Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: Κυριάρχησαν τα πανεπιστημιακά τμήματα  που εξήγγειλε ο υπουργός Παιδείας

Αντιπαραθέσεις δημιούργησε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, το θέμα των πανεπιστημιακών τμημάτων που εξαγγέλθηκε πρόσφατα στο αναπτυξιακό συνέδριο, που έγινε στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος.

Στη συνεδρίαση ασκήθηκε κριτική στο πρόσωπο του δημάρχου Πύργου Γαβριήλ Λιατσή, αναφορικά με τις ενέργειες που έχουν γίνει τον τελευταίο χρόνο γύρω από τη διατήρηση και την ανάπτυξη του ΤΕΙ της  πόλης.

Χαρακτηριστικά έγινε λόγος για «εκκωφαντική σιωπή» εκ μέρους του δημάρχου, ενώ παράλληλα εκφράστηκαν επιφυλάξεις σχετικά με την υλοποίηση του εγχειρήματος που ανακοινώθηκε δια στόματος του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου.

Για το ζήτημα του ΤΕΙ ο κ. Λιατσής άσκησε δριμεία κριτική σε εκείνους που όπως είπε δεν αντέδρασαν στο σχέδιο «Αθηνά» που ουσιαστικά σήμανε το τέλος των σχολών τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή.

Ακόμα ανέφερε ότι για τη στέγαση των πανεπιστημιακών τμημάτων στον Πύργο, που αφορούν Μουσειολογία και ΜΜΕ, πρόκειται να κατεδαφιστούν κτίρια στο παλιό νοσοκομείο της πόλης, με σκοπό να λάβει «σάρκα και οστά» το όλο εγχείρημα.

Στη συνεδρίαση εξάλλου έγινε αναφορά στις πλημμύρες που προκλήθηκαν στην ευρύτερη περιοχή του Πύργου από τον Αλφειό και τις έντονες βροχοπτώσεις και ζητήθηκε να υπάρξουν ενέργειες για την αποζημίωση των πληγέντων, αλλά και τη λήψη αντιπλημμυρικών μέτρων.

Στα ζητήματα που τέθηκαν εξάλλου ήταν η προβληματική λειτουργία της πολεοδομίας που μεταφέρθηκε πρόσφατα από το διοικητήριο στο Πολύκεντρο, χωρίς ωστόσο όπως αναφέρθηκε να εξυπηρετούνται οι πολίτες.

Επίσης στο επίκεντρο βρέθηκε η λειτουργία του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Πύργου, καθώς επίσης και η δράση της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης (ΔΗΚΕΠ).

Τέλος ελήφθη απόφαση για τον ορισμό μελών στο Δ.Σ. του ΝΠΔΔ  «Δημοτικός Οργανισμός Πολιτισμού Πύργου», τα οποία έχουν ως εξής:

Γαβρίλης Λιατσής(πρόεδρος), Δημ. Μεσσαλάς, Παν. Μπόμπορης, Ανδριάνα Αγγελακοπούλου, Παν. Εξαρχόπουλος, Παν. Αθανασόπουλος, Γεώργιος Ανδριόλας, Άβα Βαγγελάτου, Εκάβη Σαλπέα, Νικόλαος Λαϊνόπουλος , Αντωνία Παπανικολάου, Αικατερίνη Μπελελή, Διον. Βαρουξής, Δημ. Τζουανόπουλος και Τζένη Τσεμπενέκα.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.