Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Ανανέωση συμβάσεων στην καθαριότητα

spot_img

Προτεινόμενα

Πραγματοποιήθηκε χθες Τρίτη 11 Ιουλίου, η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, με τα σημαντικά θέματα της συνεδρίασης να είναι η ανανέωση των συμβάσεων και των 29 εργαζομένων στην Υπηρεσία της Καθαριότητας καθώς και η διαδικασία επισκευής του Κολυμβητηρίου του Πύργου.

Συγκεκριμένα, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου, αποφάσισε ομόφωνα την ανανέωση των συμβάσεων και των 29 εργαζομένων στην Υπηρεσία Καθαριότητας του Δήμου Πύργου και όσο αφορά για το Κολυμβητήριο ο Δήμαρχος Πύργου, κ. Γαβρίλης Λιατσής, δήλωσε ότι θα ξεκινήσει η διαδικασία επισκευής του Κολυμβητηρίου.

Στην αρχή της συνεδρίασης, το Σώμα εξέφρασε τα συλλυπητήρια του στην οικογένεια του αντιδημάρχου Οικονομικών κ. Ανδρέα Σκαρτσιάρη, για την απώλεια του πατέρα του και στη συνέχεια ο εκπρόσωπος της παράταξης «ΑΝΑΣΑ», κ. Βασίλης Παναγόπουλος, έθεσε το θέμα μελετών για τις ΣΧΟΟΑΠ και ο επικεφαλής της παράταξης «ΑΝΑΓΕΝΕΣΙΣ», κ. Χάρης Μιχαλακόπουλος έθεσε το ζήτημα της διαχείρισης των τουριστών στο λιμάνι του Κατακόλου, η τοποθέτηση seatrack, τα έργα οδοποιίας , το γήπεδο ποδοσφαίρου στο Κατάκολο, το στέγαστρο στο Δημοτικό Στάδιο Πύργου, την λειτουργία Υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας κλπ.

Από την πλευρά του ο κ. Λιατσής απάντησε στον κ. Μιχαλακόπουλο και ανέφερε ότι όσο αφορά για τον τουρισμό υπάρχει μια μικρή δυσκολία στο ξεκίνημα της προσπάθειας για να έρθουν τουρίστες στην πόλη του Πύργου. Για το γήπεδο του Κατακόλου δήλωσε πως διαθέτουν 47 χιλιάδες ευρώ και θα μιλήσει σύντομα με τον κ. Σκαρτσιάρη για το θέμα αυτό, ενώ παράλληλα τόνισε πως θα δοθεί πίστωση 257 χιλιάδες ευρώ για να ξεκινήσουν οι διαδικασίες επισκευής του Κολυμβητηρίου του Πύργου.

Για το θέμα για την λήψη απόφασης για πρόσληψη προσωπικού ορισμένου χρόνου στην Υπηρεσία Καθαριότητας έγινε τροποποίηση και αποφασίστηκε να ανανεωθούν οι συμβάσεις (8μηνα), και στους 29 εργαζομένους. Ο επικεφαλής της παράταξης «Όραμα Δημιουργίας», κ. Γιάννης Αργυρόπουλος, επεσήμανε πως για το συγκεκριμένο θέμα, πρέπει να γίνει ειδική συνεδρίαση, ενώ ο εκπρόσωπος των εργαζομένων της Υπηρεσίας Καθαριότητας κ. Χρήστος Γαρύφαλλος, ανέφερε πως είναι αντίθετοι στην ιδιωτικοποίηση της διαχείρισης των απορριμμάτων.

Τέλος, εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία η απόφαση έγκρισης αναμόρφωσης του προϋπολογισμού του οικονομικού έτους 2017 της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πύργου, και η προέγκριση των δαπανών και ψήφιση των πιστώσεων για την εκδήλωση/απόδοση τιμητικών διακρίσεων ως επίτιμους δημότες στους κ. Παναγιώτη Κουρουμπλή, Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και κ. Γιάννη Τσιρώνη, αναπληρωτή Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης.

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα