34.7 C
Pýrgos
Τετάρτη, 28 Ιουλίου, 2021

ΔΗΜΟΣ ΠΥΡΓΟΥ: Εκδήλωση στο Πάρκο του Αλφειού για την προστασία του περιβάλλοντος

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Παναγιώτης Αντωνακόπουλος “Οφείλουμε να δράσουμε ως ενεργοί άνθρωποι και όχι ως αδιάφορα άτομα’.

Στο Πάρκο  του Αλφειού, το “Πλατανόδασος” ολοκληρώθηκαν οι διήμερες δράσεις  του Δήμου Πύργου με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος. Σε αγαστή συνεργασία με τον φυσιολατρικό σύλλογο “Φίλοι λίμνης της Μουριάς και του Αλφειού” ο δήμαρχος Πύργου Παναγιώτης Αντωνακόπουλος,με τα μέλη του συλλόγου και τον Αντιδήμαρχο Πρασίνου Μαρίνη Αχτύπη- ο οποίος επιμελήθηκε την καλή εικόνα του Πάρκου- υποδέχτηκαν δεκάδες ενεργούς πολίτες, ξεναγήθηκαν στο χώρο και είχαν την ευκαιρία να στείλουν όλοι μαζί το πιο ηχηρό μήνυμα  για τη φροντίδα του περιβάλλοντος στις νυν αλλά και επόμενες γενιές.

Στόχος της εκδήλωσης ήταν να ευαισθητοποιηθούν οι πολίτες  σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος, καθώς και να αναδειχθεί ο φυσικός πλούτος και η ιστορία του Αλφειού ποταμού.

Κάτι που όπως υπογράμμισε  και στην ομιλία του ο κ. Αντωνακόπουλος είχε ξεκινήσει πριν δεκαετίες ο αείμνηστος Θοδωρής Δάββος που αποτέλεσε παράδειγμα για τις επόμενες γενιές.

“Συνεχίζουμε  την κίνηση που είχε ξεκινήσει δυναμικά ο φίλος μας, ο αείμνηστος Θοδωρής Δάββος. Ήταν περίπου το 1997 όταν μόνος του έσκαβε εδώ για να μπούνε οι πρώτες υποδομές. Και αυτό αποδεικνύει ότι ένας άνθρωπος ξεκινώντας μόνος του μπορεί να χαράξει “γραμμή”, να κάνει πράγματα και να ακολουθήσουν και άλλοι στον ίδιο δρόμο.  Και αυτός είναι ένας πολύ καλός δρόμος κοινωνικής δραστηριότητας”.

Ο δήμαρχος Πύργου αναφερόμενος στο σπάνιο οικοσύστημα του Αλφειού μίλησε για τις προγραμματισμένες δράσεις ανάδειξής του που θα υλοποιήσει ο Δήμος. “Με την καινούργια διοίκηση του συλλόγου “Φίλων Λίμνης Μουριάς και Αλφειού”, αλλά και με όλες τις συλλογικότητες που έχουν σχέση με την προστασία του περιβάλλοντος στην περιοχή μας, προγραμματίζουμε πολλές δράσεις και ήδη έχουμε διασφαλίσει τους πόρους. Το μεγάλο στοίχημα είναι να εκπονηθεί μια μελέτη προστασίας του Δέλτα του Αλφειού γιατί είναι ένα σπάνιο οικοσύστημα και δυστυχώς κινδυνεύει να μετατραπεί  σε πρόχειρο χώρο ογκωδών απορριμμάτων.

Αυτό το πάρκο είναι μια έξοδος της πόλης προς τη φύση. Ο Πύργος είναι παραθαλάσσια πόλη, αλλά δυστυχώς  έχει αντιμετωπιστεί από όλους τους διοικούντες τα τελευταία χρόνια ως μια “εσωτερική” ηπειρωτική  πόλη. Στόχος μας είναι να  αξιοποιήσουμε όλο το παραθαλάσσιο μέτωπο. Είναι πολύ καθοριστικό για την επιτυχία της προσπάθειας η παρουσία και το ενδιαφέρον των πολιτών, γιατί χωρίς τους πολίτες δεν γίνεται τίποτα. Και σήμερα αποδεικνύεται εμπράκτως ότι έχουμε κίνημα φίλων περιβάλλοντος στον Πύργο, ότι υπάρχουν άνθρωποι που ανησυχούν, που έχουν αξίες για το αύριο. Όλες αυτές οι δράσεις είναι απόδειξη για τις επόμενες γενιές ότι υπήρξαμε σαν ενεργοί άνθρωποι και όχι σαν αδιάφορα  άτομα” .

Το λόγο αμέσως μετά πήρε ο πρόεδρος του φυσιολατρικού συλλόγου “Φίλοι λίμνης Μουριάς και Αλφειού “ Γιάννης Κανελλακόπουλος-Πουλόποουλος και η υπεύθυνη Ομάδας παραδοσιακών σπόρων Όλγα Βενιζέλου-Ρουβά.

Αξίζει να αναφερθεί ότι ο χώρος του Πάρκου Αλφειού είχε καθαριστεί πριν λίγες ημέρες με τη συμβολή του Δήμου Πύργου, του Γραφείου Εθελοντισμού, της Υπηρεσίας Πρασίνου,  συλλόγων και εθελοντών έχοντας την αμέριστη βοήθεια της χορηγίας της εταιρείας Mediterre “Ελαιουργείο Παπαδόπουλος”.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα