Τρίτη, 17 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: «Κίτρινες κάρτες» από τον ορκωτό λογιστή!

spot_img

Ούτε ένα ούτε δύο αλλά… δεκαπέντε αδύναμα σημεία στην οργανωτική δομή του δήμου Πύργου κατέγραψε και παρουσίασε στη χθεσινή, πολύωρη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου ο ορκωτός λογιστής κ. Νίκος Κουτουβίνης που διενήργησε τον διαχειριστικό έλεγχο.

Συγκεκριμένα, ο ορκωτός λογιστής εντόπισε:

 1. Υποστελέχωση του δήμου σε όλα σχεδόν τα επίπεδα και έκανε σύσταση να ενισχυθούν όλες οι υπηρεσίες.

 2. Η περιουσία του δήμου εμφανίζεται μειωμένη καθώς δεν έχουν ενταχθεί στο Ε9 του δήμου ακίνητα που του ανήκουν ως περιουσιακά του στοιχεία.

 3. Αναλώσιμα που χρησιμοποιούνται από τις υπηρεσίες του δήμου (μελάνια κλπ) δεν καταγράφονται με αποτέλεσμα να υπάρχουν αποθέματα που δεν εμφανίζονται λογιστικά στα οικονομικά του δήμου.

 4. Δεν υπάρχει πρόβλεψη για την αποζημίωση του προσωπικού με τον ορκωτό λογιστή να προτείνει να γίνει η αντίστοιχη πρόβλεψη για να γνωρίζει ο κάθε υπάλληλος το στάδιο και την κλίμακα στην οποία βρίσκεται.

 5. Στην οικονομική διαχείριση του δήμου δεν εφαρμόστηκαν οι διατάξεις του Π.Δ. 54/2018 για την εφαρμογή Διεθνών και Ευρωπαϊκών λογιστικών προτύπων του δημόσιου τομέα, με την χρονική υλοποίηση να λήγει στις 21/12/2022.

 6. Ο Οργανισμός Εσωτερικής Υπηρεσίας του δήμου χρειάζεται επικαιροποίηση καθώς δεν αποτυπώνει την υφιστάμενη εικόνα του δήμου.

 7. Δεν υπάρχει καμία συνεργασία μεταξύ των υπηρεσιών του δήμου και της διοίκησης προτείνοντας η οργάνωση να ξεκινήσει και πάλι από το μηδέν.

 8. Δεν υπάρχει διαδικασία διαχείρισης ανώνυμων πληροφοριών και καταγγελιών στον δήμο.

 9. Δεν υπάρχει προγραμματισμός στο γραφείο προμηθειών του δήμου.

 10. Δεν υφίσταται πλήθος δικαστικών ενεργειών που έχουν πραγματοποιηθεί κατά το δήμου και οδήγησαν σε επιπλέον χρεώσεις δικαστικών εξόδων με αποτέλεσμα να υπάρχει σοβαρός δημοσιονομικός κίνδυνος.

 11. Δεν έχει πραγματοποιηθεί για πλήθος χρήσεων απογραφή των πάγιων των περιουσιακών στοιχείων του δήμου.

 12. Σύμφωνα με την αναπληρώτρια προϊσταμένη διεύθυνσης οικονομικών, ο δήμος δεν έχει βεβαιώσει έσοδα έως 31/12/2016 συνολικού ύψους 4 εκατομμυρίων ευρώ τα οποία παραγράφονται 31/12/2021.

 13. Η ταμειακή υπηρεσία δεν τηρεί την διαδικασία τακτικής παρακολούθησης και αξιολόγησης του βαθμού επισκεψιμότητας των απαιτήσεων.

 14. Δεν υπάρχει ασφαλιστική κάλυψη για τους για τους υπαλλήλους που μεταφέρουν χρήματα από το δήμο στην τράπεζα, ούτε τα χρήματα είναι ασφαλισμένα σε περίπτωση κλοπής.

 15. Ανεπάρκεια γνώσεων σχετικά με τις επιτροπές παραλαβής.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα