ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ ΗΛΕΙΑ ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΑ ΠΥΡΓΟΥ

Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Κυριάρχησαν οι οφειλές στο διαβαθμιδικό σύνδεσμο ύδρευσης από Ερύμανθο


Τα προβλήματα που έχουν προκύψει λόγω οφειλών στο διαβαθμιδικό σύνδεσμο ύδρευσης από τον Ερύμανθο, κυριάρχησαν στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, που έγινε το απόγευμα της Τρίτης.

Η πρόεδρος του συνδέσμου Εύη Βεργοπούλου ενημέρωσε το σώμα για τις οφειλές που υπάρχουν από τους δήμους Πύργου και Αρχ. Ολυμπίας, αναφέροντας ότι από τον πρώτο εισπράχτηκαν περίπου 4 εκατ. ευρώ και από το δεύτερο 370.000 ευρώ.

Παράλληλα προσδιόρισε τις  οφειλές του συνδέσμου προς τη ΔΕΗ σε 800.000 ευρώ, ενώ συγχρόνως τόνισε ότι ο δήμος Αρχ. Ολυμπίας υπολείπεται κατά 270.000 ευρώ στις πληρωμές, σε σχέση με τον Πύργο.

Ωστόσο η κ. Βεργοπούλου άφησε εκ νέου ανοιχτό το ενδεχόμενο παραίτησής της, εφόσον όπως είπε ο σύνδεσμος κλείσει το νερό στο δήμο Αρχ. Ολυμπίας.

Για το ίδιο ζήτημα εξάλλου ο πρόεδρος της ΔΕΥΑ Πύργου Γιώργος Ανδριόλας υπογράμμισε ότι ο δήμος  Αρχαίας Ολυμπίας δε έχει τηρήσει τα συμφωνηθέντα  για την ύδρευση από τον Ερύμανθο,  λέγοντας ταυτόχρονα  πως το θέμα της διακοπής στην ύδρευση θα συζητηθεί στο Δ.Σ. του διαβαθμιδικού συνδέσμου.

Σχετικά με τις οφειλές προς το διαβαθμιδικό σύνδεσμο δεν έλειψαν και οι εντάσεις αναφορικά με τα όσα έχουν αναφερθεί για τη διακοπή της υδροδότησης  στους οφειλέτες…

Εξάλλου στη συνεδρίαση αρχικά τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για τον πρόσφατο θάνατο του Αντ. Βαγγόπουλου, ενώ συζητήθηκαν θέματα που έχουν να κάνουν με τη συμφωνία για τα Σκόπια, τα απορρίμματα, τη δίωξη κτηνοτρόφου, το Νοσοκομείο Πύργου, την εκτέλεση έργων στο δήμο, την κτιριακή υποδομή των νηπιαγωγείων του δήμου κ.α.