24.4 C
Pýrgos
Κυριακή, 26 Σεπτεμβρίου, 2021

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ήλιδας ώρα μηδέν… 4 χρόνια στο ίδιο έργο θεατές.. ντρέπομαι και αναρωτιέμαι……..

spot_img

Προτεινόμενα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Ήλιδας ώρα μηδέν… 4 χρόνια στο ίδιο έργο θεατές.. ντρέπομαι και αναρωτιέμαι για το επίπεδο και τη διαδικασία λειτουργίας του Δημοτικού συμβουλίου.

Όσο είναι παρόντες οι δημοσιογράφοι και τα τοπικά μέσα, δηλαδή για το διάστημα περίπου δύο ωρών από την έναρξη της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου, έχουμε ανακοινώσεις, ερωτήσεις, απαντήσεις και τοποθετήσεις με κυρίαρχο το στοιχείο του λαϊκισμού που καταλήγουν σχεδόν πάντα σε λεκτικές αντιπαραθέσεις με στόχο όχι την ουσία αλλά την δημιουργία έντασης με εκφράσεις πεζοδρομίου έτσι ώστε η συνεδρίαση να μετατρέπεται κάθε φορά σε αίθουσα ντροπής που θυμίζει αρένα.. κατόπιν ακολουθεί κατά συνήθη τακτική της, η πλειοψηφία των συμβούλων της μείζονος αντιπολίτευσης με επικεφαλής τον κ. Λυμπέρη και η αποχώρηση των δημοσιογράφων λόγω ώρας και ακολούθως η συζήτηση των θεμάτων της ημερήσιας διάταξης περίπου σαράντα θεμάτων κατά μέσο όρο ανά συνεδρίαση, η οποία φυσικά γίνεται με διαδικασία εξπρές και με παρόντες όσους δημοτικούς συμβούλους έχουν απομείνει ως εκείνη την ώρα..

Οι πολίτες του Δήμου δυστυχώς δεν έχουν ιδέα για το πώς παίρνονται οι αποφάσεις ενώ ούτε διανοούνται το χορό εκατομμυρίων στον δήμο με μηδενικά λειτουργικά έργα ειδάλλως πιστεύω ότι θα είχαν «μπουκάρει» κοινώς, στην αίθουσα με ότι συνεπάγεται αυτό.

Ο Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου τον οποίο σέβομαι ως πρόσωπο και ως θεσμό , πιστεύω ότι ως νέος άνθρωπος δεν θα ήθελε η θητεία του να αμαυρωθεί σε τέτοιο βαθμό αλλά η απειρία, η έλλειψη σχεδιασμού και οργάνωσης αλλά και οράματος αναβάθμισης του Δημοτικού συμβουλίου οδηγούν τις συνεδριάσεις κάθε φορά σε αρένα. Ως Πρόεδρος του Δημοτικού συμβουλίου αρχικώς πρέπει να εμπνέει το σεβασμό του Σώματος και κατά δεύτερον πέραν της εφαρμογής του κανονισμού απαιτείται να λειτουργεί ως μάνατζερ διαχείρισης κρίσης όταν απαιτείται.

Δυστυχώς υπάρχει σοβαρό πρόβλημα. Σίγουρα φέρει ευθύνη κυρίως ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης που κάθε φορά αντί για ουσιαστικό διάλογο θέσεων και πράξεων επιθυμεί την όξυνση και την μόνιμη άρνηση συμμετοχής αλλά φέρει ευθύνη και ο δήμαρχος γιατί πυροδοτεί με τον τρόπο του κι αυτός την όξυνση αυτή. Απαιτείται σοβαρότητα κι υπευθυνότητα.

Απαιτείται σεβασμός στους πολίτες και ενότητα για τη στήριξη των πολιτών. Οι πολίτες απαιτούν λύση στα προβλήματα τους και την αλήθεια κι όχι εικόνες λαϊκισμού και ντροπής με αντιπαραθέσεις εντυπωσιασμού. Με γνώμονα πάντα τον σεβασμό και την αντικειμενικότητα, την αξιοκρατία, το δίκαιο και τη διαφάνεια προς τους πολίτες βρίσκομαι πάντα δυστυχώς αντιμέτωπος ως δημοτικός σύμβουλος με μια νοσηρή κατάσταση στο δήμο.

Υπάρχει σοβαρότατο έλλειμμα διαχείρισης στο δήμο καθώς έχουν διατεθεί δεκάδες εκατομμύρια για έργα και υποδομές με αποτέλεσμα κανένα έργο να μην περατώνεται και να παραδίδεται στους πολίτες αλλά και πολλά άλλα να λιμνάζουν επί δεκαετίας είτε λόγω αστοχίας μελετών είτε αδυναμίας ανάληψης ευθύνης αποπεράτωσης τους ενώ παράλληλα διατίθενται επιπρόσθετα δεκάδες κι εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ όπου ουδείς γνωρίζει ποια είναι η αρχή και ποιο το τέλος στα ήδη υπάρχοντα σε στασιμότητα έργα π.χ. νέα πτέρυγα του νοσοκομείου Αμαλιάδας 4.500.000 ήδη έχουν διατεθεί. 14 χρόνια αναμονής και σήμερα κλειστή. Ως πολίτης και κυρίως ως δημοτικός σύμβουλος καλώ όλους να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Φθάνει πια…

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα