36.7 C
Pýrgos
Τρίτη, 3 Αυγούστου, 2021

Δημοτικό συμβούλιο Πύργου: Τεχνικό πρόγραμμα 16-15 οι ψήφοι κατά από την αντιπολίτευση

spot_img

Προτείνουμε να Δείτε

Καταψηφίστηκε απο 16 συμβούλους των παρατάξεων (Νικολούτσου, Καράμπελα, Καννή, Μιχαλακόπουλου) και υπερψηφίστηκε από 15 συμβούλους των παρατάξεων (Αντωνακόπουλου, Αργυρόπουλου, Αριστειδόπουλου και Δημητρόπουλου) το τεχνικό πρόγραμμα του δήμου Πύργου στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο .Ωστόσο το τεχνικό πρόγραμμα που κατέθεσε η δημοτική αρχή για το 2020, θα υλοποιηθεί κανονικά χάρις την τροπολογία του υπουργού Εσωτερικών το οποίο και δίνει λύση στις στρεβλώσεις που δημιουργούνται  από την αναλογικότητα του εκλογικών νόμων των αυτοδιοικητικών εκλογών στις περιπτώσεις όπου οι δήμαρχοι δεν είχαν την απαιτούμενη πλειοψηφία για να περάσουν σημαντικά ζητήματα όπως τεχνικά προγράμματα και προϋπολογισμοί.

ΕΙΣΗΓΗΣΗ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ

 ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΗΜΟΥ ΠΥΡΓΟΥ 2020

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι

Στο Τεχνικό Πρόγραμμα που έχετε στα χέρια σας, έχουν περιληφθεί έργα που αποτυπώνουν το όραμα και τους στρατηγικούς στόχους  της νέας Δημοτικής Αρχής υπό τον Τάκη Αντωνακόπουλο.  Στόχους που επεκτείνονται στο βάθος της τετραετίας και όχι μόνο, καθώς ο δήμος μας θα πρέπει να είναι έτοιμος να αντλεί πόρους από διάφορα χρηματοδοτικά εργαλεία  τα οποία θα τρέξουν τα επόμενα χρόνια.

Και για να συμβεί αυτό ένας είναι ο δρόμος: Να έχουμε στα συρτάρια μας ώριμες μελέτες που θα μας δίνουν το δικαίωμα να διεκδικούμε κονδύλια από ευρωπαϊκά προγράμματα – δημόσιες επενδύσεις κ.α. Γι αυτό και στο τεχνικό πρόγραμμα του 2020 έχουμε συμπεριλάβει μελέτες, για μικρά και μεγάλα έργα, το συνολικό ύψος των οποίων ξεπερνά τα 3,2 εκατομμύρια ευρώ.

Είναι ευνόητο ότι μέσα σ’ ένα χρόνο δεν είναι εφικτή η υλοποίηση όλων των μελετών. Ωστόσο η σαφής εντολή του δημάρχου προς….. είναι να ολοκληρωθούν όσο το δυνατόν περισσότερες είτε μέσω της τεχνικής υπηρεσίας είτε αναθέτοντας κάποιες, τις πιο δύσκολες και εξειδικευμένες, σε εξωτερικούς συνεργάτες, όπως προβλέπεται από τις κείμενες διατάξεις.

Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι,

Είναι ένα πρόγραμμα που θα θέσει τις βάσεις ώστε να γίνει ο Πύργος ένας δήμος με καλύτερη ποιότητα ζωής για τους κατοίκους του, αλλά και τους επισκέπτες που φιλοδοξούμε να πολλαπλασιαστούν τα επόμενα χρόνια. Ένας δήμος με σύγχρονο και λειτουργικό σχεδιασμό του χώρου και των δραστηριοτήτων που θα αποτελέσει πόλο ανάπτυξης και εξωστρέφειας για όλη τη Δυτική Ελλάδα.

Γι΄αυτό και το Τεχνικό Πρόγραμμα, το πρώτο της νέας Δημοτικής Αρχής  είναι προσανατολισμένο στην αντιπλημμυρική προστασία,  στην αστική και στην αγροτική οδοποιία, στηβελτίωση των κοινόχρηστων χώρων, στην αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση των πλατειών και των πεζόδρομων στην πόλη και στα χωριά μας.

Επίσης δρομολογούνται και προγραμματίζονται σημαντικά έργα γιατην αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας και εμβληματικών κτηρίων της πόλης, την ενίσχυση της σχολικής και προσχολικής στέγης, την συντήρηση κοινοτικών καταστημάτων και αγροτικών ιατρείων, την  βελτίωση των υποδομών στους τομείς του πολιτισμού και του αθλητισμού, την προστασία του περιβάλλοντος και τη βελτίωση της προσβασιμότητας για τα άτομα με αναπηρία.

Επιπλέον με το τεχνικό πρόγραμμα που καταθέτουμε σήμερα προς έγκριση σκοπεύουμε να  αποκαταστήσουμε ένα μεγάλο μέρος από τις «πληγές» που έχουν αφήσει πίσω τους τα ακραία καιρικά φαινόμενα που πλήττουν τα τελευταία χρόνια το δήμο μας και κυρίως τις κοινότητες και στις τέσσερις δημοτικές ενότητες Πύργου, Ωλένης, Ιάρδανου και Βώλακα.

Ήδη οι τεχνικές υπηρεσίες εργάζονται πυρετωδώς για να αξιοποιήσουμε κονδύλια που υπάρχουν στα ταμεία του δήμου από παλαιότερες καταστροφές, ενώ διαμορφώνουν πλήρη και τεκμηριωμένο φάκελο για να αντλήσουμε και άλλους πόρους λόγω της έκτακτης ανάγκης που βρίσκεται ο δήμος μας Ο δήμαρχος έχει πάρει συγκεκριμένες πρωτοβουλίες προς αυτή την κατεύθυνση.

Με οριζόντια έργα ασφαλτοστρώσεων, τσιμεντοστρώσεων, χαλικοστρώσεων και μικρών τεχνικών σε  γεφύρια και αγροτικούς δρόμους θα επιχειρήσουμε να ανταποκριθούμε στα περισσότερα από τα εκατοντάδες αιτήματα των προέδρων των τοπικών κοινοτήτων αλλα και απλών συνδημοτών μας.

Κύριες και κύριοι συνάδελφοί,

Δεν θελωνα σας κουράσω με αριθμούς και με αναλυτική παρουσίαση των έργων που έχουν ενταχθεί στο τεχνικό πρόγραμμα, το συνολικό ύψος του οποίου αγγίζει τα 27,3 εκατομμύρια ευρώ.. Άλλωστε το έχετε μπροστά σας οπότε έχετε πλήρη εικόνα.

Θα μου επιτρέψετε όμως κλείνοντας, να κάνω μια μικρή αναφορά στα έργα που έχουμε εντάξει στο τεχνικό πρόγραμμα και αφορούν στο Κατάκολο. Έργα που συμπεριλήφθηκαν με προσωπική παρέμβαση του δημάρχου. Το υπαίθριο θέατρο στο βουνό (λυόμενη κατασκευή), η λειτουργική και αισθητική αναβάθμιση της παράπλευρης οδούτου κεντρικού οδικού άξονα, η ανάπλαση των δρόμων στην Αλκυώνα, η αναγνωριστική μελέτη ανάπλασης της παραλίας από τον πέτρινο μώλο έως του Ντόζηκαι η ολοκλήρωση της μελέτης από την υπηρεσία για τη βελτίωση του ηλεκτροφωτισμού, είναι ενταγμένα στο γενικότερο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την πολύπλευρη ανάπτυξη του λιμανιούμας και της παράκτιας ζώνης.

Με αυτές τις σκέψεις τις σκέψεις καταθέτουμε το τεχνικό πρόγραμμα του 2020 και σας καλούμε να το υπερψηφίσετε

spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα