• ΗΛΕΙΑ
  • Δημήτρης Κωνσταντόπουλος:  Σηκώνει το γάντι… με σκληρή κριτική

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος:  Σηκώνει το γάντι… με σκληρή κριτική

Ζήτησε την προσωπική παρέμβαση Κικίλια για λύσεις στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας !

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ … ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

Ο προσωπικός αγώνας  του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας συνεχίζεται ακόμη πιο σθεναρά και ουσιαστικά με στόχο την ομαλή – κανονική λειτουργία του  για την οποία ον ίδιος έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και στο πρόσφατο παρελθόν αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις για την συγκεκριμένη Νοσηλευτική Μονάδα υλοποίησε όσα είχε δηλώσει και στην τελευταία δήλωσή του και χθες μετέβη στο Υπουργείο Υγείας ενημερώνοντας τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας  Βασίλη Κικίλια ζητώντας και την δική του παρέμβαση για να σταματήσουν τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη  και αποστολή αναλυτικού υπομνήματος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αναφορά στο ιστορικό παρουσίασης όλων των προβλημάτων.

Δεν διανοούμαι να σιωπώ όταν ένα πέπλο αγανάκτησης πλανάται στο λαό της Ηλείας με την διαχείριση και λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και όταν ο Δήμαρχος Ήλιδας  κ. Λυμπέρης φέρει πλήρως την ευθύνη οδηγώντας την κατάσταση στα άκρα με λανθασμένες οδηγίες και χειρισμούς αν και είναι ο και ίδιος γιατρός αυτού του Νοσοκομείου τόνισε στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Αυτά που γίνονται τελευταία με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ξεπερνούν τον ανθρώπινο νου και για αυτό κάτι πρέπει να γίνει άμεσα για να μην βλέπουμε και να ζούμε μέσα σε τέτοια πανδημία που γίνεται η «μάχη» κατά του ιού στην πρώτη υγειονομική γραμμή  το προσωπικό της προαναφερόμενης Νοσηλευτικής Μονάδας να δίνει παραστάσεις με στάσεις εργασίας κλπ !

Είναι φανερό  -συνέχισε – ότι ο Δντης της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης, ο Δκτής του Γ.Ν Ηλείας κ. Χριστόπουλος και η Δκτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Αγγελάκου, δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση ενώ φέρουν την ευθύνη γιατί άφησαν τα πράγματα να φθάσουν ως εδώ. Για αυτό ο λαός της Ηλείας και του Δήμου Ήλιδας περιμένει την δέσμευσή σας για την στήριξη του Νοσοκομείο με ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

Η πλειοδοσία ενδιαφέροντος από τους αρμοδίους που ήδη έχουν κριθεί ανεπαρκείς!!!

Στο μεταξύ ο κ. Κωνσταντόπουλος που έχει ασχοληθεί λεπτομερώς με τα θέματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με μια νέα παρέμβασή του ασκεί σκληρή κριτική δηλώνει ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση που είναι το αποτέλεσμα αστοχιών και παρενεργειών που ήθελαν τη λειτουργία της Μονάδας πάνω σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής :

«Φωνασκούν για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δήμαρχοι, πολιτι-κοί, φορείς, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι εργαζομένων, επί σειρά ετών. Στο ίδιο έργο θεατές!!! Με αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ!!! Και κανένας δεν τολμά να ζητήσει συγνώμη, είτε να παραιτηθεί, είτε ακόμη να πει την αλήθεια.

Και η αλήθεια έχει ονοματεπώνυμο. Όλοι κάτι θέλουν να πουν, αλλά αποφεύγουν ονοματεπώνυμα. Οι δημοσιογράφοι γιατί –είτε καλώς είτε κακώς– εξαρτώνται από την οικονομική επιβίωσή τους, οι Δήμαρχοι και πολιτικοί γιατί φέρουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ευθύνη, οι συνδικαλιστές γιατί ακολουθούν την κομματική τους γραμμή, ενώ οι φορείς για να μην ταράξουν τα νερά… αφού επιθυμούν να τα έχουν με όλους καλά… παρά τις συνέπειες! Το προσωπικό συμφέρον υπερτερεί του κοινού συμφέροντος!!!

Το παράδοξο είναι ότι στην Ηλεία, ενώ λειτουργούσαν τρία Νοσοκο-μεία (Πύργος, Αμαλιάδα, Κρέστενα), στην ουσία ποτέ δεν λειτούργησε κανένα επαρκώς και ο τελικός αποδέκτης ήταν –και είναι– το Πανεπιστημια-κό στο Ρίο.

Το εγκληματικό είναι ότι το 1995, κατά την απόφαση κατασκευής ενός κεντρικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου στην Ηλεία, οι κομματάρχες και κάποιοι πολιτικοί, αντί να επιλέξουν το κοινό συμφέρον της Ηλείας και των πολιτών και να υποδείξουν την κατασκευή ενός ισχυρού Νοσοκομείου στο Μεσσολογκάκι, εξαιρετική θέση στο Νομό μας, προτίμησαν την επιλογή στο «βάλτο» του Πύργου, όπου ζήσαμε και πριν χρόνια την καταστροφή που υπέστη το Νοσοκομείο όταν πλημμύρισε. Πολιτικά και τοπικά συμφέροντα στην έξαρσή τους τότε, που καταδίκασαν το Νομό μας εν συνεχεία.

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ … ΚΛΕΙΣΕΙ !

Είναι εξοργιστικό και τρελό, να έχουν ξοδευτεί ήδη 4,5 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Γ.Ν. Αμαλιάδος, να έχουν προ μηνών δοθεί επιπλέον από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος 240.000 Ευρώ για να τεθεί η νέα πτέρυγα σε λειτουργία, να παραμένει έως και σήμερα κλειστή, που και εδώ φέρει εξ ολοκλήρου η Δημοτική Αρχή Ήλιδας εγκληματι-κή ευθύνη και επίσης να έχει γίνει δωρεά αξονικού τομογράφου κλπ. Και να συζητάμε ότι το Γ.Ν. Αμαλιάδας αποψιλώνεται από προσωπικό, είτε να μην δέχεται ασθενείς, είτε να δημιουργείται αρνητική εικόνα παρουσίασης του Νοσοκομείου ως παράδειγμα προς αποφυγήν, για οποιοδήποτε προσωπικό, είτε ιατρικό είτε νοσηλευτικό.

Είναι γελοίο, το ελάχιστο που μπορώ να σκεφτώ, βλέποντας και βιώ-νοντας την τακτική του «εντέλλεσθε», αφενός από την πλευρά του Διοικητή του Γ.Ν. Πύργου,  για μετακινήσεις προσωπικού και από την άλλη τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Λυμπέρη να δίνει παραστάσεις θεάτρου συνεχώς, απειλώντας για τα «εντέλλεσθε» και αυτό να συνεχίζεται, οδηγώντας την όλη κατάσταση σε μια γελοιότητα που προκαλεί το κοινό αίσθημα….

Οι δομές Υγείας στην Ηλεία και η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αμαλιά-δας δεν προσφέρονται για μικροπολιτική και τακτικές εντυπωσιασμού. Θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται, το Γ.Ν. Αμαλιάδος δεν θα κλείσει. Θεωρώ αδιανόητο, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να προβείς ε οποιασδήποτε μορφής αλλαγή λειτουργίας του Γ.Ν. Αμαλιάδας.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΔΙΩΤΗΣ ;

Σ’ αυτό που απαιτείται διερεύνηση και εξέταση, είναι εάν πράγματι ισχύει ότι έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των… συζητήσεων, η περίπτωση μετατροπής του Γ.Ν. Αμαλιάδας σε Κέντρο Υγείας, όπου εν συνεχεία, μέσω του Δήμου Ήλιδας, θα δούμε τη μορφή ΣΔΙΤ, με τη συμμετοχή επιχειρηματία.

Θεωρώ ότι, σ’ αυτήν την περίπτωση, ο Δήμαρχος κ. Λυμπέρης έχει πλήρη ενημέρωση και πιστεύω ότι δεν θα δεχτεί ποτέ τέτοια κατάσταση, καθώς εάν το συζητάει, τότε είναι φανερό ότι ήδη συμμετέχει σε τεραστίων διαστάσεων σκευωρία, ως προς την επάνδρωση και εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Αμαλιάδας, εις βάρος των πολιτών.

Περιμένω λοιπόν από το Δήμαρχο κ. Λυμπέρη να προβεί σε δημόσια δέσμευσή του, ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

 

 

ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), τί ακριβώς προσέφερε και δεν γνωρίζουμε, πέραν των παραστάσεων που δόθηκαν στα δήθεν… πράγματι εγκαίνια που έγιναν για τη λειτουργία της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου, παραμονές των Δημοτικών Εκλογών του 2014, από Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τότε; Απολύτως τίποτα!!! Αντιθέτως, το Γ.Ν. Αμαλιάδας, επί ΣΥΡΙΖΑ, 2015-2019, ήταν στην τακτική του «λειτουργεί και δεν λειτουργεί» και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας συνεδριάζαμε σχετικά χωρίς αντίκρισμα για τη διάσωση και επάνδρωσή του Όσον αφορά τη λειτουργία της Νέας Πτέρυγας, ούτε λόγος επί πέντε ολόκληρα χρόνια!!!

Και σε όλο αυτό, ζούμε και το εξής, άξιον απορίας και προβληματισμού: Από τη μια πλευρά, ξέρω πρόσωπα που δηλώνουν ότι δεν υπάρχει λύση για το Γ.Ν. Αμαλιάδας και από την άλλη τα βλέπω με έντονη δράση στη δημιουργία του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (ΣΦΙΝΑ)», που προχωράει σε οργάνωση μελών, αλλά και συγκέντρωση χρημάτων. Για ποιο σκοπό, αναρωτιέμαι… Και τι εκπροσωπεί ο «Σύλλογος» και ποια η δράση του απέναντι στο πρόβλημα με το Γ.Ν. Αμαλιάδας σήμερα; Αναρωτιέμαι, όπως και κάθε πολίτης, με καλοπροαίρετη διάθεση.

 

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ …ΤΙΠΟΤΑ !!

Ο Δήμαρχος Ήλιδας είναι ήδη υπόλογος για τις προεκλογικές του εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, που θα έκανε το Νοσοκομείο πρότυπο, με εφημερίες κλπ., όσο και για την πλήρη πολιτική του ανεπάρκεια, όπως αποδείχθηκε, στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας. Όσο μακριά κι αν πας, όσος χρόνος κι αν περάσει, τίποτε δεν μένει στο σκοτάδι, κύριε Δήμαρχε…

Οι κρίσεις πάντα γεννούν ευκαιρίες και θα περιμέναμε ο Δήμαρχος να αξιοποιήσει στο έπακρον αυτή τη συγκυρία, ώστε να πετύχει την στήριξη και επάνδρωση του Γ.Ν. Αμαλιάδας. Απεναντίας, δυστυχώς, βλέπουμε, πέραν των παραστάσεων εντυπωσιασμού και κοροϊδίας προς τους πολίτες, ένα τίποτα. Ακόμη και γι’ αυτό που είχε πάντα σημαία του, απέτυχε και βρέθηκε ελλιπής. Αν δεν μπορείς να αξιοποιήσεις ευκαιρίες σε συγκυρίες για να πετύχεις και να είχες σήμερα ήδη στελεχώσει το Νοσοκομείο σου, τότε δεν μπορείς τίποτα πλέον.

 

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ …

Παρακολούθησα με προσοχή τα λεγόμενα στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Ήλιδας και του Δημάρχου Πύργου, μια τηλεδιάσκεψη που «τσιμπιέσαι» να δεις αν είσαι ζωντανός, μ’ αυτά που ελέχθησαν, όπου διαγράφεται το παρελθόν και ξαφνικά οι ευθύνες επιρρίπτονται σε οτιδήποτε «άγνωστο» και στο σύνηθες αόρατο πολιτικό σύστημα, από δύο πολιτικά πρόσωπα δεκαετιών στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ηλείας, με θεσμικό ρόλο δεκαετιών και θέσεις ευθύνης.

Προσωπικά, ως δημότης του Δήμου Ήλιδας, πολίτης της Ηλείας, με ενδιαφέρον για τον τόπο μου και αγάπη, με αγανάκτηση για όσα βλέπω και βιώνω στον τόπο μου και το Δήμο Ήλιδας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον, εγώ που σίγουρα δεν ήμουν ποτέ ούτε πολιτικός, ούτε και πολιτευτής, όπως κάποιοι θέλουν να μου θέσουν την ταμπέλα, αλλά ούτε και θεσμικός, είμαι όμως αυτός που είμαι, με προκαλούν να επισημάνω και να καυτηριάσω τα όσα άκουσα σ’αυτήν την τηλεδιάσκεψη, κυρίως από την πλευρά του Δημάρχου Ήλιδας, κ. Λυμπέρη.

 

Τώρα διαπιστώσατε, μετά από δεκαετίες, ότι ο Γ.Ν. Αμαλιάδος αποτελεί βασικό «γρανάζι» στον τομέα της Υγείας στην Ηλεία και δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να διαταραχθεί η λειτουργία του, κύριοι Δήμαρχοι ;

 

«Κάλιο αργά, παρά ποτέ», θα πω και το εύχομαι, διότι προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που επί σειρά ετών καλλιεργείται με τον «τοπικισμό» μεταξύ Πύργου και Αμαλιάδας. Ελπίζω να είναι σοβαρό και όχι άλλη μια φωτοβολίδας σας, κύριοι. Γιατί και στον «λαϊκισμό» –χωρίς παρεξή-γηση– είστε ολυμπιονίκες!

 

Η Ιατρική είναι πρόληψη και προσωπικά υποκλίνομαι. Ως ιατρός κ. Δήμαρχε, κ. Λυμπέρη, επί 20 χρόνια που είστε Δήμαρχος στο Δήμο μας, αλλά και ιατρός στο Νοσοκομείο μας, γιατί αποτύχατε στην πρόληψη, για να μη φτάσει το Νοσοκομείο μας και Νοσοκομείο σας σ’ αυτήν την κατάσταση σήμερα, και ο ίδιος να παραδέχεστε και να λέτε για όλα ότι τελικά «είναι ένας αχταρμάς» στην Ηλεία; Και ποιος φέρει την ευθύνη. Εμείς οι πολίτες, σίγουρα όχι! Εσείς τελικά φέρετε ή όχι την ευθύνη; Πρέπει να υπάρξει δημόσια απάντηση και παραδοχή επιτέλους!

 

ΚΑΙ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ;

 

Προσωπικά διαφωνώ κάθετα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εμπλακεί στο Σύστημα Υγείας, Πέραν αυτού όμως, επειδή αναφέρατε και ισχύει απολύτως ότι «Ο Καλλικράτης δίνει στους Δήμους τις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά δυστυχώς ο Νόμος δεν έχει εφαρμοστεί», θα σας πω ότι ευτυχώς που δεν έχει εφαρμοσθεί. Και ως παράδειγμα φωτεινό, θα σας αναφέρω ότι εσείς, ως Δήμαρχος, το 2004 σας δόθηκε η ευκαιρία να πάρετε από το Υπουρ-γείο Υγείας και με την απλόχερη στήριξη του τότε Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, συμπατριώτη μας, τη χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή της νέας πτέρυγας και πετύχατε τότε, αρμόδιος φορέας υλοποίησης του έργου να είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαλιάδας, όπου Αντιδήμαρχος ήταν ο κ. Χριστοδουλόπουλος. Δεν κατορθώσατε από τότε, το 2004, έως και σήμερα, το 2020, που είστε Δήμαρχος εσείς στο Δήμο και την πενταετία 2014-2019 ο κ. Χριστοδουλόπου-λος, να φτιάξετε και να παραδώσετε στους πολίτες ούτε και αυτό το έργο. Αλλά μετά από 16 χρόνια και πάλι να έρθει ο Περιφερειάρχης μας κ. Φαρμάκης, και να πάρετε το καλοκαίρι του 2020 επιπλέον 240.000 από την Περιφέρεια, για να περατώσετε τα έργα της σύνδεσης και να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα. Και η νέα πτέρυγα, δυστυχώς, σήμερα και πάλι παραμένει κλειστή. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα πετύχετε περαιτέρω, για όφελος των πολιτών, αφού ακόμη και σ’ αυτό αξιολογηθήκατε και κριθήκατε ελλιπής; Και τόσα χρήματα που πήγαν τελικά αφού νέα πτέρυγα δεν έχουμε;

 

Στον Δήμο Ήλιδας υπάρχει πολύς πόνος που έρχεται από το παρελθόν μας, δυσκολεύει την καθημερινότητά μας και το επίπεδο διαβίωσής μας και πλέον το ποτήρι ξεχείλισε από αγανάκτηση, λέγοντας φτάνει πια στην κοροϊδία! Θέλουμε αλήθεια και αλλαγή σελίδας!!!

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Λυμπέρης: Απειλεί να αφήσει τους δύο δήμους του Κάμπου… χωρίς νερό!

Την πολιτική του «για όλα φταίνε οι άλλοι» συνέχισε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το …

Η Δημοκρατία έχει καταντήσει Ασυδοσία – Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί!

Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί! Απ’ όλα είχε το αστυνομικό δελτίο αυτές τις ημέρες. Από επιθέσεις και ληστείες …

Κατέρρευσε… ο μοναδικός παθολόγος του νομού! – Έψαχναν να βρούνε παθολόγο!

Και να που αυτό που φοβόταν και το είχε επισημάνει το «Ilia.news» από την κορύφωση της πανδημίας του COVID, έγινε …

Το Σ.Τ.Ε. «ξηλώνει» τις Επιτροπές των δήμων!

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι συνταγματικές οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο …

Στην Αμαλιάδα η πρακτική εξάσκηση των σπουδαστών του Δημόσιου Ι.ΕΚ.

Άμεση ήταν η ανταπόκριση του Διοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Ηλείας κ. Σπύρου Πολίτη στο δημοσίευμα του «Ilia.news» που μετέφερε την …

Αμαλιάδα-Πύργο: Εορταστικό ωράριο καταστημάτων 2022

Εορταστικό ωράριο καταστημάτων 2022 Σε ισχύ τίθεται από τη Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου, το εορταστικό ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων στην αγορά …

Ροή ειδήσεων
Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Popular posts:

  • ΗΛΕΙΑ
  • Δημήτρης Κωνσταντόπουλος:  Σηκώνει το γάντι… με σκληρή κριτική

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος:  Σηκώνει το γάντι… με σκληρή κριτική

Ζήτησε την προσωπική παρέμβαση Κικίλια για λύσεις στο Νοσοκομείο Αμαλιάδας !

Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ Η ΑΝΑΦΟΡΑ ΣΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ … ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ.

Ο προσωπικός αγώνας  του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου για το Νοσοκομείο Αμαλιάδας συνεχίζεται ακόμη πιο σθεναρά και ουσιαστικά με στόχο την ομαλή – κανονική λειτουργία του  για την οποία ον ίδιος έχει καταβάλλει μεγάλη προσπάθεια και στο πρόσφατο παρελθόν αναλαμβάνοντας σχετικές πρωτοβουλίες.

Ο πρώην Δημοτικός Σύμβουλος Ήλιδας, μετά τις δυσάρεστες εξελίξεις για την συγκεκριμένη Νοσηλευτική Μονάδα υλοποίησε όσα είχε δηλώσει και στην τελευταία δήλωσή του και χθες μετέβη στο Υπουργείο Υγείας ενημερώνοντας τον ίδιο τον Υπουργό Υγείας  Βασίλη Κικίλια ζητώντας και την δική του παρέμβαση για να σταματήσουν τα όσα ευτράπελα συμβαίνουν.

Να σημειωθεί ότι είχε προηγηθεί συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Κοντοζαμάνη  και αποστολή αναλυτικού υπομνήματος στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη με αναφορά στο ιστορικό παρουσίασης όλων των προβλημάτων.

Δεν διανοούμαι να σιωπώ όταν ένα πέπλο αγανάκτησης πλανάται στο λαό της Ηλείας με την διαχείριση και λειτουργία του Νοσοκομείου Αμαλιάδας και όταν ο Δήμαρχος Ήλιδας  κ. Λυμπέρης φέρει πλήρως την ευθύνη οδηγώντας την κατάσταση στα άκρα με λανθασμένες οδηγίες και χειρισμούς αν και είναι ο και ίδιος γιατρός αυτού του Νοσοκομείου τόνισε στην ενημέρωση που έκανε ο κ. Κωνσταντόπουλος.

Αυτά που γίνονται τελευταία με το Νοσοκομείο Αμαλιάδας ξεπερνούν τον ανθρώπινο νου και για αυτό κάτι πρέπει να γίνει άμεσα για να μην βλέπουμε και να ζούμε μέσα σε τέτοια πανδημία που γίνεται η «μάχη» κατά του ιού στην πρώτη υγειονομική γραμμή  το προσωπικό της προαναφερόμενης Νοσηλευτικής Μονάδας να δίνει παραστάσεις με στάσεις εργασίας κλπ !

Είναι φανερό  -συνέχισε – ότι ο Δντης της 6ης ΥΠΕ κ. Καρβέλης, ο Δκτής του Γ.Ν Ηλείας κ. Χριστόπουλος και η Δκτρια του Νοσοκομείου Αμαλιάδας κα Αγγελάκου, δεν μπορούν να διαχειριστούν την κατάσταση ενώ φέρουν την ευθύνη γιατί άφησαν τα πράγματα να φθάσουν ως εδώ. Για αυτό ο λαός της Ηλείας και του Δήμου Ήλιδας περιμένει την δέσμευσή σας για την στήριξη του Νοσοκομείο με ενίσχυση ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού.

 

Η πλειοδοσία ενδιαφέροντος από τους αρμοδίους που ήδη έχουν κριθεί ανεπαρκείς!!!

Στο μεταξύ ο κ. Κωνσταντόπουλος που έχει ασχοληθεί λεπτομερώς με τα θέματα του Νοσοκομείου Αμαλιάδας με μια νέα παρέμβασή του ασκεί σκληρή κριτική δηλώνει ότι υπάρχουν σοβαρές ευθύνες για την σημερινή κατάσταση που είναι το αποτέλεσμα αστοχιών και παρενεργειών που ήθελαν τη λειτουργία της Μονάδας πάνω σε μικροπολιτικές σκοπιμότητες σημειώνοντας μεταξύ άλλων και τα εξής :

«Φωνασκούν για την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας δήμαρχοι, πολιτι-κοί, φορείς, συνδικαλιστές και εκπρόσωποι εργαζομένων, επί σειρά ετών. Στο ίδιο έργο θεατές!!! Με αποτέλεσμα ΜΗΔΕΝ!!! Και κανένας δεν τολμά να ζητήσει συγνώμη, είτε να παραιτηθεί, είτε ακόμη να πει την αλήθεια.

Και η αλήθεια έχει ονοματεπώνυμο. Όλοι κάτι θέλουν να πουν, αλλά αποφεύγουν ονοματεπώνυμα. Οι δημοσιογράφοι γιατί –είτε καλώς είτε κακώς– εξαρτώνται από την οικονομική επιβίωσή τους, οι Δήμαρχοι και πολιτικοί γιατί φέρουν σε μικρό ή μεγάλο βαθμό ευθύνη, οι συνδικαλιστές γιατί ακολουθούν την κομματική τους γραμμή, ενώ οι φορείς για να μην ταράξουν τα νερά… αφού επιθυμούν να τα έχουν με όλους καλά… παρά τις συνέπειες! Το προσωπικό συμφέρον υπερτερεί του κοινού συμφέροντος!!!

Το παράδοξο είναι ότι στην Ηλεία, ενώ λειτουργούσαν τρία Νοσοκο-μεία (Πύργος, Αμαλιάδα, Κρέστενα), στην ουσία ποτέ δεν λειτούργησε κανένα επαρκώς και ο τελικός αποδέκτης ήταν –και είναι– το Πανεπιστημια-κό στο Ρίο.

Το εγκληματικό είναι ότι το 1995, κατά την απόφαση κατασκευής ενός κεντρικού Νομαρχιακού Νοσοκομείου στην Ηλεία, οι κομματάρχες και κάποιοι πολιτικοί, αντί να επιλέξουν το κοινό συμφέρον της Ηλείας και των πολιτών και να υποδείξουν την κατασκευή ενός ισχυρού Νοσοκομείου στο Μεσσολογκάκι, εξαιρετική θέση στο Νομό μας, προτίμησαν την επιλογή στο «βάλτο» του Πύργου, όπου ζήσαμε και πριν χρόνια την καταστροφή που υπέστη το Νοσοκομείο όταν πλημμύρισε. Πολιτικά και τοπικά συμφέροντα στην έξαρσή τους τότε, που καταδίκασαν το Νομό μας εν συνεχεία.

 

ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ … ΚΛΕΙΣΕΙ !

Είναι εξοργιστικό και τρελό, να έχουν ξοδευτεί ήδη 4,5 εκατομμύρια ευρώ για τη λειτουργία της νέας πτέρυγας του Γ.Ν. Αμαλιάδος, να έχουν προ μηνών δοθεί επιπλέον από την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος 240.000 Ευρώ για να τεθεί η νέα πτέρυγα σε λειτουργία, να παραμένει έως και σήμερα κλειστή, που και εδώ φέρει εξ ολοκλήρου η Δημοτική Αρχή Ήλιδας εγκληματι-κή ευθύνη και επίσης να έχει γίνει δωρεά αξονικού τομογράφου κλπ. Και να συζητάμε ότι το Γ.Ν. Αμαλιάδας αποψιλώνεται από προσωπικό, είτε να μην δέχεται ασθενείς, είτε να δημιουργείται αρνητική εικόνα παρουσίασης του Νοσοκομείου ως παράδειγμα προς αποφυγήν, για οποιοδήποτε προσωπικό, είτε ιατρικό είτε νοσηλευτικό.

Είναι γελοίο, το ελάχιστο που μπορώ να σκεφτώ, βλέποντας και βιώ-νοντας την τακτική του «εντέλλεσθε», αφενός από την πλευρά του Διοικητή του Γ.Ν. Πύργου,  για μετακινήσεις προσωπικού και από την άλλη τον Δήμαρχο Ήλιδας κ. Λυμπέρη να δίνει παραστάσεις θεάτρου συνεχώς, απειλώντας για τα «εντέλλεσθε» και αυτό να συνεχίζεται, οδηγώντας την όλη κατάσταση σε μια γελοιότητα που προκαλεί το κοινό αίσθημα….

Οι δομές Υγείας στην Ηλεία και η κατάσταση στο Νοσοκομείο Αμαλιά-δας δεν προσφέρονται για μικροπολιτική και τακτικές εντυπωσιασμού. Θα πρέπει να κατανοήσουν όλοι, ότι παρά τις φιλότιμες προσπάθειες που καταβάλλονται, το Γ.Ν. Αμαλιάδος δεν θα κλείσει. Θεωρώ αδιανόητο, η κυβέρνηση και η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, να προβείς ε οποιασδήποτε μορφής αλλαγή λειτουργίας του Γ.Ν. Αμαλιάδας.

 

ΚΕΝΤΡΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΙΔΙΩΤΗΣ ;

Σ’ αυτό που απαιτείται διερεύνηση και εξέταση, είναι εάν πράγματι ισχύει ότι έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των… συζητήσεων, η περίπτωση μετατροπής του Γ.Ν. Αμαλιάδας σε Κέντρο Υγείας, όπου εν συνεχεία, μέσω του Δήμου Ήλιδας, θα δούμε τη μορφή ΣΔΙΤ, με τη συμμετοχή επιχειρηματία.

Θεωρώ ότι, σ’ αυτήν την περίπτωση, ο Δήμαρχος κ. Λυμπέρης έχει πλήρη ενημέρωση και πιστεύω ότι δεν θα δεχτεί ποτέ τέτοια κατάσταση, καθώς εάν το συζητάει, τότε είναι φανερό ότι ήδη συμμετέχει σε τεραστίων διαστάσεων σκευωρία, ως προς την επάνδρωση και εύρυθμη λειτουργία του Γ.Ν. Αμαλιάδας, εις βάρος των πολιτών.

Περιμένω λοιπόν από το Δήμαρχο κ. Λυμπέρη να προβεί σε δημόσια δέσμευσή του, ότι δεν τίθεται τέτοιο θέμα.

 

 

ΚΑΙ ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Αλλά και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ (2015-2019), τί ακριβώς προσέφερε και δεν γνωρίζουμε, πέραν των παραστάσεων που δόθηκαν στα δήθεν… πράγματι εγκαίνια που έγιναν για τη λειτουργία της Νέας Πτέρυγας του Νοσοκομείου, παραμονές των Δημοτικών Εκλογών του 2014, από Βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ τότε; Απολύτως τίποτα!!! Αντιθέτως, το Γ.Ν. Αμαλιάδας, επί ΣΥΡΙΖΑ, 2015-2019, ήταν στην τακτική του «λειτουργεί και δεν λειτουργεί» και στο Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας συνεδριάζαμε σχετικά χωρίς αντίκρισμα για τη διάσωση και επάνδρωσή του Όσον αφορά τη λειτουργία της Νέας Πτέρυγας, ούτε λόγος επί πέντε ολόκληρα χρόνια!!!

Και σε όλο αυτό, ζούμε και το εξής, άξιον απορίας και προβληματισμού: Από τη μια πλευρά, ξέρω πρόσωπα που δηλώνουν ότι δεν υπάρχει λύση για το Γ.Ν. Αμαλιάδας και από την άλλη τα βλέπω με έντονη δράση στη δημιουργία του «ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΦΙΛΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΑΜΑΛΙΑΔΑΣ (ΣΦΙΝΑ)», που προχωράει σε οργάνωση μελών, αλλά και συγκέντρωση χρημάτων. Για ποιο σκοπό, αναρωτιέμαι… Και τι εκπροσωπεί ο «Σύλλογος» και ποια η δράση του απέναντι στο πρόβλημα με το Γ.Ν. Αμαλιάδας σήμερα; Αναρωτιέμαι, όπως και κάθε πολίτης, με καλοπροαίρετη διάθεση.

 

ΕΞΑΓΓΕΛΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ …ΤΙΠΟΤΑ !!

Ο Δήμαρχος Ήλιδας είναι ήδη υπόλογος για τις προεκλογικές του εξαγγελίες χωρίς αντίκρισμα, που θα έκανε το Νοσοκομείο πρότυπο, με εφημερίες κλπ., όσο και για την πλήρη πολιτική του ανεπάρκεια, όπως αποδείχθηκε, στα κρίσιμα ζητήματα που αφορούν το Δήμο μας. Όσο μακριά κι αν πας, όσος χρόνος κι αν περάσει, τίποτε δεν μένει στο σκοτάδι, κύριε Δήμαρχε…

Οι κρίσεις πάντα γεννούν ευκαιρίες και θα περιμέναμε ο Δήμαρχος να αξιοποιήσει στο έπακρον αυτή τη συγκυρία, ώστε να πετύχει την στήριξη και επάνδρωση του Γ.Ν. Αμαλιάδας. Απεναντίας, δυστυχώς, βλέπουμε, πέραν των παραστάσεων εντυπωσιασμού και κοροϊδίας προς τους πολίτες, ένα τίποτα. Ακόμη και γι’ αυτό που είχε πάντα σημαία του, απέτυχε και βρέθηκε ελλιπής. Αν δεν μπορείς να αξιοποιήσεις ευκαιρίες σε συγκυρίες για να πετύχεις και να είχες σήμερα ήδη στελεχώσει το Νοσοκομείο σου, τότε δεν μπορείς τίποτα πλέον.

 

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΕΚΤΟΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ …

Παρακολούθησα με προσοχή τα λεγόμενα στην τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Ήλιδας και του Δημάρχου Πύργου, μια τηλεδιάσκεψη που «τσιμπιέσαι» να δεις αν είσαι ζωντανός, μ’ αυτά που ελέχθησαν, όπου διαγράφεται το παρελθόν και ξαφνικά οι ευθύνες επιρρίπτονται σε οτιδήποτε «άγνωστο» και στο σύνηθες αόρατο πολιτικό σύστημα, από δύο πολιτικά πρόσωπα δεκαετιών στην κεντρική πολιτική σκηνή της Ηλείας, με θεσμικό ρόλο δεκαετιών και θέσεις ευθύνης.

Προσωπικά, ως δημότης του Δήμου Ήλιδας, πολίτης της Ηλείας, με ενδιαφέρον για τον τόπο μου και αγάπη, με αγανάκτηση για όσα βλέπω και βιώνω στον τόπο μου και το Δήμο Ήλιδας όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και ελπίδα και αισιοδοξία για το μέλλον, εγώ που σίγουρα δεν ήμουν ποτέ ούτε πολιτικός, ούτε και πολιτευτής, όπως κάποιοι θέλουν να μου θέσουν την ταμπέλα, αλλά ούτε και θεσμικός, είμαι όμως αυτός που είμαι, με προκαλούν να επισημάνω και να καυτηριάσω τα όσα άκουσα σ’αυτήν την τηλεδιάσκεψη, κυρίως από την πλευρά του Δημάρχου Ήλιδας, κ. Λυμπέρη.

 

Τώρα διαπιστώσατε, μετά από δεκαετίες, ότι ο Γ.Ν. Αμαλιάδος αποτελεί βασικό «γρανάζι» στον τομέα της Υγείας στην Ηλεία και δεν θα πρέπει, σε καμία περίπτωση, να διαταραχθεί η λειτουργία του, κύριοι Δήμαρχοι ;

 

«Κάλιο αργά, παρά ποτέ», θα πω και το εύχομαι, διότι προσωπικά δεν μπορώ να διανοηθώ αυτό που επί σειρά ετών καλλιεργείται με τον «τοπικισμό» μεταξύ Πύργου και Αμαλιάδας. Ελπίζω να είναι σοβαρό και όχι άλλη μια φωτοβολίδας σας, κύριοι. Γιατί και στον «λαϊκισμό» –χωρίς παρεξή-γηση– είστε ολυμπιονίκες!

 

Η Ιατρική είναι πρόληψη και προσωπικά υποκλίνομαι. Ως ιατρός κ. Δήμαρχε, κ. Λυμπέρη, επί 20 χρόνια που είστε Δήμαρχος στο Δήμο μας, αλλά και ιατρός στο Νοσοκομείο μας, γιατί αποτύχατε στην πρόληψη, για να μη φτάσει το Νοσοκομείο μας και Νοσοκομείο σας σ’ αυτήν την κατάσταση σήμερα, και ο ίδιος να παραδέχεστε και να λέτε για όλα ότι τελικά «είναι ένας αχταρμάς» στην Ηλεία; Και ποιος φέρει την ευθύνη. Εμείς οι πολίτες, σίγουρα όχι! Εσείς τελικά φέρετε ή όχι την ευθύνη; Πρέπει να υπάρξει δημόσια απάντηση και παραδοχή επιτέλους!

 

ΚΑΙ ΤΙ ΛΟΙΠΟΝ ΚΑΝΑΤΕ ΜΕ ΤΗ ΝΕΑ ΠΤΕΡΥΓΑ ;

 

Προσωπικά διαφωνώ κάθετα, η Τοπική Αυτοδιοίκηση να εμπλακεί στο Σύστημα Υγείας, Πέραν αυτού όμως, επειδή αναφέρατε και ισχύει απολύτως ότι «Ο Καλλικράτης δίνει στους Δήμους τις δομές πρωτοβάθμιας περίθαλψης, αλλά δυστυχώς ο Νόμος δεν έχει εφαρμοστεί», θα σας πω ότι ευτυχώς που δεν έχει εφαρμοσθεί. Και ως παράδειγμα φωτεινό, θα σας αναφέρω ότι εσείς, ως Δήμαρχος, το 2004 σας δόθηκε η ευκαιρία να πάρετε από το Υπουρ-γείο Υγείας και με την απλόχερη στήριξη του τότε Υπουργού Υγείας κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, συμπατριώτη μας, τη χρηματοδότηση ύψους 4,5 εκατομμυρίων ευρώ για την κατασκευή της νέας πτέρυγας και πετύχατε τότε, αρμόδιος φορέας υλοποίησης του έργου να είναι η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Αμαλιάδας, όπου Αντιδήμαρχος ήταν ο κ. Χριστοδουλόπουλος. Δεν κατορθώσατε από τότε, το 2004, έως και σήμερα, το 2020, που είστε Δήμαρχος εσείς στο Δήμο και την πενταετία 2014-2019 ο κ. Χριστοδουλόπου-λος, να φτιάξετε και να παραδώσετε στους πολίτες ούτε και αυτό το έργο. Αλλά μετά από 16 χρόνια και πάλι να έρθει ο Περιφερειάρχης μας κ. Φαρμάκης, και να πάρετε το καλοκαίρι του 2020 επιπλέον 240.000 από την Περιφέρεια, για να περατώσετε τα έργα της σύνδεσης και να λειτουργήσει η νέα πτέρυγα. Και η νέα πτέρυγα, δυστυχώς, σήμερα και πάλι παραμένει κλειστή. Τι σας κάνει να πιστεύετε ότι θα πετύχετε περαιτέρω, για όφελος των πολιτών, αφού ακόμη και σ’ αυτό αξιολογηθήκατε και κριθήκατε ελλιπής; Και τόσα χρήματα που πήγαν τελικά αφού νέα πτέρυγα δεν έχουμε;

 

Στον Δήμο Ήλιδας υπάρχει πολύς πόνος που έρχεται από το παρελθόν μας, δυσκολεύει την καθημερινότητά μας και το επίπεδο διαβίωσής μας και πλέον το ποτήρι ξεχείλισε από αγανάκτηση, λέγοντας φτάνει πια στην κοροϊδία! Θέλουμε αλήθεια και αλλαγή σελίδας!!!

 

 

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Λυμπέρης: Απειλεί να αφήσει τους δύο δήμους του Κάμπου… χωρίς νερό!

Την πολιτική του «για όλα φταίνε οι άλλοι» συνέχισε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το …

Η Δημοκρατία έχει καταντήσει Ασυδοσία – Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί!

Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί! Απ’ όλα είχε το αστυνομικό δελτίο αυτές τις ημέρες. Από επιθέσεις και ληστείες …

Κατέρρευσε… ο μοναδικός παθολόγος του νομού! – Έψαχναν να βρούνε παθολόγο!

Και να που αυτό που φοβόταν και το είχε επισημάνει το «Ilia.news» από την κορύφωση της πανδημίας του COVID, έγινε …

Το Σ.Τ.Ε. «ξηλώνει» τις Επιτροπές των δήμων!

Η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας έκρινε ότι είναι συνταγματικές οι νομοθετικές διατάξεις με τις οποίες θεσπίσθηκαν αλλαγές στον τρόπο …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων