22.9 C
Pýrgos
Τετάρτη, 22 Σεπτεμβρίου, 2021

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Πλοίο ακυβέρνητο η χώρα στα χέρια της πολιτικής γελοιότητας των ΣΥΡΙΖΑ ΑΝΕΛ…

spot_img

Προτεινόμενα

Η πραγματικότητα της καθημερινότητάς μας έχει δυστυχώς την κακή συνήθεια να επανέρχεται στο προσκήνιο όσο και αν επιμένουμε να την αγνοούμε.

Πέρασε άλλος ένας χρόνος όπου είδαμε ως πολίτες της ζωή μας να γίνεται χειρότερη και να πρυτανεύει και πάλι ο λαϊκισμός και το πολιτικό ψέμα.

Μας στενοχωρεί να ζούμε στην Ελλάδα των φόρων, της ανομίας και της ανασφάλειας. Ενώ η ποιότητα ζωής μας να διακατέχεται από ανέχεια κι εξευτελισμό της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Η καθημερινότητά μας πλέον είναι δυσβάσταχτη και η πραγματικότητα δεν αλλάζει με πολιτικούς τακτικισμούς και λόγια του αέρα..

Για τον κ. Τσίπρα ισχύει ότι «ο βασιλιάς είναι γυμνός», πολιτικά, ιδεολογικά και κυρίως ηθικά.

Οι προεκλογικές κινήσεις του κ. Τσίπρα με τα δήθεν δώρα εν μέσω επιδομάτων εξευτελίζοντας σε μέγιστο βαθμό την ανθρώπινη αξιοπρέπεια με στόχο τον έλεγχο συνειδήσεων και δημιουργώντας μάζα υποτακτικών ψηφοφόρων παραπέμπουν στην πιο ρηχή πολιτικά περίοδο που έζησε ποτέ η χώρα.

Τέλος χρόνου στις ιδεολογίες της αριστεράς που τελικά αποδείχθηκαν ιδεολογίες προσωπικών συμφερόντων με διορισμούς και τακτοποιήσεις ημέτερων.

Όταν πρόκειται για προεκλογική χρονιά τίποτα δεν εξελίσσεται με ομαλή διαδικασία μέχρι να καταμετρηθεί και η τελευταία ψήφος και προκύψει η νέα κυβέρνηση.

Σίγουρα υπήρξαν πολιτικοί ανεξαρτήτως κομματικής τοποθέτησης με μακρά διαδρομή στην πολιτική ζωή του τόπου με ασήμαντη προσφορά έως και σχεδόν ανύπαρκτης παρουσίας.

Σίγουρα είδαμε και βλέπουμε  «άκαπνους» να αναρριχώνται στα σκαλιά της πολιτικής ιεραρχίας σε βάρος επιτυχημένων επαγγελματικά και κοινωνικά. Σίγουρα η μέθη της εξουσίας κυρίως στην πολιτική ιδιαίτερα σε νεόκοπους και άπειρους πολιτικά είναι έκδηλη και γίνεται επικίνδυνη και προβληματική. Σίγουρα υπάρχουν και αυτοί που ενώ τιμήθηκαν με την ψήφο των πολιτών και πήραν θέση στο κοινοβούλιο ακόμη και σε υπουργικά έδρανα, οι οποίοι ενώ δεν προσέφεραν απολύτως τίποτα και έλαμψαν δια της απουσίας τους, αποφεύγοντας την ανάληψη ευθυνών και το πολιτικό κόστος, σήμερα επανέρχονται και αναζητούν νέα παράταση στην πολιτική ζωή τους. Για να μας σώσουν άραγε τώρα ή για να αυξήσουν τα προσωπικά τους οφέλη;

Η χώρα απαιτείται να οχυρωθεί με νέα ισχυρή κυβέρνηση το συντομότερο δυνατόν. Απαιτείται ο πολιτικός ηγέτης σήμερα στη χώρα μας να υιοθετεί τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη: «Να αγαπάς την ευθύνη. Να λες εγώ μονάχος μου θα σώσω τον κόσμο, αν χαθεί εγώ θα φταίω.»

Τέλος χρόνου για όσους αρέσκονται μόνο στην πολιτική κριτική και πολιτική ρητορική αποφεύγοντας την αυτοκριτική.

Αξίζουμε ένα καλύτερο αύριο, αξίζουμε ένα κράτος δικαίου, αξίζουμε μία σοβαρή κι υπεύθυνη διακυβέρνηση της χώρας με την πολιτική ζωή να αλλάζει σελίδα νοοτροπίας.

Είναι η ώρα να διαλέξουμε. Είναι καιρός όλες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες να δώσουμε το ραντεβού με την αλήθεια, την πρόοδο, την Ελπίδα και να προχωρήσουμε μπροστά αφήνοντας πίσω μας ότι μας έχει στεναχωρήσει και μας έχει εξαπατήσει.

Ο κάθε πολίτης πλέον φέρει στο ακέραιο την ευθύνη. Έζησε το «Λεφτά υπάρχουν», το «σκίσιμο των μνημονίων», το κλείσιμο των τραπεζών, την υπερφορολόγηση των πάντων.

Ο πολίτης έχει το αποκλειστικό δικαίωμα της επιλογής. Ο πολίτης με το χέρι στην καρδιά πλέον με γνώση και συναίσθηση του χρέους του απέναντι στο αύριο του τόπου μας, απαιτείται να επιλέξει τη νέα διακυβέρνηση της χώρας αλλά και να κάνει την υπέρβαση επιλογής νέων πολιτικών προσώπων.

Η επόμενη εκλογική αναμέτρηση είναι η ουσιαστικότερη των τελευταίων δεκαετιών για τη χώρα, για όλους εμάς τους Έλληνες. Πιστεύω ότι οι Ελληνίδες και οι Έλληνες κοιτάζοντας το αύριο θα δώσουν στον Κυριάκο Μητσοτάκη την μια ξεκάθαρη εντολή για μία αυτοδύναμη ισχυρή διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης υιοθετεί όχι μόνο τη φράση του Νίκου Καζαντζάκη αλλά μπορεί να είναι ο ηγέτης του αύριο που ενσαρκώνει την ενότητα, την αλληλεγγύη, το σεβασμό, το φιλότιμο και κυρίως πάνω από όλα την αλήθεια.

Είναι ο πολιτικός ηγέτης του μέτρου και της ευθύνης. Πιστεύω ως πολίτης, ως ενεργός πολίτης, ως δημοτικός σύμβουλος, ως πολιτικό πρόσωπο ότι η χώρα είναι ακυβέρνητο πλοίο σε φορτούνα με τη πολιτική να έχει καταρρεύσει και όλοι μας βρισκόμαστε με την ελπίδα ότι θα πρυτανεύσει η μαχητικότητα, οι γνώσεις και η αντοχή του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Αναλαμβάνει ένα τεράστιο φορτίο σε ιστορική στιγμή για τη χώρα. Οι αποφάσεις και εντολές του απαιτείται να εκτελούνται χωρίς παρεκκλίσεις και παρερμηνείες εντός των τειχών της Νέας Δημοκρατίας από το σύνολο των στελεχών. Δεν υπάρχουν περιθώρια αμφισβήτησης και πολιτικών προσωπικών επιδιώξεων.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα