Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
20.2 C
Pýrgos

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Νέο απορριμματοφόρο στο στόλο της Καθαριότητας του Δήμου Πύργου

spot_img

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Έχουμε κάνει αρκετά βήματα στο χώρο της καθαριότητας»

Με ένα ολοκαίνουργιο απορριμματοφόρο, σύγχρονης τεχνολογίας εμπλουτίζεται ο όρχος οχημάτων του Δήμου Πύργου. Το νέο μηχάνημα θα κάνει την εμφάνισή του τις επόμενες ημέρες στους δρόμους της πόλης κι έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των προηγούμενων απορριμματοφόρων που απέκτησε ο δήμος Πύργου.

Στο χώρο του παλιού Νοσοκομείου, βρέθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης (3/3/2022) ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος για την παραλαβή του οχήματος, η χρηματοδότηση του οποίου εξασφαλίστηκε μέσω του προγράμματος «ΦΙΛΟΔΗΜΟΣ ΙΙ». Μαζί του ο αντιδήμαρχος Καθαριότητας Παναγιώτης Φραγκαντώνης, ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού κι υπεύθυνος του όρχου Γιάννης Σπηλιωτόπουλος και ο άμισθος σύμβουλος σε θέματα καλής λειτουργίας των οχημάτων, Σπύρος Βενιζέλος.

  • «Αυξάνουμε διαρκώς τον εξοπλισμό μας στο χώρο της καθαριότητας. Ήδη έχουμε αποκτήσει τρία απορριμματοφόρα και τώρα παραλαμβάνουμε ένα ολοκαίνουργιο με δυνατότητα να μεταφέρει έως και 16 τόνους στερεά απορρίμματα. Επίσης το τελευταίο διάστημα τοποθετούμε κάδους παντού δίνοντας προτεραιότητα στους κάδους ανακύκλωσης» δήλωσε ο δήμαρχος Πύργου.

Ο κ. Αντωνακόπουλος, αναφέρθηκε επίσης και στην παρέμβαση του Δήμου Πύργου στο ΦΟΔΣΑ όπου εξασφάλισε πλέον την μεταφορά κλαδεμάτων και αναφέρθηκε στη βελτίωση της συνολικής εικόνας του δήμου. «Έχουμε κάνει αρκετά βήματα στο χώρο της καθαριότητας. Παραλάβαμε ως γνωστόν βουνό σκουπιδιών στην πόλη καθώς και στα χωριά, τα οχήματα μονίμως στα συνεργεία και ελάχιστο προσωπικό. Και σήμερα έχουμε αυξήσει το στόλο με τέσσερα νέα αυτοκίνητα, έχουμε ήδη πάρει 300 κάδους και θα πάρουμε άλλους 450, προχωρούμε την ανακύκλωση, παίρνουμε προσωπικό μέσω προγραμμάτων, έχουμε καθαρίσει διάφορες εστίες…

Μπορούμε και θα κάνουμε και άλλα πράγματα στην καθαριότητα. Απλά σε μια διαδρομή βελτίωσης, θέλουμε πάντα τη σύγκριση με το παρελθόν και των σημερινών συνθηκών με 70% υποχρηματοδότηση των Δήμων και περιορισμού του ανθρώπινου δυναμικού λόγω covid», επεσήμανε.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα