Δημοτικό Συμβούλιο Πύργου: «Πυρ» …ομαδόν στη Δ.Α.  για την κοπή των πεύκων στο Επαρχείο! (φώτο)

Αναταραχή προκάλεσε στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου, το θέμα της κοπής των μεγάλων πεύκων στην κεντρική πλατεία Πύργου (Επαρχείο), με το αιτιολογικό πως στο σημείο θα  δημιουργηθεί παιδική χαρά!

Η δημοτική αρχή Πύργου δέχθηκε ομαδικά  …πυρά  από την αντιπολίτευση , παριστάμενους πολίτες καθώς και εκπροσώπους περιβαλλοντικών οργανώσεων, που έκαναν λόγο για «αυθαίρετη απόφαση χωρίς την προηγούμενη έγκριση του Δημοτικού Συμβουλίου».

Μάλιστα εκ μέρους επικεφαλής παρατάξεων  του Δ.Σ. ζητήθηκε να διερευνηθεί από τις αρμόδιες αρχές, εάν υπάρχουν και ποινικές ευθύνες όσον αφορά τη συγκεκριμένη ενέργεια.

Ωστόσο εκ μέρους των αρμοδίων του δήμου αναφέρθηκε πως η κοπή των δέντρων κρίθηκε ως επιβεβλημένη, λόγω των κινδύνων που υπήρχαν για τους διερχόμενους πολίτες, δεδομένου ότι αλλεπάλληλες φορές στο παρελθόν είχε σημειωθεί πτώση  τεράστιων πεύκων και από καθαρή τύχη δεν θρηνήθηκαν θύματα!

Η αιτιολόγηση από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Αυγ. Ζουμπάκη καθώς και από εργαζόμενους του δήμου, προκάλεσε μεγάλες εντάσεις στο σώμα, με συνέπεια να διακοπεί η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου.

Επίσης ανάμεσα στα υπόλοιπα θέματα που συζητήθηκαν στη συνεδρίαση ήταν οι πρόσφατες εξαγγελίες  του υπουργού Παιδείας Κώστα Γαβρόγλου για την ίδρυση τριτοβάθμιας σχολής στον Πύργο, ο ερχομός επισκεπτών στην πόλη, η κατασκευή στεγάστρων στο λιμάνι Κατακόλου κ.α.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται.