαίνεται ότι είναι η πνευματική οξυδέρκεια κάποιων που αντιμετωπίζουν μια κριτική ως εμπόδιο στο να ρημάζουν ανενόχλητοι τα πάντα και η εγκατάλειψη να είναι εμφανής στην καθημερινότητάς μας.

Σίγουρα στην ιδέα και στις αναλύσεις που γίνονται και θα γίνονται όσο περνάει ο καιρός για το αν θα προβώ στη διεκδίκηση του Δήμου Ήλιδας ως υποψήφιος δήμαρχος για  το 2023,  θα υπάρξουν τακτικές και κουτοπονηριές είτε στοχεύοντας προσωπικά τη ζωή μου με χαρακτηρισμούς απαξιωτικούς και μηδενισμούς είτε ακόμη και συγκροτώντας ομάδα «κρούσης» και λασπολογίας εναντίον μου με τον γνωστό τρόπο που λειτουργούν οι δειλοί βάζοντας «λαγούς»… με στόχο την αποτροπή μου σε τέτοια διεκδίκηση.

Από το 2014 έχω ακούσει και δεχτεί τέτοιου είδους άνανδρους χαρακτηρισμούς και κατάπτυστες συκοφαντίες που τελικά γύρισαν στα πρόσωπα των ίδιων που με στόχευσαν είτε και κάποιους αν και πραγματικά δεν το επιθυμούσα τους έχω οδηγήσει στη δικαιοσύνη. Η υπομονή έχει και όρια και δεν πρόκειται να ανεχτώ τέτοιου είδους ποταπές συμπεριφορές.

Πιστεύω σε πολιτικό πολιτισμό και στον πολιτικό διάλογο και φυσικά και στην κριτική μέσα σε επιτρεπτά πλαίσια και όρια. Συκοφαντίες, προσωπικά σχόλια, ψέματα, λάσπη καιοτιδήποτε άλλο τρόπο ή μέθοδο που αναφέρονται υπογείωςαπό θρασύδειλους στην υπόστασή τους,  αναμένω οποιαδήποτε κίνησή τους και θα δρω με τον τρόπο που γνωρίζω και έχω εκπαιδευτεί και «σπουδάσει» πια λόγω πολυετούς εμπειρίας και γνώσης.

Στη δεδομένη «ανατολή του ηλίου» στο δήμο Ήλιδας, στο δήμο μας με βασικό πνεύμα και όραμα «Μόνο με πράξεις. Για το σήμερα και για το αύριο!!!» θα είμαι παρών και θα συμμετέχω.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα