ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Η Πατρών – Πύργου – Τσακώνα…


Το διαχρονικό πολιτικό πόκερ και η Ηλεία του Μαυρογιαλούρου

«Δεν θα σταματήσω να διεκδικώ για την Ηλεία και για τα παιδιά μας! Ο στόχος διεκδικείται με αγώνες και δεν χαρίζεται!»

Στις πλάτες του Ηλειακού λαού, στον πόνο και το θρήνο των οικογενειών από τα θανατηφόρα ατυχήματα και στην εγκατάλειψη και απομόνωση του Νομού Ηλείας φαίνεται κάποιοι παίζουν πολιτικά τα «ρέστα» τους.

Στο Πανηλειακό Συλλαλητήριο για την ολοκλήρωση του δρόμου Πάτρας πύργου Τσακώνας, δυστυχώς η μικροπολιτική «κτύπησε κόκκινο», ενώ ο λαός της Ηλείας γύρισε την πλάτη του με τη βροντερή αποχή του!

Προσωπικά έκρινα ότι ως ενεργός πολίτης, σε μια τέτοια κίνηση, επιβαλλόταν με την παρουσία μου να στηρίξω τον τόπο μου, την Ηλεία για μια αλλαγή πορείας και ελπίδας, όχι μόνο με την ολοκλήρωση του έργου του κεντρικού οδικού άξονα Πατρών- Πύργου- Τσακώνας, αλλά και για την αντιμετώπιση των χρόνιων προβλημάτων που ταλανίζουν την Ηλεία και βρίσκεται ξεχασμένη στην μιζέρια και την εγκατάλειψη.

Και το έπραξα! Άφησα κάθε άλλη ενασχόληση μου και βρέθηκα κοντά στους συμπατριώτες μου στο Βουπράσιο. Εκεί όμως δεν ήταν ο λαός της Ηλείας, ο οποίος φαίνεται να πνίγεται πλέον από το βάρος του μακροχρόνιου εμπαιγμού και αισθάνεται τόση αγανάκτηση που αδιαφορεί για τον κάθε επίδοξο «Σωτήρα» ή όψιμο αγωνιστή, που τυγχάνει να είναι και συνυπεύθυνος για την κατάσταση αυτή.

Και τελικά τι διαπίστωσα από το συλλαλητήριο ;;;

 Ότι ο κόσμος επιζητά να επιδίδεται σε χλευασμό καταστάσεων και γεγονότων, όπως φάνηκε και με την αποστροφή του λόγου του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη μας, όπου αναπαράχθηκε στο μέγιστο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, κοιτάζοντας έτσι το δέντρο και όχι το δάσος, που είναι η μιζέρια και η απομόνωση της Ηλείας.

Και φυσικά ακούσαμε λόγους από Δημάρχους και Βουλευτές με ύφος και στόμφο, όπου όλοι μιλούσαν για το κατάντημα του Νομού Ηλείας και τον επί 15ετίας εμπαιγμό της ολοκλήρωσης του κεντρικού οδικού άξονα Πατρών – Πύργου- Τσακώνα, σαν να μην είχαν καμία σχέση και τοποθετώντας τους εαυτούς «απέναντι» σε αυτή τη κατάσταση.  Καμία κουβέντα για τη δική τους «καμπούρα», καμία ειλικρινή δήλωση για τα δικά τους λάθη και ευθύνες. Και φυσικά δεν υπήρχε ίχνος ανάληψης ευθύνης ή και ένα συγγνώμη ακόμα, διότι για όλη αυτή την κατάσταση που βιώνει ο Ηλειακός λαός την ευθύνη την έχουν όλοι ανεξαιρέτως και όλες οι κυβερνήσεις του παρελθόντος.

Πέρασαν οι εποχές των ισχυρών κυβερνήσεων που το χρήμα έρεε άφθονο και τα έργα ήταν σε οργασμό στην Ελλάδα, πάντοτε όμως με την Ηλεία να είναι εκτός κάδρου των έργων και της ανάπτυξης. Και τότε υπήρχαν Βουλευτές, Δήμαρχοι και κομματικά στελέχη, οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο, και σήμερα οι ίδιοι έρχονται και προτάσσουν το δάκτυλο τους, θέλοντας να θέσουν τον εαυτό τους στο απυρόβλητο και κάνοντας ότι δεν είδαν και δεν γνωρίζουν τίποτα για αυτή τη κατάντια.

Ή μήπως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ 2015-2019 δεν «σαλαμοποίησε» το έργο αυτό σε οκτώ εργολαβίες και οδήγησε την Ηλεία και τη χώρα να συζητάει για τα βοσκοτόπια του κ. Καλογρίτσα και μέχρι προσφάτως την τελική πτώχευσή του, όπου τινάχθηκαν οι εργολαβίες που είχε πάρει στον αέρα;

Οι αλήθειες σίγουρα δεν γίνονται αποδεκτές…

Γιατί οι αλήθειες κρύβουν πόνο και ενοχή που υποβόσκει, αλλά σίγουρα δεν διαγράφεται!

Σίγουρα θεωρώ λάθος, και κομματικά και κυβερνητικά, αλλά κυρίως πάνω απ’ όλα για το τόπο μας την Ηλεία και εφόσον είναι εκπρόσωποι του ηλειακού λαού, την απόφαση των Βουλευτών της Ν.Δ. να μην παρουσιαστούν και να μεταφέρουν την άποψη, την ενημέρωση, τη θέση αλλά και την απόφαση του Υπουργού, σχετικά με το έργο Πατρών – Πύργου- Τσακώνα, αφού για το θέμα αυτό είχαν επανειλημμένη και τακτική ενημέρωση από τον Υπουργό Υποδομών.

Συμπέρασμα…

Πλέον τα συλλαλητήρια και οι φωνές είναι απλώς για το «φαίνεσθαι» στην Ηλεία, ίσα ίσα για να βγουν οι φωτογραφίες, ν ακουστούν μερικοί όψιμοι σωτήρες και να γίνουν οι αναρτήσεις στο διαδίκτυο. Από κει και πέρα τίποτα άλλο απολύτως!

Ακόμη και ως προς τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου, υπήρχε προχειρότητα, καθώς έγινε καθημερινή και ώρα εργασίας (ημέρα Τετάρτη και 12 το μεσημέρι), αποκλείοντας έτσι τη συμμετοχή δημοσίων και ιδιωτικών υπαλλήλων, μαθητών σχολείων κ.α.

Δεύτερον τη σημαία της διοργάνωσης την είχαν σηκώσει αυτοί που είχαν μεγάλο μερίδιο ευθύνης, γεγονός που τους κατέστησε αναξιόπιστους για μια τέτοια συγκέντρωση.

Τρίτον, αυτή τη στιγμή που ο Ηλειακός λαός βρίσκεται σε οικονομική δυσχέρεια, μετά και την κατρακύλα της τιμής του λαδιού όπου  κανείς δεν συγκινείται για το αν μπορεί να επιβιώσει η οικογένεια του,  τότε γιατί να συμμετάσχει;

Εξάλλου όταν το κακό δεν κτυπά τη δική σου πόρτα, τότε ούτε συγκινεί και ενδιαφέρει όταν κτυπά την πόρτα του γείτονα, του συμπατριώτη είτε και του συνανθρώπου σου.

Την τελευταία 10ετία κυρίως, κατά μέσο όρο κάνω τη διαδρομή Αμαλιάδα- Πάτρα-Αθήνα και αντιστρόφως, δύο φορές την εβδομάδα. Με προσωπική εμπειρία δηλώνω ότι ο δρόμος είναι ιδιαίτερα επικίνδυνος.  Σίγουρα απαιτείται ιδιαίτερη προσοχή, σωστή οδήγηση και παρόλο που κατέχω αυτοκίνητο μεγάλο ποτέ δεν ξεπερνώ τα 100χλμ ταχύτητα.

Εξομολογούμαι ότι παρόλο αυτό, έχω δυο φορές βρεθεί αντιμέτωπος με σύγκρουση, χωρίς δική μου υπαιτιότητα, και σώθηκα λόγω του οχήματος μου, της μικρής ταχύτητας που ταξίδευα και κυρίως της προσοχής που έχω σε όλη τη διαδρομή.

Πιστεύω ότι ο οδικός άξονας Πατρών- Πύργου- Τσακώνας είναι επιτακτική ανάγκη να κατασκευαστεί χωρίς άλλες καθυστερήσεις.

Είμαι βέβαιος επειδή γνωρίζω πολύ καλά  τον πρόεδρο της Ν.Δ. και Πρωθυπουργό της χώρας Κυριάκο Μητσοτάκη, παρά το ότι η χώρα βρίσκεται σήμερα στη δίνη του μεταναστευτικού και κορονοϊού, μέχρι το καλοκαίρι εντός 3 ή 4 μηνών το αργότερο (λίγη υπομονή χρειάζεται), θα υπάρξουν τελικές ανακοινώσεις για την ολοκλήρωση του έργου και είμαι σίγουρος ότι δεν θα διαψευστώ,

Θεωρώ ότι η επίσκεψη του αρμόδιου Υπουργού Υποδομών κ. Κώστα Καραμανλή στην Ηλεία έχει ήδη καθυστερήσει και αποτελεί επιτακτική ανάγκη να υπάρξει πλήρης ενημέρωση του Ηλειακού λαού από τον ίδιο.

Με τη σωστή ενημέρωση και το στοχευμένο προγραμματισμό αποφάσεων και πράξεων, ο λαϊκισμός και η μικροπολιτική δεν θα έχουν πρόσφορο έδαφος ανάπτυξης.

Η σημερινή Κυβέρνηση σίγουρα θα κριθεί, όπως και ο Πρωθυπουργός, όταν έρθει η στιγμή και ως λαός την Ηλείας να κάνουμε ταμείο…

Ταμείο λόγων, υποσχέσεων και πράξεων