14 C
Pýrgos
Κυριακή, 5 Δεκεμβρίου, 2021

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Με φόντο το μέλλον της Ηλείας,  παίζουν όλοι τα ρέστα τους…

spot_img

Σε ένα κόσμο που αλλάζει διαρκώς δεν μπορεί πλέον η Ηλεία να παραμένει σταθερά εγκλωβισμένη.

Το δύσκολο ορόσημο των 100 ημερών της νέας κυβέρνησης επήλθε και τα δείγματα γραφής του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και της κυβέρνησης είναι πέραν του δέοντος ενθαρρυντικά.

Η διαχείριση της καθημερινότητας και η επιστροφή στην κανονικότητα αναμφισβήτητα είναι δεδομένες.

Και ενώ αυτά συμβαίνουν σε κεντρικό επίπεδο πολιτικής, στην Ηλεία, τον τόπο μας που αγαπάμε και ζούμε κάτι πάλι στραβά πάει να αρμενίσει…

Οι πολίτες παρακολουθούν, αναμένουν αλλά ήδη αρχίζουν να εκνευρίζονται και να σχεδιάζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους.

Λυπηρό αλλά πραγματικό.

Εκλογές 2019.

Αλλαγή στη συντριπτική πλειοψηφία των δημάρχων της Ηλείας αποφάσισε  το εκλογικό σώμα της Ηλείας. Αλλαγή στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος ψηφίζοντας στο τιμόνι της περιφέρειας νέο άνθρωπο, τον Νεκτάριο Φαρμάκη καθώς και νέα πρόσωπα που ηγούνται στην περιφέρεια.

Πάρα τις φημολογίες και στην κεντρική πολιτική οι πολίτες έκαναν ανατροπές πολύ συμβολικές που όποιος γνωρίζει από πολιτική θα καταλάβει ότι οι Ηλείοι δεν λειτουργούν πλέον ως «πρόβατα» αλλά ελευθερώθηκαν κομματικά και αποδεσμεύτηκαν από ίντριγκες και προσωπικά αλισβερίσια σχέσεων και δεσμεύσεων.

Όλα πλέον επί τάπητος.

Και ενώ όλα τα προβλήματα του νομού μας παραμένουν άλυτα κι επιθυμούν άμεση λύση με τα κυριότερα να είναι  ο πολυσυζητημένος εθνικός δρόμος Πατρών -Πύργου- Τσακώνα, ο εγκαταλειμμένος δρόμος Αρχαίας Ολυμπίας -Τρίπολης, η ανάπτυξη της περιοχής της Ζαχάρως με την ανάδειξη των ιαματικών λουτρών Καϊάφα, η στήριξη της πρωτογενούς παραγωγής και η στήριξη του αγρότη,  η κατασκευή έργων αναβάθμισης και ανάδειξης στο λιμάνι Κατακόλου, το σύστημα υγείας που νοσεί, ο πολίτης της Ηλείας παρακολουθεί μεμονωμένες άστοχες κι αναποτελεσματικές επί της ουσίας κινήσεις ατομικών επιδιώξεων και προβολής.

Ανταγωνισμός πολιτικών προσώπων με άσφαιρες τοποθετήσεις και παρεμβάσεις αλλά πλούσιο υλικό σε φωτό και αναρτήσεις στα ΜΜΕ και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης περιφερόμενων σε υπουργεία αλλά με άδεια πουγκιά και χωρίς αποτέλεσμα.

Απαιτείται σοβαρότητα και σεβασμός, απαιτείται  ενότητα κύριοι και κυρίες για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που επί σειρά ετών ταλανίζουν την Ηλεία και κρατούν σε χαμηλά επίπεδα το επίπεδο διαβίωσής μας.

Ο νομός Ηλείας, ο νομός μας διαθέτει τα πάντα πλουσιοπάροχα.

Σεβαστείτε το λαό που σας ψήφισε για να έχετε σήμερα πολιτική ύπαρξη αλλά και ατομικά οικονομικά οφέλη. Οι πολίτες πλέον κρίνουν, βλέπουν και αποφασίζουν. Ουδείς αναντικατάστατος και προσωπικά πιστεύω ότι όλοι «παίζεται τα ρέστα σας» για το πολιτικό σας μέλλον με φόντο την επίλυση των χρόνιων προβλημάτων του τόπου μας. Δείξτε γνήσιο ενδιαφέρον και φανείτε αποτελεσματικοί. Οι φωτογραφίες από μόνες τους δεν θα σας εξασφαλίσουν τη θέση σας στις επόμενες εκλογές.

Επανειλημμένα επί σειρά ετών τονίζω κι επιδιώκω όπως και αυτή τη στιγμή καλώ με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη μας να καθίσουν στο ίδιο τραπέζι συζητήσεως οι βουλευτές μας στο σύνολο τους, οι δήμαρχοι καθώς και όλοι οι παραγωγικοί φορείς του νομού και να παραμερίσουν κομματικές αγκυλώσεις και προσωπικές επιδιώξεις και να σχεδιάσουν στρατηγικό πλάνο ανάπτυξης του νομού μας με κύριους άξονες τον τουρισμό και τον πρωτογενή τομέα καθώς και τα άμεσα έργα υποδομής που απαιτούνται.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα