Τετάρτη, 18 Μαΐου, 2022
22.8 C
Pýrgos

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ:Ολοκληρώθηκε η παιδιατρική εξέταση και εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ

spot_img

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η παιδιατρική εξέταση και ο εμβολιασμός παιδιών ΡΟΜΑ στις 28 Μαρτίου 2022 , ενώ πραγματοποιήθηκαν πάνω από ογδόντα εμβολιασμοί παιδιών εντός των καταυλισμών .

Η εν λόγω δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία με το πρόγραμμα «ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ», την 6η Υ.ΠΕ., την Περιφέρεια  Δυτικής  Ελλάδος, το  Κέντρο Κοινότητας Δήμου Πύργου με Παράρτημα ΡΟΜΑ, το Γ.Ν. Πύργου και τον  ΕΟΔΥ.

Όπως σημείωσε ο αντιδήμαρχος Υγείας Πρόνοιας και Αλληλεγγύης Ανδρέας Βγενόπουλος «Ο εμβολιασμός διασφαλίζει την ατομική προφύλαξη και συμβάλλει σημαντικά στη θωράκιση της Δημόσιας Υγείας. Ο Δήμος Πύργου και οι Κοινωνικές Υπηρεσίες βρίσκονται στο πλευρό των ευπαθών ομάδων συμβάλλοντας με δράσεις και ενημερωτικές εκστρατείες στην προστασία τους αλλά και την ευαισθητοποίηση όλων των συμπολιτών μας».

Τα εμβόλια που πραγματοποιήθηκαν είναι : Prevenar (Πνευμονιόκοκκου), MMR ( Ιλαράς, Ερυθράς , Παρωτίτιδας), Priorix ( Ιλαράς, Ερυθράς , Παρωτίτιδας), Vaqta (Hπατίτιδας A’), Vaxelis (Διφθερίτιδας, Τετάνου, Κοκκύτη, Ηπατίτιδας Β, Πολιομυελίτιδας και Αιμόφιλος),  Repevax (Διφθερίτιδας-Τετάνου-Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδας) και  Pentavac (Διφθερίτιδας-Τετάνου-Κοκκύτη-Πολιομυελίτιδας-Αιμόφυλος).

Στο χώρο υπήρξε και κλιμάκιο του  ΕΟΔΥ, όπου πραγματοποιούσε rapid test σε γονείς και παιδιά.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα