5 C
Pýrgos
Πέμπτη, 27 Ιανουαρίου, 2022

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Συνάντηση του Δημάρχου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου με τον Βουλευτή Ανδρέα Λοβέρδο

spot_img

Επίσκεψη στο Λάτσειο Δημοτικό Μέγαρο Πύργου πραγματοποίησε το πρωί της Τρίτης 17/8 ο Βουλευτής του ΚΙΝΑΛ (και τομεάρχης Εξωτερικών του κόμματος καθώς και μέλος του Εθνικού Συμβουλίου Εξωτερικής Πολιτικής) Ανδρέας Λοβέρδος.

Ο Δήμαρχος Παναγιώτης Αντωνακόπουλος που τον υποδέχτηκε, συζήτησε μαζί του για όλα τα θέματα της επικαιρότητας, με κορυφαίο βέβαια στην «ατζέντα» αυτή τις πρόσφατες καταστροφικές πυρκαγιές καθώς και την επόμενη μέρα για την περιοχή και τις ανάγκες της (ενώ σε μεγάλο μέρος της συζήτησης παραβρέθηκαν και αντιδήμαρχοι καθώς και συνεργάτες τομέων).

Όπως επεσήμανε μεταξύ άλλων: «Οι κάτοικοι των Κοινοτήτων παρέμειναν εκεί κι έδωσαν τεράστια μάχη με όλα τα σχετικά κάθε είδους χρήσιμα για την περίσταση, μηχανήματα που υπήρχαν διαθέσιμα, καταφέρνοντας να ανακόψουν τη φωτιά και να μη μπει στα χωριά. Με την υποστήριξη όσο ήταν εφικτό και των όποιων διαθέσιμων μέσων του Δήμου, διαμέσου της Πολιτικής Προστασίας, κάτι που έγινε και στις άλλες περιοχές κι έπαιξε ευτυχώς μεγάλο ρόλο.

Πλέον προέχει ώστε τα μέτρα στήριξης κι αποκατάστασης να είναι γενναία, να είναι αυτά που πρέπει στην αντιστοιχία μιας διαρκώς πληγείσας περιοχής, όπως δυστυχώς είμαστε εμείς κατά συρροή. Αυτοί που αποφασίζουν, δεν πρέπει να έχουν στενούς ορίζοντες και να μη νομίζουν ότι τα έργα αφορούν μόνο μια παρούσα πληθυσμιακή κατάσταση σε μια περιοχή. Το πλέγμα είναι πολύ ευρύτερο και μεγαλύτερο».

– Για την επίσκεψη του κ. Λοβέρδου και τη συνάντηση τους, ο κ. Αντωνακόπουλος τόνισε:

«Με χαρά υποδέχτηκα τον καλό φίλο από παλιά, Ανδρέα Λοβέρδο, με τον οποίο διαχρονικά, είχα άλλωστε συνεχή κι άριστη συνεργασία στο κοινό κοινοβουλευτικό διάστημα μας, σε όποιο πόστο κι αν είχε. Είναι ένα πολύ ικανός πολιτικός, πάντα κατανοητός σε αυτά που λέει – κι ο καθένας που τον ακούει είτε συμφωνεί μαζί του, είτε διαφωνεί, πάντα έχει καταλάβει τι λέει – που θα είναι χρήσιμο ακόμα και στην τόσο δύσκολη εποχή που διανύουμε, να έχει ένα ρόλο πιο δυναμικό. Πρέπει να καλύψουμε ελλείμματα σε διάφορους κρίσιμους τομείς, μεταξύ αυτών και στην αξιοκρατία, με αντικειμενικό βέβαια τρόπο κι όχι υποκειμενικά όπως μπορεί να την εννοεί ο καθένας. Και πρέπει να πολλαπλασιάσουμε το πλαίσιο συνεργασίας. Σε μια εποχή που τα μεγάλα ζητήματα μεγεθύνονται όλο και περισσότερο, σε μια εποχή που πλέον η Νότια Ευρώπη θυμίζει Αφρική στους δείκτες διαφόρων ειδών, κι επίσης σε μια εποχή που ακόμα και η κλιματική αλλαγή λειτουργεί δυσμενώς».

– Ο κ. Λοβέρδος με τη σειρά του, δήλωσε σχετικά:

«Μετά τα τόσο θερμά λόγια που είπε για μένα, τόσο με όρους ανθρώπινους όσο και πολιτικούς, ο διαχρονικός φίλος μου Τάκης – γιατί για μένα πάντα ήταν και θα είναι ο Τάκης, όπως και γι’ αυτόν εγώ ήμουν και θα είμαι ο Ανδρέας – τον ευχαριστώ και θέλω να σταθώ στο ότι όταν κάποιος με ακούει είμαι κατανοητός. Κάτι που πράγματι ισχύει και αυτό πάντα επιδιώκω, κι όντως ανεξάρτητα αν συμφωνεί ή διαφωνεί μαζί μου, αλλά πρώτα από όλα να έχει καταλάβει ο καθένας τι λέω.

Με την ευκαιρία της παρουσίας μου εδώ, σε μια εκ νέου δυστυχώς πυρόπληκτη περιοχή, θέλω να τονίσω πως τα αποκαΐδια δεν είναι χώρος αντιπαραθέσεων κι ούτε χώρος για συμπολιτεύσεις ή αντιπολιτεύσεις. Πρέπει να υπάρξει για τα θέματα αυτά εθνική πολιτική, με συγκεκριμένους άξονες που θα έχουν ως βάση τις πραγματικές ανάγκες. Π.χ. να προσλαμβάνεται το απαραίτητο προσωπικό με το βάρος στις επικίνδυνες περιοχές της χώρας – ξέρουμε ποιες είναι, άλλωστε είναι καταγεγραμμένες και γνωστές – κι όχι στην Αθήνα. Γνωρίζω καλά τις περιοχές της περιφέρειας και τις ανάγκες τους, όπως και την περιοχή εδώ, άλλωστε από την Αχαΐα και ξέρω καλά για τι μιλάω. Και πρέπει επίσης να πω πως από το 2008, ήδη μετά και τις καταστροφικές πυρκαγιές του 2007, είχαμε συζητήσει αλλά κι αποφασίσει στη Βουλή τι έπρεπε να γίνει και τι χρειαζόταν να διορθωθεί. Όμως αυτά δεν έγιναν, ούτε μετέπειτα, ούτε φέτος το καλοκαίρι παρότι και πάλι τους προηγούμενους μήνες είχαν εξαγγελθεί πολλά…».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα