ΗΛΕΙΑ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΙΔΑΣ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ

Δημοτικό Συμβούλιο Ήλιδας: Ενώπιον των ευθυνών του άρχισε τις Ύβρεις (βίντεο)


Με την «πλάτη στον τοίχο» βρίσκεται η Δημοτική Αρχή της Ήλιδας με τον δήμαρχο κ. Γιάννη Λυμπέρη να επιστρέφει στην αγαπημένου του τακτική του «διαίρει και βασίλευε», ανατινάζοντας την πρώτη, μετά τα μέτρα του κορωνοϊού, συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Ήλιδας, ύστερα από τη «βροχή» των ερωτήσεων που δέχθηκε από τους Δημοτικούς Συμβούλους.

Το πρόγραμμα των 100 ημερών για το νερό μετατράπηκε χθες σε… αγώνα, προκειμένου μέχρι το τέλος της θητείας της σημερινής Δημοτικής Αρχής, να έχει ο κόσμος στη βρύση του καθαρό νερό.

Τα σχέδια και οι ανακοινώσεις για το Νοσοκομείο μετατράπηκαν σε… αγώνα μήνα – μήνα προκειμένου το Νοσοκομείο να παραμείνει ζωντανό.

Στις σοβαρές καταγγελίες για τα αδέσποτα, για τη συμπεριφορά συγκεκριμένου αντιδημάρχου απέναντι σε Φιλοζωϊκή Ένωση της Αμαλιάδας και στην ερώτηση τι γίνεται σήμερα με τα αδέσποτα και τον χώρο… ο κ. Λυμπέρης απάντησε με αοριστολογίες και με «θα» ανακοινώνοντας έργο σχεδόν ενάμιση εκατομμυρίου στα Κονιδέϊκα.

Ανυποχώρητος ο δήμαρχος στο ιδιοκτησιακό θέμα του διυλιστηρίου του Φράγματος παρά τις προσπάθειες τόσο του πρώην δημάρχου κ. Χρήστου Χριστοδουλόπουλου όσο και του Δημήτρη Κράλλη να τον μεταπείσουν ότι το έργο είναι διαδημοτικό…

Και όταν τα πράγματα σοβάρεψαν και άλλο… ο δήμαρχος «ανατίναξε» τη συνεδρίαση, με βαριές ύβρεις και χαρακτηρισμούς κατά του κ. Χριστοδουλόπουλου, προκειμένου να καλύψει την ανεπάρκεια της Δημοτικής Αρχής του, 10 μήνες τώρα.

Και η ευκαιρία δόθηκε, όταν η συζήτηση έφτασε στην γαλάζια σημαία, στη ρύπανση ή μη της Κουρούτας, στις μετρήσεις κτλ.

«Το ψέμα σε τρέφει. Είσαι ο μεγαλύτερος ψεύτης που έχω γνωρίσει στη ζωή μου» είπε ο δήμαρχος Ήλιδας Γιάννης Λυμπέρης στον κ. Χριστοδουλόπουλο αφήνοντας εμβρόντητο όλο το Δημοτικό Συμβούλιο με τον κ. Χριστοδουλόπουλου να του επιστρέφει τους χαρακτηρισμούς, καταγγέλλοντας ότι το έργο της απορρύπανσης της θάλασσας «χάθηκε» καθώς δημοπρατήθηκε από τον κ. Λυμπέρη χωρίς να έχει  έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Μετά από αυτή την επίθεση η παράταξη του κ. Χριστοδουλόπουλου αποχώρησε με το Δημοτικό Συμβούλιο να περνάει στη συνέχεια όλα τα θέματα της ημερήσιας διάταξης…