ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: Όταν κ.Δήμαρχε αποφασίζεις για εμάς, αλλά χωρίς εμάς…


ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ: KAI…«ΓΥΡΩ-ΓΥΡΩ ΟΛΟΙ» ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ ΠΑΡΚΙΝΚ!

Όταν κ.Δήμαρχε αποφασίζεις για εμάς, αλλά χωρίς εμάς…

ΟΙ ΑΠΙΣΤΕΥΤΕΣ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΠΩΣ Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ «ΧΡΕΩΚΟΠΗΣΕ» ΣΤΟΝ… «ΒΩΜΟ ΤΗΣ ΑΛΛΑΖΟΝΕΙΑΣ…»

«Η Aμαλιάδα σήμερα: Από πόλη της ελευθερίας με ανοικτούς δρόμους, άνετη διέλευση και πράσινο εντός του οικιστικού της χώρου γίνεται μια πόλη ολικής τσιμεντοποίησης, «ασφυξίας» εκνευρισμού και αγανάκτησης πολιτών, επαγγελματιών και των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Και αυτό για το οποίο όλη η Ελλάδα γνώριζε δηλ. «γειά σου Αμαλιάδα με τα ηλεκτρικά σου!..» δυστυχώς μετά τους αλαζονικούς χειρισμούς του Δημάρχου κ. Λυμπέρη, μπαίνει στην ιστορία ως μακρινή ανάμνηση που σίγουρα θα νοσταλγούμε…».

 

Την παραπάνω σκληρή δήλωση έκανε χθες ο υποψήφιος δήμαρχος Ηλιδας Δημήτρης Κωσταντόπουλος, ο οποίος είχε και προσφάτως κάνει μια μεγάλη και αποκαλυπτική παρέμβαση σε σχέση με τα έργα ανάπλασης σε κεντρικά σημεία της Αμαλιάδας.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος μιλώντας για… ευτράπελα που προκαλούν κοινό αίσθημα, περιορίζοντας την κίνηση στην πόλη επισήμανε χατακτηριστικά:

 

«Γίναμε μάρτυρες του αποτελέσματος με τις αστοχίες στην ανάπλαση της πλατείας Ηρώων και της πλατείας Δημοκρατίας, ενός έργου που βλέπουμε ακόμη να μην έχει περατωθεί… Σήμερα βιώνουμε μία άνευ προηγουμένου τσιμεντοποίηση και μια ανεξέλεγκτη πεζοδρόμηση στο κέντρο της Αμαλιάδας μας.

 

Μπροστά σε όλο αυτό βλέπουμε επίσης την ενοχική απουσία της αντιπολίτευσης, αλλά και μία… δήθεν παραίτηση του αρμοδίου αντιδημάρχου κ. Φουντά χωρίς αιτιολόγηση αλλά με ευχές για στήριξη του έργου της Δημοτικής  Αρχής και του σημερινού Αντιδημάρχου καθήκοντα του οποίου… όλως τυχαίως

(!) ασκεί ο ίδιος ο Δήμαρχος κ. Λυμπέρης…

 

ΑΓΑΝΑΚΤΗΣΗ στο «κόκκινο»

 

Έτσι λοιπόν στο βωμό μιας εμμονικής διαχείρησης εκατομμυρίων και της αλαζονίας της δημοτικής αρχής ζούμε μια πραγματική καταστροφή με τους δρόμους να γίνονται «μονοπάτια» και ο καθένας μας σε ρόλο «γύρω-γύρω όλοι» για να βρούμε μια θέση πάρκινκ αν είμαστε τυχεροί!  Και φυσικά με την αγανάκτηση καθημερινά πλέον στο «κόκκινο…»

 

Χωρίς περιφερειακές οδούς, χωρίς κυκλοφοριακή ρύθμιση, χωρίς εκτάσεις για την προσωρινή στάθμευση και εν τέλει χωρίς την πρόσβαση που απαιτείται για το κέντρο της πόλης. Και ταυτόχρονα χωρίς συγκεκριμένο σχέδιο για κατασκευή σε ράμπες που θα μπορούσαν να εξυπηρετήσουν τα άτομα με κινητικά προβλήματα κλπ.

Σημειώνω μάλιστα εδώ ότι πρόκειται για ένα έργο συνολικού προϋπολογισμού 2.396.000 ευρώ που εκτός από τις πλατείες Ηρώων και Δημοκρατίας, περιλαμβάνει ακόμη το ιστορικό κέντρο της Αμαλιάδας, από Μουσείο Μπελογιάννη μέσω των οδών Ερμού,  Ολυμπίας και επιπροσθέτως την οδό Αντωνίου Πετραλιά μέχρι τον πολυχώρο πολιτισμού και από εκεί την οδό Σμύρνης που φθάνει στο άλλο τμήμα της ανάπλασης.

Πρόκειται δηλαδή για ένα έργο που χρειάζεται να αντιμετωπισθεί με ιδιαίτερη προσοχή για τις ανάλογες μελέτες και το οποίο σε καμία περίπτωση δεν επιτρέπει προχειρότητες και πειραματισμούς».

 

ΜΗΝ ΚΑΤΑΣΤΡΕΦΕΤΕ ΑΛΛΟ ΤΗΝ ΠΟΛΗ…

 

Με αφορμή τα παραπάνω, καλώ τον Δήμαρχο Γιάννη Λυμπέρη και το σύνολο της Δημοτικής Αρχής να αναλογιστούν την ιστορία της πόλης μας και να αντιληφθούν την… μελλοντική καταστροφή που κτίζουν!

Σταματείστε όσο είναι καιρός γιατί δεν θα μπορέσετε στο μέλλον να διορθώσετε τις παλινωδίες με αυτές τις αστοχίες του παρόντος.

 

Και να μην ξεχνούν

« Όσο μακριά και αν πας, όσος χρόνος και αν περάσει τίποτα δεν μένει στο σκοτάδι!..».

 

Και κάτι ακόμη: Στο μέλλον αυτό, θα κοιτάζετε εσείς οι ίδιοι το παρελθόν σας και θα θλίβεστε για τις οδυνηρές πράξεις σας. Και αυτό θα το «κουβαλάτε» επάνω σας για όλη την υπόλοιπη ζωή σας, έχοντας κάνει όμως τη δική μας ακόμη πιο δύσκολη…