Πέμπτη, 26 Μαΐου, 2022
19.1 C
Pýrgos

Διήμερες εκδηλώσεις για τους Προσκόπους της Μικράς Ασίας.”Θυσίας Μνήμη”

spot_img

Διήμερες εκδηλώσεις για τους Προσκόπους της Μικράς Ασίας.''Θυσίας Μνήμη''Μία εξαιρετική εκδήλωση-θεσμό, οργανώνει για έκτη συνεχόμενη χρονιά, η Ένωση Παλαιών Προσκόπων Ηλείας, το Σάββατο 20η Οκτωβρίου και ώρα 7,30μμ στις αίθουσες εκδηλώσεων του Λυκείου Ελληνίδων Πύργου[Λετρίνων 6 Α όροφος], στον Πύργου, με τίτλο ”ΘΥΣΙΑΣ ΜΝΗΜΗ 2018” αφιερωμένη στα δραματικά γεγονότα, αλλά και στους προσκόπους της Μικράς Ασίας, οι οποίοι θυσιάστηκαν , στην Κάτω Παναγιά, στα Σώκια και στο Αιδίνι και αποτελούν φωτεινό παράδειγμα για τις νεότερες γενιές.
Τις δραματικές στιγμές της ιστορίας του Προσκοπισμού, αλλά και της ελληνικής ιστορίας, που εκτυλίχθηκαν στη Μικρά Ασία, μετά την κατάρρευση του μετώπου του ελληνικού εκστρατευτικού σώματος και την προέλαση των Κεμαλικών δυνάμεων σε μια  παρουσίαση που θα καλύψει όλες τις πτυχές της Ιστορίας, τα τραγούδια,την καθημερινότητα που μετέφεραν στην Ελλάδα θα προβάλει ο κεντρικός ομιλητής

κ.Πολύβιος Πρόδρομος. πτυχιούχος της Φιλοσοφικής Σχολής(τμήμα Βυζαντινών-Νεοελληνικών Σπουδών) του ΕΚΠΑ,διδάκτορας της Εκπαίδευσης (Ph.D.,Ed.D.) του Clayton University (USA).

Ο εκλεκτός ομιλητής έχει διδάξει στη Δημόσια και Ιδιωτική εκπαίδευση.Έχει συγγράψει βιβλία για το μάθημα της Έκφρασης-Έκθεσης.Παράλληλα, έχει βραβευθεί πολλές φορές από Ελληνικούς και Διεθνείς Εκπαιδευτικούς και Λογοτεχνικούς Οργανισμούς. Έχει συμμετάσχει με ανακοίνωση σε διεθνή και εθνικά εκπαιδευτικά συνέδρια. Σήμερα εργάζεται ως φιλόλογος στην Ιδιωτική εκπαίδευση στην Πάτρα.

ΘΕΜΑ: Ηθική διάσταση της Προσφοράς.Το Παράδειγμα των Προσκόπων της Μικράς Ασίας.

Απαγγέλλουν Γιώτα Μπαρτζοπούλου και Ρούλη Μαλλιοπούλου

Ερμηνεία παραδοσιακών Μικρασιατικών τραγουδιών από την εξαιρετική χορωδία του Λυκείου των Ελληνίδων Πύργου, υπό την διεύθυνση της κας Κωνσταντίνας Σακκά-Κυρίτση,Σχολικής Συμβούλου Μουσικής Π.Δ..Ε.Δυτ..Ελλάδας.

Θα ακολουθήσει συνεστίαση.[δηλώσεις συμμετοχής στους κ.κ.Κώστα Τριανταφυλλόπουλο και Ανδρ.Γιατρά έγκαιρα]

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη και αναμένεται πρόσέλευση από όλα τα σημεία του Νομού και πέραν αυτού.

Την επομένη, Κυριακή 21η Οκτωβρίου, θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση για τους θυσιασθέντες Προσκόπους στον Ι.Ν. Αγίου Διονυσίου Πύργου.

Ακολουθήστε το Ilia.News στο  και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ηλεία...τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Ilia.News
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img

Δημοφιλέστερα