OIKONOMIA ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δημήτρης Κωνσταντόπουλος: Σπουδαία πρωτοβουλία για την ανάδειξη του Νομού Ηλείας


Η επιλογή μιας ομιλίας με αναπτυξιακό χαραχτήρα, αναδεικνύει και το εύρος της πολιτικής σκέψης του Δημήτρη Κωνσταντόπουλου, ο οποίος απεχθάνεται τις στείρες αντιπαραθέσεις και επικεντρώνεται σε ουσιαστικές προτάσεις για το καλό της περιοχής μας. Πέρα από τη πολιτική σημασία που θα έχουν οι θέσεις και οι προτάσεις του κ. Κωνσταντόπουλου, θα εμπλουτιστούν και από τις τοποθετήσεις και άλλων ειδικών σε τομείς που ο Νομός μας έχει ανάγκη. Η αναπτυξιακή προοπτική, η βιώσιμη κοινωνική πολιτική και ο σεβασμός- προστασία των ανθρωπογενών και φυσικών πόρων, είναι οι βασικοί άξονες πάνω στους οποίους θα στηριχθεί η νέα, η φρέσκια οπτική ενός ανθρώπου που έχει προτάσεις και ξέρει να μάχεται για αυτές.

Σε δήλωση του σχετικά με τη σκοπό της εκδήλωσης που διοργανώνει ο κύριος Κωνσταντόπουλος μεταξύ άλλων τόνισε:

«Οι δυνατότητες και οι προοπτικές ανάπτυξης του Νομού Ηλείας είναι αναμφισβήτητα τεράστιες. Τεράστιες αλλά και ανεκμετάλλευτες. Βραχυπρόθεσμες λύσεις και κοντόφθαλμες πολιτικές επί σειρά ετών κρατούν τον νομό μας «εγκλωβισμένο» στη στασιμότητα και την αδράνεια. Ως πότε;

Ως ενεργός πολίτης -πρώτα από όλα-με θλίβει βαθιά η κατάσταση που επικρατεί στο νομό μας και με έχει ωθήσει την τελευταία δεκαετία, κυρίως, να δραστηριοποιούμαι έντονα συμβάλλοντας σε δράσεις κοινωνικού χαρακτήρα και έργα κοινωφελούς σκοπού, αλλά και στην ενασχόληση με την τοπική αυτοδιοίκηση στην Ηλεία. Η ανησυχητική αυτή εικόνα του τόπου μας με ωθεί σήμερα να ενεργοποιηθώ ακόμη πιο δυναμικά και να συμβάλλωτα μέγιστα δυνατά στην αλλαγή σελίδας που χρειάζεται ο τόπος μας άμεσα. Η εικόνα αυτή είμαι σίγουρος πως ανησυχεί το ίδιο και όλους τους Ηλείους συμπολίτες μου.

Γι’ αυτό σας προσκαλώ να μοιραστούμε και να ανταλλάξουμε σκέψεις, προβληματισμούς και προτάσεις στην ομιλία μου με θέμα: «Ηλεία:παρελθόν-παρόν- μέλλον», που θα λάβει χώρα την Τετάρτη 25 Ιουλίου 2018 και ώρα 19:30 στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο  (κτίριο Δημαρχείου- Αμαλιάδα).

Σας περιμένω όλους εκεί. Συμμάχους στην αλλαγή που όλοι θέλουμε να δούμε στον Νομό μας».

Τη συζήτησή θα πλαισιώσουν με τοποθετήσεις τους οι :

  • Πατούλης Γιώργος, Πρόεδρος Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών
  • Καράμπελας Αλέξης, καθηγητής πυρηνικής μηχανολογίας:
  • Σούλης Χρήστος, Οικονομολόγος-Πολιτικός Επιστήμων, Πρόεδρος ΑHEPA (HJ-2)
  • Βασιλόπουλος Θεόδωρος, Πρόεδρος Πανελλήνιας Ένωσης Νέων Αγροτών- Τεχνολόγος Γεωπόνος με ειδίκευση στην Βιολογική Καλλιέργεια
  • Αναγνωστόπουλος Κωνσταντίνος, Υπεύθυνος Παραγωγικών Τάξεων και Τομεάρχης Αγροτικών Θεμάτων ΝΟΔΕ Ηλείας

** Ο κ. Κωνσταντόπουλος Δημήτρης είναι εν αποστρατεία Αξιωματικός της Πολεμικής Αεροπορίας, κάτοχος πτυχίου Δημόσιας Διοίκησης Παντείου Πανεπιστημίου, κάτοχος μεταπτυχιακού τίτλου Τοπικής και Περιφερειακής Ανάπτυξης. Υπήρξε υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Νέας Σμύρνης και Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Νέας Σμύρνης ενώ σήμερα είναι Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Ήλιδας. Έχει αναπτύξει έντονη κοινωνική δράση, έχει συνεργαστεί πολλάκις με την Εκκλησία όπως και με την Ιερά Μητρόπολη Ηλείας, στηρίζοντας το έργο της επί σειρά ετών. Σήμερα εργάζεται ως οικονομοτεχνικός Σύμβουλος επιχειρήσεων- επενδύσεων.