Δευτέρα, 23 Μαΐου, 2022
25.1 C
Pýrgos

Δημοτικό συμβούλιο χθες στον Πύργο – Πολύ καλές οι σχέσεις Λιατσή και Χριστοδουλόπουλου

spot_img

Δημοτικό συμβούλιο χθες στον Πύργο - Πολύ καλές οι σχέσεις Λιατσή και ΧριστοδουλόπουλουΔημοτικό συμβούλιο χθες στον Πύργο με την παρουσία και του Δημάρχου Ήλιδας Χρήστου Χριστοδουλόπουλου.

Ο Δήμαρχος κ.Χριστοδουλόπουλος έφυγε από την αίθουσα όταν έχοντας ακούσει πρώτα τη θετική απόφαση του σώματος του δημοτικού συμβουλίου ότι ο δήμος Πύργου ότι δεν διεκδικεί κάτι από το αλιευτικό  καταφύγιο Παλουκίου και συναινεί στο να παραχωρηθεί στο δήμο Ηλιδας.

Δημοτική υπηρεσία τελικά το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου θα ενταχθεί στις υπηρεσίες του δήμου Ηλιδας μετά και την ανάλογη απόφαση που πήρε το δημοτικό συμβούλιο Ανδραβίδας-Κυλλήνης.

Η παραπάνω εξέλιξη έδωσε το ερέθισμα στον Δήμαρχο Πύργου Γαβρίλη Λιατσή και του δήμαρχου κ. Χριστοδουλόπουλου να τονίσουν ότι με τη συνεργασία μπορούν να πετύχουν πάρα πολλά για τις πόλεις τους και για το νομό Ηλείας.

Ο Δήμαρχος Πύργου Γαβρίλης Λιατσής δήλωσε για τη χθεσινή βραδιά ότι «Πρόκειται για μία ιστορική στιγμή για τον Πύργο και την Αμαλιάδα το γεγονός ότι σηκώθηκαν όλοι οι σύμβουλοι και οι επικεφαλής των παρατάξεων θα χαιρετίσουν το δήμαρχο Ήλιδας τον αντιδήμαρχο Νώντα Παναγιωτόπουλο και τον πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Ήλιδας Ανδρέα Νικολακόπουλο ,δείχνει πως η δουλειά που έγινε  στο πρόσφατο παρελθόν έχει θεμελιώσει καλά μία πορεία προς την πρόοδο όχι μόνο των δύο πόλεων αλλά της Ηλείας. Ευχαριστώ επίσης και το γενικό γραμματέα του υπουργείου Ναυτιλίας συντοπίτη μας Διονύσης Καλαματιανό για τις ενέργειες του σχετικά με το αλιευτικό καταφύγιο Παλουκίου».

Στη συνέχεια ο κ. Χριστοδουλόπουλος δήλωσε ότι «η φιλία των δύο πόλεων και συνεργασία αποδείχτηκε απόψε ότι έχει θεμελιωθεί σε γερές βάσεις και δεν υπάρχει περίπτωση να διαταραχθεί αυτή η σχέση, αποδέχομαι την πρόταση για κοινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πύργου και Ήλιδας για να συζητήσουμε όλα τα καυτά θέματα όχι μόνο των δύο δήμων αλλά της ευρύτερης περιοχής γιατί αποδείξαμε με την μεταξύ μας συνεργασία ότι μπορούμε να λύσουμε και σοβαρά προβλήματα που δεν μπορεί να λύσει η πολιτεία. Το θέμα των στερεών αποβλήτων πονέσαμε και οι δύο για να το λύσουμε αλλά στο τέλος βγήκαμε νικητές αφού έδωσε το έναυσμα για να φτάσουμε σε σημείο όλες οι παρατάξεις του δημοτικού συμβουλίου να στηρίξουν το δίκαιο αίτημα μας, για την παραχώρηση του ιδιωτικού αλιευτικού καταφυγίου Παλουκίου στο δήμο Ήλιδας και να μιλήσουν με τα καλύτερα των αισθημάτων τους για το δήμο Ήλιδας. Διαφαίνεται ότι από δω και στο εξής μόνο συνεργασίες θα έχουν οι δύο δήμοι μεταξύ τους».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο χθεσινό δημοτικό συμβούλιο ακούστηκε από τους επικεφαλής των παρατάξεων να ζητούν την συνεργασία των δύο δήμων να επεκταθεί και στα θέματα των ΤΕΙ, Υγείας , φυσικό αέριο , κόκκινα δάνεια και γενικότερα σε μία ευρύτερη συνεργασία.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα