ΗΛΕΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος:” Αυτοκριτική από όλους τους πολιτικούς του τόπου μας πριν ξαναζητήσουν την ψήφο των πολιτών..”

  • 8
    Shares

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Τα τελευταία 10 χρόνια κυρίως με έχετε συνηθίσει και με βλέπετε -όσοι με παρακολουθείτε- να ασχολούμαι και να συζητούμε μαζί τα μεγάλα προβλήματα που βιώνει ο τόπος μας, η Ηλεία αλλά και η χώρα μας.
Επί δεκαετίες σταθερά και χωρίς κυβισμούς βρίσκομαι στην πρώτη γραμμή του αγώνα με σεβασμό και σοβαρότητα, με συγκεκριμένες θέσεις και υπερασπιζόμενος τις αρχές και τις ιδέες της ΝΔ, της παράταξης της οποίας είμαι μέλος για μία καλύτερη Ελλάδα για ένα καλύτερο μέλλον.
Πάντα όμως σεβόμενος τον συνάνθρωπο σε όποιο κομματικό μετερίζι ή διαφορετική πολιτική Ιδεολογία βρισκόταν και βρίσκεται. Ουδέποτε στήριξα και ασπάστηκα ακραίες κομματικές ιδεοληψίες.
Από το 2014 και από τη θέση του Δημοτικού συμβούλου Δήμου Ήλιδας βρέθηκα πιο έντονα ζώντας καθημερινά εντός των προβλημάτων τόσο του δήμου Ήλιδας όσο και κατ’ επέκταση του νομού μας, κάτι που με έκανε να επικεντρωθώ, να ενημερωθώ, να καυτηριάσω, να πολεμήσω για την επίλυσή τους. Υπήρξαν κατά το παρελθόν στιγμές που βρέθηκα απέναντι στην αδιαφορία ή ανικανότητα για την επίλυση προβλημάτων κυρίως στο δήμο Ήλιδας με έντονο και καυστικό τρόπο.
Ο τόπος μας, η Ηλεία διαχρονικά βρέθηκε στην απομόνωση λόγω της έλλειψης πραγματικού ενδιαφέροντος, αγάπης, ικανότητας και οράματος από τις εκάστοτε διαχρονικά πολιτικές δυνάμεις πρωτίστως του τόπου μας.
Οι ευθύνες έρχονται από τα παλιά, δεν είναι μόνο σημερινές. Επειδή με λύπη διαπιστώνει κανείς όμως ότι τα πρόσωπα είναι σχεδόν τα ίδια εδώ και πολλά χρόνια, κι επειδή έρχονται ξανά εκλογές πρώτα από όλα χρειάζεται αυτοκριτική από όλους τους πολιτικούς του τόπου μας κι αναγνώριση των λαθών τους, κυρίως για αυτούς που επανέρχονται κι επιζητούν εκ νέου την εμπιστοσύνη και την ψήφο των πολιτών.
Προσωπικά έχω επανειλημμένα δημοσίως καυτηριάσει ότι η Ηλεία του σήμερα έρχεται μέσα από τις ευθύνες αυτών που διετέλεσαν τοπικοί άρχοντες του τόπου μας είτε σε πρώτο και δεύτερο βαθμό αυτοδιοίκησης είτε κυρίως τους εκπροσώπους του τόπου μας στο ελληνικό κοινοβούλιο, τους βουλευτές μας.
Είχαν την ευκαιρία πολλοί από αυτούς να βοηθήσουν δυναμικά την Ηλεία καθώς κάποιοι έγιναν και υπουργοί κι υφυπουργοί. Δικοί μας άνθρωποι του τόπου μας. Και τι έπραξαν για τον τόπο τους , την Ηλεία;
Η επιθυμία που έχω εκφράσει να είμαι υποψήφιος βουλευτής δεν διακατέχεται από προσωπική φιλοδοξία να είμαι ένας ακόμη υποψήφιος βουλευτής στην Ηλεία. Δεν έχω ανάγκη ούτε να εμπλουτίσω το βιογραφικό μου ούτε να αποκτήσω δημόσιες σχέσεις ούτε να αποκατασταθώ επαγγελματικά. Ήδη όλα αυτά νιώθω ότι με τη βοήθεια του Θεού μου έχουν δοθεί πλουσιοπάροχα.
Ξεκίνησα από το μικρό οικισμό την Ανάληψη του Δήμου Ήλιδας από γονείς αγρότες, φοίτησα στα σχολεία της Αμαλιάδας ,πέτυχα καταρχήν στη σχολή που ονειρευόμουν από μικρός, τη σχολή Ικάρων, φοίτησα σε πανεπιστήμια βρέθηκα δίπλα σε σπουδαίους ακαδημαϊκούς της χώρας μας, σε πολιτικούς, σε επιχειρηματίες, πρόσφερα με όλες μου τις δυνάμεις χωρίς να υπολογίσω το Ψυχικό, οικονομικό, οικογενειακό κόστος κοντά στην εκκλησία δημιουργώντας έργα και όλα αυτά ως απλός πολίτης ,ενεργός πολίτης.
Με ένα βασικό χαρακτηριστικό ως αυτοδημιούργητος χωρίς κομματικές θέσεις πολιτικές ή κυβερνητικές έως σήμερα. Αγαπάω τον τόπο μου, αγωνιώ και στηρίζω ανιδιοτελώς και δεν θα αλλάξω και αυτό θα πράττω πάντα γιατί μου αρέσει να το κάνω.
Προσωπικά θέλω να ευχαριστήσω δημοσίως όσους πίστεψαν και πιστεύουν σε μένα και στηρίζουν την απόφασή μου αυτή να ασχοληθώ πιο ενεργά με την πολιτική ζωή του τόπου μας. Λόγω της προσωπικής φιλίας και σχέσης με τον ίδιο τον Πρόεδρο της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη η απόφαση από ποια θέση μπορώ να προσφέρω, όπως καταλαβαίνετε θα είναι προσωπική του επιλογή, την οποία και θα τηρήσω.
Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο και στην Ηλεία και στη χώρα μας.
Είναι καιρός όλες και όλοι στην Ηλεία και στη χώρα να δώσουμε το ραντεβού με την αλήθεια, την πρόοδο, την Ελπίδα για να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας ότι μας έχει στενοχωρήσει και μας έχει εξαπατήσει. Ο καθένας πλέον φέρει στο ακέραιο την ευθύνη για την τελική επιλογή του σε πρόσωπα και πολιτικές.
Εγώ προσωπικά ασκώ κριτική πάντα καλοπροαίρετα και στόχος μου είναι πάντα να υπάρχει αποτέλεσμα και όχι υποσχέσεις που με το χρόνο μένουν ανεκπλήρωτες σε βάρος όλων.
Στόχος μου πάντα ήταν και είναι η επίλυση των προβλημάτων και η σωστή αντιμετώπιση του εκάστοτε συμπολίτη μας στηρίζοντας τον και όχι πολιτικά εξαπατώντας τον.
Θυμάμαι πάντα τα λόγια ενός ιστορικού πολιτικού ηγέτη της χώρας μας του αείμνηστου προέδρου Κωνσταντίνου Μητσοτάκη που η μοίρα και η τύχη με έφερε να βρεθώ επί δεκαετίας κοντά του και να συζητώ αλλά και να μαθαίνω δίπλα του και ο οποίος ήταν ο μέντοράς μου και «πατέρας» μου σε πολλά θέματα και κυρίως την πολιτική, τονίζοντας μου ότι όταν ασχολείσαι με τα κοινά και την πολιτική απαιτείται να έχεις γνώσεις ,σεβασμό στους πολίτες κυρίως να λες την αλήθεια και τέλος να έχεις γερό στομάχι..


  • 8
    Shares