• ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:Η τραγική εικόνα ενός Δήμου που καταρρέει και ζητά αντίδραση!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:Η τραγική εικόνα ενός Δήμου που καταρρέει και ζητά αντίδραση!

ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ… «ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

Η τραγική εικόνα ενός Δήμου που καταρρέει και ζητά αντίδραση!

*«Όταν οι λέξεις σου διαφέρουν από τις πράξεις σου, ο λόγος σου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ».

«Το τρελό… χρήμα που δαπανάται και η πραγματικότητα που σε εξοργίζει!!!».

«Το κέντρο μιας πόλης είναι η φωτογραφία του Δήμου… Αλλά το κέντρο της Αμαλιάδας με την τσιμεντοποίηση που έχει υποστεί, το κυκλοφοριακό έμφραγμα, την «ασφυξία» στην κίνηση, όπως και την ρύπανσή του, πραγματικά άχρωμο και άτονο μόνο δυσφορία και απέχθεια μπορεί να προκαλεί στον καθένα που το αντικρίζει.

Έτσι, δυστυχώς, το έχετε καταντήσει κ. Δήμαρχε Γιάννη Λυμπέρη, και αξιότιμοι Κύριοι που τον πλαισιώνετε στη Δημ. Αρχή.

Προεκλογικά μόνο, λόγια, υποσχέσεις και ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις το 2019. Έτσι αφού πολλοί βρέθηκαν με εκατοντάδες ψήφους που εξασφάλισαν από τέτοια τακτική, «καβάλησαν το καλάμι» τους αλλαζονείας χωρίς σήμερα πραγματικά να ενδιαφέρονται ή τουλάχιστον να περιμένουν να ακούσουν!..

Σας ερωτώ λοιπόν Κύριοι της Δημοτικής Αρχής απευθυνόμενος σε εσάς ως πολίτης του Δήμου Ήλιδας: Τι έχετε πραγματικά να επιδείξετε στον πολίτη, ή τον επισκέπτη που θα έρθει αι θα περάσει από το κέντρο της Αμαλιάδας; Τι αλήθεια μπορεί να δει ή να… θαυμάσει κάποιος από το κέντρο της πόλης;

Γιατί Κύριοι προκαλείτε με την αδιαφορία και την ανυπαρξία έργου σας, εξευτελισμό στην πόλη και τον Δήμο με αυτή την αποτροπιαστική εικόνα που έχετε δημιουργήσει;

Εμφανίζεσθε επιπροσθέτως και με θράσος να συζητάτε ή να προτείνετε αλλαγή στην ονομασία από Δήμος Ήλιδας, σε Δήμος Αμαλιάδας – Ήλιδας. Δηλαδή – όπως ήδη σας έχω πει – σας φτάσει το γεγονός ότι ως Δήμος Ήλιδας δεν τον ξέρουν, αλλά ως Δήμο Αμαλιάδας – Ήλιδας θα τον μάθουν!..

 

ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ…ΔΗΘΕΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ

 

Σχεδιάστηκε να γίνει με υψηλές προδιαγραφές για την ανάπλαση και βιοκλιματική αναβάθμιση επίσης του κέντρου της Αμαλιάδας, με… «τρελό» προϋπολογισμό, ύψους 4.773.183,42 ευρώ (!).

Έργο που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής και από Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007- 2013 με χρόνο περαίωσης, διάρκειας δέκα (10) μηνών. Αφορούσε δε, την αναβάθμιση του κέντρου σε μια έκταση 25 στρεμμάτων από το Πάρκο Μπελογιάννη έως το Πάρκο ΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένη της πλατείας Δημαρχείου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα άλλαζε και το μικροκλίμα της πόλης, κατά 2,5 βαθμούς.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε ακόμη, τη φύτευση 500 μεγάλων δέντρων, 2.500 φυτών και θάμνων σε όλο το κέντρο της πόλης από την οδό Δεληγιάννη, το πάρκο Μπελογιάννη μέχρι τη Ρήγα Φεραίου και μέχρι τις γραμμές του ΟΣΕ και από τις γραμμές του ΟΣΕ μέχρι την οδό Φιλικής Εταιρείας, μπροστά στο Δημαρχείο και μέχρι την Καλαβρύτων.

 

ΤΟ… ΔΙΔΥΜΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩ!

Συνυπεύθυνος για το παραπάνω έργο σε όλη του τη διάσταση ποιός άλλος; Και πάλι ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Την 27/08/2021 υπεγράφη από τον απερχόμνενο Δήμαρχο τότε, τον κ. Λυμπέρη και τον εκπρόσωπο της Εργοληπτικής Εταιρείας, η σύμβαση ανάθεσης εκτέλεσης του έργου, βιοκλιματικής αναβάθμισης του κέντρου Αμαλιάδας.

Η υπογραφή όμως κ. Λυμπέρη, συνέπεσε με την παράδοση – παραλαβή του Δήμου στο νέο Δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος και ήταν παρών.

Τέτοια… «τρεμούρα» λοιπόν, να προλάβει ο κ. Λυμπέρης τις υπογραφές στο… «παρά πέντε»; Αλλά και ο κ. Χριστοδουλόπουλος, νέος Δήμαρχος τότε, «άκρα του τάφου σιωπή…».

 

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ;

Τον Δεκέμβριο του 2018 στη συνεδρίαση τότε  του Δημοτικού Συμβουλίου είχα παρέμβει προσωπικά ζητώντας από τον Δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο – εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά μου και τον αποτροπιασμό μου για το κατάντημα του κέντρου της Αμαλιάδας – να απαντήσει αν το έργο είχε παραδοθεί. Και, η απάντησή του, ήταν ότι, ναι, το έργο είχε παραδοθεί!!

Αναρωτιέμαι όμως ακόμη και σήμερα: Είναι έργο αυτό που βλέπουμε με κόστος 4.773.183,42 ευρώ;;

Ποιός έχει βάλει υπογραφή και παρέλαβε ένα τέτοιο έργο;

Ανταποικρίνονται άραγε τα σχέδια, και οι μελέτες, σε αυτό το… έκτρωμα που ουσιαστικά διέλυσε το κέντρο της πόλης; Που είναι τα 500 μεγάλα δέντρα που προβλεπόνταν; Και που πήγανε τα 2.500 φυτά και οι θάμνοι;

Αντί όλων αυτών, η εικόνα που αντικρίζουμε όλοι οι πολίτες είναι κακόγουστη και ντροπιαστική. Και ποιός δεν την έχει σχολιάσει αρνητικά; Και ποιόν δεν έχει εκνευρίσει; Και όμως θα έπρεπε να ήταν χώρος ηρεμίας, περιπάτου και φιλόξενης περιβαλλοντικά ατμόσφαιρας…

 

ΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙ «ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ…»

Στις 12-12-2013: Όπως το συνηθίζει ακολουθώντας τη συγκρεκριμένη πολιτική τακτική ετών, ο Γιάννης Λυμπέρης είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που υποτίθεται κανείς, εντάσσοντας στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2» με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας και 250.000 ευρώ στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο. Είχε μάλιστα τονίσει: «Μετά τον σεισμό του 2008 και τα προβλήματα που προέκυψαν, όπως στο Δημαρχείο, έπρεπε να δρομολογηθούν παρεμβάσεις για τις απαραίτητες αποκαταστάσεις… Θέλουμε αφού πετύχουμε τη βιοκλιματική προσαρμογή στα δύο ιστορικά κτίρια, το Λαζαράκειο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη να τα αποδώσουμε στους πολίτες με μια ευπρεπή εικόνα…».

 

Και σήμερα, το 2021:

Ιδού νυν και πρώην Δήμαρχε Γιάννη Λυμπέρη και Χρήστο Χριστοδουλόπουλε, καθώς και σεβαστοί Αντιδήμαρχοι που περάσατε όλα αυτά τα χρόνια από τον Δήμο Ήλιδας! Αλλά και οι σημερινοί στις ίδιες θέσεις που… «αυτοδοξάζουν» τον εαυτό τους. Να, πως έχετε καταντήσει το κέντρο της πόλης μας και την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη!..

Ντροπή να μην σας μένει πλέον ίχνος υπευθυνότητας και σεβασμό στον τόπο μας και απέναντι στους επισκέπτες που μας τιμούν και έρχονται στην πόλη μας. Μπροστά σε τέτοιες εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας τα λόγια περισσεύουν…

Έχετεε διαχειριστεί «τρελό χρήμα, εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Ήλιδας που αν αρχίσω και το καταγράφω, οι πολίτες θα… «τραβούν τα μαλλιά τους!».

Σίγουρα, το χρήμα αυτό, δεν ανταποκρίνεται διόλου στην πραγματικότητα έργων που βιώνουμε σήμερα στον ίδιο Δήμο.

Ελπίζω και προσδοκώ οι συμπολίτες μου να αναλογιστούν το μέλλον του τόπου μας, και το 2023 να μας δώσουν τη δύναμη να αναλάβουμε την ευθύνη της μεγάλης ανατροπής! Για να υπάρξει νοικοκύρεμα, να λειτουργήσει ο Δήμος με οργάνωση και να διευθετηθούν θέματα που… με την εικόνα τους και μόνο προκαλούν το κοινό αίσθημα…

Πάντα με σεβασμό θα καλώ καθημερινά όλες και όλους, κυρίως δε τη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ να συμπορευθούμε και ΜΑΖΙ να φέρουμε τη ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ στον Δήμο, σε πρόσωπα και νοοτροπίες αναδιατάσσοντας τις προτεραιότητες μας.

Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση και ευθύνη η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. Πράγματα που διευκολύνουν τη ζωή μας και δεν την επιφορτίζουν.

 

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ…

Και ενώ αντιμετωπίζουμε όλη αυτή την κατάσταση με τις εικόνες ντροπής στο κέντρο της πόλης, πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την δυσοσμία από ακαθάριστους κάδους απορριμμάτων!

Το εξωφρενικό μάλιστα είναι, ότι σπαταλήθηκαν χρήματα για να κατασκευασθούν υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων που όμως είναι εκτός λειτουργίας… Και αυτό διότι κ. Χριστοδουλόπουλε δεν είχες φροντίσει για κάτι τέτοιο ενώ και εσύ κ. Λυμπέρη αδιαφορείς προκλητικά να τους λειτουργήσεις.

Ο λόγος; Μα δεν έχετε φροντίσει καν για το μηχάνημα μέσω του οποίου θα συμβεί αυτό. Η εικόνα… χίλιες λέξεις!!

 

ΤΑΞΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Θεωρώ τέλος υποχρέωσή μου να αναφερθώ και να «καυτηριάσω» την απάνθρωπη συμπεριφορά σας απέναντι στους οδηγούς των ΤΑΞΙ.

Τους… «πετάξαμε» κυριολεκτικά στις δύο πλευρές του δήθεν βιοκλιματικού πάρκου χωρίς υποδομές! Ένα στέγαστρο για την προστασία και αναμονή τους κάτω από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες χειμώνα – καλοκαίρι. Τουλάχιστον ένα μικρό ενδιαφέρον.

Δεν είναι άνθρωποι άλλου Θεού αλλά συμπολίτες μας και ευσυνείδητοι επαγγελματίες που ασκούν κοινωνικό έργο. Δεν σας αγγίζει τίποτα λοιπόν πέρα από το προσωπικό σας συμφέρον;;

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Τις προεκλογικές συγκεντρώσεις άρχισε ο Φαρμάκης – Τρεις και ο Ναμπίλ

– Μια βραδιά στο Καπελέτο… Μια βραδιά στο Καπελέτο…Περίμεναν μεγαλύτερη διέλευση κόσμου αφού παίρνουν στις δημοσκοπήσεις 70% αλλά μάλλον παίρνουν …

Η Δημοκρατία έχει καταντήσει Ασυδοσία – Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί!

Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί! Απ’ όλα είχε το αστυνομικό δελτίο αυτές τις ημέρες. Από επιθέσεις και ληστείες …

Κατέρρευσε… ο μοναδικός παθολόγος του νομού! – Έψαχναν να βρούνε παθολόγο!

Και να που αυτό που φοβόταν και το είχε επισημάνει το «Ilia.news» από την κορύφωση της πανδημίας του COVID, έγινε …

Ξεκίνησε την προεκλογική «μπαρουφολογία» ο Λυμπέρης!

Και επισήμως ξεκίνησε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης τη νέα προεκλογική του εκστρατεία, κάτι που φάνηκε εξάλλου και από την …

Λυμπέρης: Απειλεί να αφήσει τους δύο δήμους του Κάμπου… χωρίς νερό!

Την πολιτική του «για όλα φταίνε οι άλλοι» συνέχισε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου το …

Έντονες αντιδράσεις Δημάρχου Πύργου για την Υγεία και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ηλεία

Έντονες αντιδράσεις Δημάρχου Πύργου για την Υγεία και την Τριτοβάθμια Εκπαίδευση στην Ηλεία   Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Τέρμα με τα λόμπι …

  • ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ
  • ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:Η τραγική εικόνα ενός Δήμου που καταρρέει και ζητά αντίδραση!

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ:Η τραγική εικόνα ενός Δήμου που καταρρέει και ζητά αντίδραση!

ΕΝΑ ΚΕΝΤΡΟ ΣΤΗΝ ΑΜΑΛΙΑΔΑ ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟ… «ΕΛΕΟΣ ΤΟΥ ΘΕΟΥ» ΣΕ ΑΠΟΛΥΤΗ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗ.

Η τραγική εικόνα ενός Δήμου που καταρρέει και ζητά αντίδραση!

*«Όταν οι λέξεις σου διαφέρουν από τις πράξεις σου, ο λόγος σου ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΞΙΑ».

«Το τρελό… χρήμα που δαπανάται και η πραγματικότητα που σε εξοργίζει!!!».

«Το κέντρο μιας πόλης είναι η φωτογραφία του Δήμου… Αλλά το κέντρο της Αμαλιάδας με την τσιμεντοποίηση που έχει υποστεί, το κυκλοφοριακό έμφραγμα, την «ασφυξία» στην κίνηση, όπως και την ρύπανσή του, πραγματικά άχρωμο και άτονο μόνο δυσφορία και απέχθεια μπορεί να προκαλεί στον καθένα που το αντικρίζει.

Έτσι, δυστυχώς, το έχετε καταντήσει κ. Δήμαρχε Γιάννη Λυμπέρη, και αξιότιμοι Κύριοι που τον πλαισιώνετε στη Δημ. Αρχή.

Προεκλογικά μόνο, λόγια, υποσχέσεις και ανεκπλήρωτες δεσμεύσεις το 2019. Έτσι αφού πολλοί βρέθηκαν με εκατοντάδες ψήφους που εξασφάλισαν από τέτοια τακτική, «καβάλησαν το καλάμι» τους αλλαζονείας χωρίς σήμερα πραγματικά να ενδιαφέρονται ή τουλάχιστον να περιμένουν να ακούσουν!..

Σας ερωτώ λοιπόν Κύριοι της Δημοτικής Αρχής απευθυνόμενος σε εσάς ως πολίτης του Δήμου Ήλιδας: Τι έχετε πραγματικά να επιδείξετε στον πολίτη, ή τον επισκέπτη που θα έρθει αι θα περάσει από το κέντρο της Αμαλιάδας; Τι αλήθεια μπορεί να δει ή να… θαυμάσει κάποιος από το κέντρο της πόλης;

Γιατί Κύριοι προκαλείτε με την αδιαφορία και την ανυπαρξία έργου σας, εξευτελισμό στην πόλη και τον Δήμο με αυτή την αποτροπιαστική εικόνα που έχετε δημιουργήσει;

Εμφανίζεσθε επιπροσθέτως και με θράσος να συζητάτε ή να προτείνετε αλλαγή στην ονομασία από Δήμος Ήλιδας, σε Δήμος Αμαλιάδας – Ήλιδας. Δηλαδή – όπως ήδη σας έχω πει – σας φτάσει το γεγονός ότι ως Δήμος Ήλιδας δεν τον ξέρουν, αλλά ως Δήμο Αμαλιάδας – Ήλιδας θα τον μάθουν!..

 

ΔΗΘΕΝ ΠΑΡΚΟ ΚΑΙ…ΔΗΘΕΝ ΒΙΟΚΛΙΜΑΤΙΚΟ

 

Σχεδιάστηκε να γίνει με υψηλές προδιαγραφές για την ανάπλαση και βιοκλιματική αναβάθμιση επίσης του κέντρου της Αμαλιάδας, με… «τρελό» προϋπολογισμό, ύψους 4.773.183,42 ευρώ (!).

Έργο που συγχρηματοδοτήθηκε από το Ταμείο Συνοχής και από Εθνικούς πόρους στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ 2007- 2013 με χρόνο περαίωσης, διάρκειας δέκα (10) μηνών. Αφορούσε δε, την αναβάθμιση του κέντρου σε μια έκταση 25 στρεμμάτων από το Πάρκο Μπελογιάννη έως το Πάρκο ΟΣΕ, συμπεριλαμβανομένη της πλατείας Δημαρχείου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις θα άλλαζε και το μικροκλίμα της πόλης, κατά 2,5 βαθμούς.

Ο σχεδιασμός προέβλεπε ακόμη, τη φύτευση 500 μεγάλων δέντρων, 2.500 φυτών και θάμνων σε όλο το κέντρο της πόλης από την οδό Δεληγιάννη, το πάρκο Μπελογιάννη μέχρι τη Ρήγα Φεραίου και μέχρι τις γραμμές του ΟΣΕ και από τις γραμμές του ΟΣΕ μέχρι την οδό Φιλικής Εταιρείας, μπροστά στο Δημαρχείο και μέχρι την Καλαβρύτων.

 

ΤΟ… ΔΙΔΥΜΟ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΔΩ!

Συνυπεύθυνος για το παραπάνω έργο σε όλη του τη διάσταση ποιός άλλος; Και πάλι ο πρώην Δήμαρχος Χρήστος Χριστοδουλόπουλος.

Την 27/08/2021 υπεγράφη από τον απερχόμνενο Δήμαρχο τότε, τον κ. Λυμπέρη και τον εκπρόσωπο της Εργοληπτικής Εταιρείας, η σύμβαση ανάθεσης εκτέλεσης του έργου, βιοκλιματικής αναβάθμισης του κέντρου Αμαλιάδας.

Η υπογραφή όμως κ. Λυμπέρη, συνέπεσε με την παράδοση – παραλαβή του Δήμου στο νέο Δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο, ο οποίος και ήταν παρών.

Τέτοια… «τρεμούρα» λοιπόν, να προλάβει ο κ. Λυμπέρης τις υπογραφές στο… «παρά πέντε»; Αλλά και ο κ. Χριστοδουλόπουλος, νέος Δήμαρχος τότε, «άκρα του τάφου σιωπή…».

 

ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΡΓΟ ΠΑΡΑΔΟΘΗΚΕ;

Τον Δεκέμβριο του 2018 στη συνεδρίαση τότε  του Δημοτικού Συμβουλίου είχα παρέμβει προσωπικά ζητώντας από τον Δήμαρχο Χρήστο Χριστοδουλόπουλο – εκφράζοντας τη δυσαρέσκειά μου και τον αποτροπιασμό μου για το κατάντημα του κέντρου της Αμαλιάδας – να απαντήσει αν το έργο είχε παραδοθεί. Και, η απάντησή του, ήταν ότι, ναι, το έργο είχε παραδοθεί!!

Αναρωτιέμαι όμως ακόμη και σήμερα: Είναι έργο αυτό που βλέπουμε με κόστος 4.773.183,42 ευρώ;;

Ποιός έχει βάλει υπογραφή και παρέλαβε ένα τέτοιο έργο;

Ανταποικρίνονται άραγε τα σχέδια, και οι μελέτες, σε αυτό το… έκτρωμα που ουσιαστικά διέλυσε το κέντρο της πόλης; Που είναι τα 500 μεγάλα δέντρα που προβλεπόνταν; Και που πήγανε τα 2.500 φυτά και οι θάμνοι;

Αντί όλων αυτών, η εικόνα που αντικρίζουμε όλοι οι πολίτες είναι κακόγουστη και ντροπιαστική. Και ποιός δεν την έχει σχολιάσει αρνητικά; Και ποιόν δεν έχει εκνευρίσει; Και όμως θα έπρεπε να ήταν χώρος ηρεμίας, περιπάτου και φιλόξενης περιβαλλοντικά ατμόσφαιρας…

 

ΤΙ ΛΕΓΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙ «ΚΑΤΑΦΕΡΑΤΕ…»

Στις 12-12-2013: Όπως το συνηθίζει ακολουθώντας τη συγκρεκριμένη πολιτική τακτική ετών, ο Γιάννης Λυμπέρης είχε παραχωρήσει συνέντευξη τύπου, αναφερόμενος στις παρεμβάσεις που υποτίθεται κανείς, εντάσσοντας στο πρόγραμμα «ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΩ 2» με προϋπολογισμό 250.000 ευρώ στην Παπαχριστοπούλειο Δημοτική Βιβλιοθήκη Αμαλιάδας και 250.000 ευρώ στο Λαζαράκειο Δημοτικό Μέγαρο. Είχε μάλιστα τονίσει: «Μετά τον σεισμό του 2008 και τα προβλήματα που προέκυψαν, όπως στο Δημαρχείο, έπρεπε να δρομολογηθούν παρεμβάσεις για τις απαραίτητες αποκαταστάσεις… Θέλουμε αφού πετύχουμε τη βιοκλιματική προσαρμογή στα δύο ιστορικά κτίρια, το Λαζαράκειο και τη Δημοτική Βιβλιοθήκη να τα αποδώσουμε στους πολίτες με μια ευπρεπή εικόνα…».

 

Και σήμερα, το 2021:

Ιδού νυν και πρώην Δήμαρχε Γιάννη Λυμπέρη και Χρήστο Χριστοδουλόπουλε, καθώς και σεβαστοί Αντιδήμαρχοι που περάσατε όλα αυτά τα χρόνια από τον Δήμο Ήλιδας! Αλλά και οι σημερινοί στις ίδιες θέσεις που… «αυτοδοξάζουν» τον εαυτό τους. Να, πως έχετε καταντήσει το κέντρο της πόλης μας και την Παπαχριστοπούλειο Βιβλιοθήκη!..

Ντροπή να μην σας μένει πλέον ίχνος υπευθυνότητας και σεβασμό στον τόπο μας και απέναντι στους επισκέπτες που μας τιμούν και έρχονται στην πόλη μας. Μπροστά σε τέτοιες εικόνες εγκατάλειψης και αδιαφορίας τα λόγια περισσεύουν…

Έχετεε διαχειριστεί «τρελό χρήμα, εκατομμυρίων ευρώ στον Δήμο Ήλιδας που αν αρχίσω και το καταγράφω, οι πολίτες θα… «τραβούν τα μαλλιά τους!».

Σίγουρα, το χρήμα αυτό, δεν ανταποκρίνεται διόλου στην πραγματικότητα έργων που βιώνουμε σήμερα στον ίδιο Δήμο.

Ελπίζω και προσδοκώ οι συμπολίτες μου να αναλογιστούν το μέλλον του τόπου μας, και το 2023 να μας δώσουν τη δύναμη να αναλάβουμε την ευθύνη της μεγάλης ανατροπής! Για να υπάρξει νοικοκύρεμα, να λειτουργήσει ο Δήμος με οργάνωση και να διευθετηθούν θέματα που… με την εικόνα τους και μόνο προκαλούν το κοινό αίσθημα…

Πάντα με σεβασμό θα καλώ καθημερινά όλες και όλους, κυρίως δε τη ΝΕΑ ΓΕΝΙΑ να συμπορευθούμε και ΜΑΖΙ να φέρουμε τη ΡΙΖΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ στον Δήμο, σε πρόσωπα και νοοτροπίες αναδιατάσσοντας τις προτεραιότητες μας.

Αποτελεί προσωπική μου δέσμευση και ευθύνη η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑ ΜΑΣ. Πράγματα που διευκολύνουν τη ζωή μας και δεν την επιφορτίζουν.

 

ΑΔΙΑΦΟΡΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΔΟΥΣ…

Και ενώ αντιμετωπίζουμε όλη αυτή την κατάσταση με τις εικόνες ντροπής στο κέντρο της πόλης, πρέπει να αντιμετωπίσουμε και την δυσοσμία από ακαθάριστους κάδους απορριμμάτων!

Το εξωφρενικό μάλιστα είναι, ότι σπαταλήθηκαν χρήματα για να κατασκευασθούν υπόγειοι κάδοι απορριμμάτων που όμως είναι εκτός λειτουργίας… Και αυτό διότι κ. Χριστοδουλόπουλε δεν είχες φροντίσει για κάτι τέτοιο ενώ και εσύ κ. Λυμπέρη αδιαφορείς προκλητικά να τους λειτουργήσεις.

Ο λόγος; Μα δεν έχετε φροντίσει καν για το μηχάνημα μέσω του οποίου θα συμβεί αυτό. Η εικόνα… χίλιες λέξεις!!

 

ΤΑΞΙ Ή ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΑΠΟΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ

Θεωρώ τέλος υποχρέωσή μου να αναφερθώ και να «καυτηριάσω» την απάνθρωπη συμπεριφορά σας απέναντι στους οδηγούς των ΤΑΞΙ.

Τους… «πετάξαμε» κυριολεκτικά στις δύο πλευρές του δήθεν βιοκλιματικού πάρκου χωρίς υποδομές! Ένα στέγαστρο για την προστασία και αναμονή τους κάτω από τις δύσκολες καιρικές συνθήκες χειμώνα – καλοκαίρι. Τουλάχιστον ένα μικρό ενδιαφέρον.

Δεν είναι άνθρωποι άλλου Θεού αλλά συμπολίτες μας και ευσυνείδητοι επαγγελματίες που ασκούν κοινωνικό έργο. Δεν σας αγγίζει τίποτα λοιπόν πέρα από το προσωπικό σας συμφέρον;;

Σημαντικές ειδήσεις στην Ηλεία

Τις προεκλογικές συγκεντρώσεις άρχισε ο Φαρμάκης – Τρεις και ο Ναμπίλ

– Μια βραδιά στο Καπελέτο… Μια βραδιά στο Καπελέτο…Περίμεναν μεγαλύτερη διέλευση κόσμου αφού παίρνουν στις δημοσκοπήσεις 70% αλλά μάλλον παίρνουν …

Η Δημοκρατία έχει καταντήσει Ασυδοσία – Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί!

Και η εγκληματικότητα στην Ηλεία… καλά κρατεί! Απ’ όλα είχε το αστυνομικό δελτίο αυτές τις ημέρες. Από επιθέσεις και ληστείες …

Κατέρρευσε… ο μοναδικός παθολόγος του νομού! – Έψαχναν να βρούνε παθολόγο!

Και να που αυτό που φοβόταν και το είχε επισημάνει το «Ilia.news» από την κορύφωση της πανδημίας του COVID, έγινε …

Ξεκίνησε την προεκλογική «μπαρουφολογία» ο Λυμπέρης!

Και επισήμως ξεκίνησε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης τη νέα προεκλογική του εκστρατεία, κάτι που φάνηκε εξάλλου και από την …

Δημοφιλείς ειδήσεις στην Ηλεία σήμερα
Ροή ειδήσεων