27.8 C
Pýrgos
Δευτέρα, 26 Ιουλίου, 2021

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος : Ο Δήμαρχος Γιάννης Λυμπέρης, η Δημοτική Αρχή και η εγκατάλειψη της Κουρούτας !!!

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Έχω αναφερθεί επανειλημμένα για την Κουρούτα, το Παλούκι και κυρίως για τη στήριξη του τουριστικού τομέα του Δήμου μας. Έχω επανειλημμένα συζητήσει με πολίτες, επιχειρηματίες και περπατήσει το παραλιακό μέτωπο του Δήμου μας, του Δήμου Ήλιδας. Ακόμα και σήμερα στην έναρξη της τουριστικής περιόδου, τέλος Ιουνίου 2021, όπου και να κοιτάξεις μια απογοήτευση, θλίψη και ένα μεγάλο ερώτημα προς τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη και τη Δημοτική Αρχή : Γιατί;

Ξεκινώντας από την Αμαλιάδα προς την Κουρούτα, πουθενά πράσινο χρώμα, καθαριότητα. Ακόμα και στη διαχωριστική νησίδα του δρόμου, χώμα, κρανίου τόπος, εικόνα εγκατάλειψης. Περπατώντας στην παραλία το μάτι σου «πέφτει» στο κτίριο (πρώην ΜΠΛΕ) το οποίο βρίσκεται σε αδιανόητη κατάσταση στο κεντρικό σημείο του πεζοδρόμου της Κουρούτας. Μια εικόνα ντροπής !!!

Κύριε Δήμαρχε και κύριοι της Δημοτικής Αρχής σας αρέσει ; Σας αρέσει η εικόνα που βλέπετε; Και ερωτώ όπως και κάθε πολίτης και επισκέπτης διότι νιώθω απογοήτευση με την αδιαφορία που σας διακατέχει. Καλέσατε τον ιδιοκτήτη να προβεί σε ενέργειες αποκατάστασης;

Εάν δεν είναι δυνατή η αποκατάσταση του κτιρίου από τον ιδιοκτήτη του ακινήτου, δεν θα έπρεπε να υπάρξει συνεννόηση μαζί του για κάλυψη της πρόσοψης με ειδικό μουσαμά ο οποίος να «στολίζεται» με ζωγραφικές που θα έχουν ως βάση την Κουρούτα, ώστε να μην υπάρχει αυτή η εικόνα;

Εικόνα που δημιουργεί κακή εντύπωση και αρνητικά σχόλια επηρεάζοντας τις επιχειρήσεις της Κουρούτας;

Σας καλώ, Δήμαρχε κύριε Γιάννη Λυμπέρη να «ξυπνήσετε» από το λήθαργο της αδιαφορίας διότι οδηγείτε τον Δήμο σε καταστροφή και να λάβετε μέτρα. Προστατέψτε , έστω την Κουρούτα για την οποία  εσείς πριν δεκαετίες διαχειριστήκατε προϋπολογισμό του Δημοσίου και των πολιτών , για να υπάρξει ανάπτυξη και ο ίδιος την καταστρέφετε ως σήμερα. Οδηγείτε την «Μύκονο της Πελοποννήσου» όπως σωστά είχε χαρακτηριστεί, σε τουριστικό μαρασμό κάτι που θα αποτελέσει τεράστιο πλήγμα για το Δήμο μας.

Ένα περπάτημα στην παραλία, φτάνει για να αντιληφθεί κανείς πως η Δημοτική Αρχή αρέσκετε ΜΟΝΟ στο να εισπράττει χρήματα από τους επιχειρηματίες της περιοχής που νοικιάζουν κομμάτια της παραλίας για να απλώσουν τις ομπρέλες τους. ΑΛΛΑ και η παραλία κύριε Λυμπέρη, θυμίζει σκουπιδότοπο αφού δεν έχετε την ευθιξία να την καθαρίζετε κάθε πρωί, ως οφείλετε με ένα μηχάνημα του Δήμου. Δυστυχώς και σε αυτό είστε ΑΝΕΠΑΡΚΕΙΣ.

Να κοιτάξεις το πεζοδρόμιο πριν το παρκινγκ; Σε εγκαταλειμμένο κτίριο δεν υπάρχει ούτε καθαρισμός χόρτων πάνω στο πεζοδρόμιο. Να προχωρήσεις στο κάμπινγκ εκεί απλά απεχθάνεσαι την εικόνα που αντικρίζεις και μετά την οργή και θλίψη κοιτάζοντας το απέραντο γαλάζιο της θάλασσα, το ξεπερνάς και απλά σκέφτεσαι πως στη Δημοτική Αρχή Ήλιδας υπήρξαν επί 20ετίας, δυο Δήμαρχοι που «τελείωσαν» τον Δήμο και το μόνο που εύχεσαι είναι να περάσει γρήγορα ο χρόνος και να φτάσει το 2023 που οι πολίτες θα τους δείξουν οριστικά την έξοδο από τη διαχείριση του Δήμου Ήλιδας.

Αυτά αποτελούν την εικόνα που αντικρίζεις και που αν και απλά θέματα φαίνεται ότι ο Δήμαρχος και η Δημοτική Αρχή ήδη έχουν «παραδώσει το πνεύμα»… αλλά τους περισσεύει η αλαζονεία και ο αυταρχισμός. «Κοντός ψαλμός αλληλούια» και τότε θα υπάρξει απολογισμός. Όσον αφορά το μείζον θέμα με τη καθαρότητα της θάλασσας, διότι βλέπουμε διαφορών μορφών «μπαλώματα ακαθαρσίας» όπως και σήμερα που περπάτησα την παραλία αλλά και του τις συμβαίνει με τα λύματα της πόλης, τον βιολογικό και το ρέμα της Σοχία και για τα οποία θα επανέλθω.

Η υγεία προέχει των πάντων και εγώ προσωπικά ως Υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της παράταξης «ΗΛΙΔΑ – Η ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ» δεν επιτρέπουμε εκπτώσεις σε αστοχίες και αδιαφορία.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα