ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Διαφωνώ απόλυτα με την επιπλέον κατασκευή ειδικών δομών φιλοξενίας μεταναστών στην Ηλεία!

  • 51
    Shares

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Διαφωνώ απόλυτα με την επιπλέον κατασκευή ειδικών δομών φιλοξενίας μεταναστών στην Ηλεία!

Η Ηλεία είναι ένας Νομός εγκαταλελειμμένος και στην κυριολεξία παρατημένος στην τύχη του επί δεκαετίες, χωρίς υποδομές, ανύπαρκτους οδικούς άξονες, με τον πρωτογενή αγροτικό τομέα να κινείται σε ρυθμούς χελώνας, το λάδι από τα ποιοτικότερα παγκοσμίως να πωλείται στην εξευτελιστική τιμή των 2 ευρώ ανά κιλό, χωρίς αεροδρόμιο, τραίνο, χωρίς οργανωμένα λιμάνια και όλοι οι φυσικοί και τουριστικοί πόροι να μένουν αναξιοποίητοι. Σε πλήρη υποβάθμιση η πλούσια πολιτιστική μας κληρονομιά, με την Αρχαία Ολυμπία να χάνει συνεχώς την αναπτυξιακή της δυναμική, με την Αρχαία Ήλιδα να έχει μηδενική ανάπτυξη, οι απέραντες παραλίες να ερημώνουν συνεχώς και η βαριά βιομηχανία του Τουρισμού να θεωρείται ακόμα και σήμερα στο 2020 άγνωστη λέξη για τη Ηλεία. Στα χωριά μας η μόνη εικόνα που συναντάμε είναι αυτή των κατοίκων να περπατούν σκυθρωποί, σαν να έχουν χάσει τη πορεία της ζωής τους, ενώ και τα θρησκευτικά ιστορικά μνημεία της Ηλείας να παραμένουν και αυτά στην αφάνεια. 

Αυτή είναι η πραγματική κατάσταση στην Ηλεία, αυτή είναι η εικόνα που βιώνουμε σήμερα το 2020 στο νομό μας. 

Διαπιστώνω με λύπη όμως για πολλοστή φορά ότι οι πολιτικοί ιθύνοντες εντός κι εκτός του νομού μας αποφασίζουν για την Ηλεία μας χωρίς την Ηλεία..

Ενημερώθηκα για τη δημιουργία του Κέντρου Μεταναστών, το οποίο με ταχείς ρυθμούς οδηγείται να κατασκευαστεί και να έχει παραδοθεί, όπως είδα, στις αρχές Μαρτίου, στις εγκαταστάσεις του παλαιού εργοστασίου «ΑΙΓΑΙΟΝ» στο Επιτάλιο. Επίσης ενημερώθηκα αναλυτικά για τις κατασκευές που θα γίνουν, τα σχέδια και για όλες τις ενέργειες που έχουν δρομολογηθεί, όπως δηλαδή ότι θα φιλοξενηθούν 2 με 3 χιλιάδες μετανάστες, οι οποίοι εντός μίας πενταετίας με το ρυθμό των γεννήσεων που αυξάνονται με γεωμετρική κλίμακα, θα φτάσουν στο πληθυσμό των 10 χιλιάδων. 

Ήδη η Ηλεία εδώ και πολλά χρόνια προσφέρει φιλοξενία και εργασία σε πλήθος  μεταναστών στη Νέα Μανωλάδα κι επίσης από την πρώτη στιγμή φιλοξενεί 300 πρόσφυγες στη Μυρσίνη και αν δεν κάνω λάθος ήδη φιλοξενούνται και στις εγκαταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης στην Αγ. Φιλοθέη περίπου 90 πρόσφυγες. 

Σέβομαι την ανθρώπινη ύπαρξη, την ανθρώπινη αξιοπρέπεια . Ο Νομός μας  δεν έχει τη δυνατότητα να δώσει ζωή, εργασία και ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης σε επιπλέον πληθυσμό, όταν ήδη δεν έχει λύσει τα προβλήματα αυτά για τους κατοίκους του.

Ως ενεργός πολίτης της Ηλείας, πιστεύω ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία επιπλέον φιλοξενία στο Νομό μας με τα σημερινά δεδομένα. Παρακολούθησα και μελέτησα με προσοχή τις δηλώσεις και αναφορές των αξιότιμων Βουλευτών της Ηλείας και δυστυχώς με λύπη διαπίστωσα ότι η κα Αυγερινοπούλου, ο κ. Τζαβάρας και ο κ. Νικολακόπουλος επιδόθηκαν στην τακτική του «μασήματος», του περί «ανέμων και υδάτων» και του πολιτικού ξεγλιστρήματος… αλλά στην ουσία όλοι συμφωνούν με τις νέες φιλοξενίες. Ο κ. Καλαματιανός με το πρόσχημα των δήθεν «αποθηκών ψυχών», με ανοικτές ή κλειστές δομές, θέλησε και αυτός να πει κάτι αφού συμφωνεί πλήρως με τις ελεύθερες φιλοξενίες μεταναστών και ο Θεός Βοηθός, ενώ ο κ. Κατρίνης φαίνεται πως το πρόβλημά του είναι που δεν το κάλεσαν στην ενημέρωση του Υπουργείου και όλες οι αντιρρήσεις του προέρχονται από αυτό, ενώ επί της ουσίας δεν σχίζει και τα ιμάτια του για την εξέλιξη αυτή στο Νομό μας.

Δυστυχώς οι θέσεις και οι αποφάσεις για ζητήματα υψίστης σημασίας, βλέπω ότι λαμβάνονται με βάση το πόσο θα σε κατακρίνουν εάν διαφωνείς, με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και με το να τοποθετείσαι χωρίς να μελετάς και να επεξεργάζεσαι με σοβαρότητα τα θέματα. Υπάρχουν πάντα και αυτοί που πιστεύουν ότι όσο δεν φέρνουν αντιρρήσεις και ξέρουν να γονατίζουν κατάλληλα, πως κάποτε θα γίνουν Υπουργοί…. 

Πολιτικός δεν είναι αυτός που επιδίδεται στα ΝΑΙ, αλλά αυτός που δεν διστάζει και στα ΟΧΙ.

 


  • 51
    Shares