Κυριακή, 22 Μαΐου, 2022
20.2 C
Pýrgos

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Τοποθετούνται οι νέοι πράσινοι κάδοι απορριμμάτων

spot_img

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος: «Να διαχειριστούμε με σεβασμό προς την πόλη και τους συμπολίτες τα απορρίμματά μας»

Ξεκίνησε η τοποθέτηση των νέων πράσινων κάδων απορριμμάτων από τον Δήμο Πύργου και την Υπηρεσία Καθαριότητας. Οι νέοι 300 κάδοι που προμηθεύτηκε και παρέλαβε πρόσφατα η υπηρεσία θα τοποθετηθούν σε σημεία της πόλης που χρήζουν άμεσης ανάγκης αλλά και σε τοπικές κοινότητες, αντικαθιστώντας και τους χαλασμένους.

Το πρωί της Δευτέρας (24/1) συνεργείο της υπηρεσίας καθαριότητας τοποθέτησε ήδη σε κεντρικό σημείο της πόλης πράσινους κάδους, παρουσία του δημάρχου Πύργου Παναγιώτη Αντωνακόπουλου και του αντιδημάρχου Καθαριότητας Παναγιώτη Φραγκαντώνη.

«Αναπτύσσεται σταδιακά ένα καλύτερο δίκτυο προσωρινής ρίψης στερεών απορριμμάτων. Έχουμε παραλάβει 300 πράσινους κάδους, χωρητικότητας 1100 λίτρων, που θα τοποθετηθούν στον αστικό χώρο της πόλης αλλά και στα χωριά. Θα ακολουθήσουν μπλε και καφέ κάδοι (κομποστοποίησης)» δηλώνει ο δήμαρχος Πύργου, και προτρέπει τους δημότες να συμβάλλουν όλοι στην προσπάθεια για έναν καθαρό δήμο. «Οφείλουμε όλοι μας να διαχειριστούμε με σεβασμό προς την πόλη και τους συμπολίτες μας τα απορρίμματά μας. Να είμαστε πολύ προσεκτικοί στο τι πετάμε μέσα και να λειτουργούμε προς όφελος του κοινωνικού συνόλου. Δυστυχώς υπάρχουν κι οι εξαιρέσεις – πιστεύω ότι είναι λίγοι – που ταλαιπωρούν τους πολλούς».

«Προτεραιότητα στην κοινωνία»

Με την ευκαιρία της τοποθέτησης των νέων κάδων, ο κ. Αντωνακόπουλος αναφέρθηκε επίσης στη διαχείριση των απορριμμάτων στην «Τριανταφυλλιά» και στο φλέγον ζήτημα της αύξησης του κόστους.

«Όπως είχα πει από την αρχή, όταν φέραμε τον κ. Γεωργόπουλο της εταιρείας «Μεσόγειος» που έχει το έργο στην Τριανταφυλλιά, πληρώνουμε τα πιο ακριβά απορρίμματα στη χώρα και γι’ αυτό ζητάμε επαναδιαπραγμάτευση. Συν του ότι φέτος μπαίνει και τέλος ταφής των 20 ευρώ ανά τόνο που πηγαίνει στο ΧΥΤΥ.

Το κόστος είναι δυσβάσταχτο. Εμείς δεν κάναμε αύξηση τελών όταν πάρα πολλοί άλλοι δήμοι το έπραξαν, και αυτό οφείλεται σε συνειδητή πολιτική της Δημοτικής Αρχής που έχει να κάνει με την κοινωνική πραγματικότητα. Δίνουμε προτεραιότητα στην κοινωνία, στην καθαριότητα και στον πολίτη που πληρώνει για την καθαριότητα.

Στείλαμε στο ΦΟΔΣΑ επιστολή και διαμαρτυρόμαστε γι’ αυτό, κι είπαμε ότι θα προκαλέσουμε συνεδριάσεις και αποφάσεις ανατροπής αυτού του «χαρατσιού» που επιβλήθηκε παρά τη διαφωνία της ΚΕΔΕ και βέβαια με τη διαφωνία της κοινωνίας και της τόσο δύσκολης οικονομικής πραγματικότητας».

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα